Isnin, 31 Oktober 2011

Forum kebebasan homoseksual


ABIM mahukan forum kebebasan homoseksual dihentikan.

Tahniah kepada Abim, tetapi ramai ahli Abim menyokong peliwat dan jamuan pun masih jemput individu itu.

Forum yang didalangi oleh majlis peguam dan Ambiga disokong oleh Suhakam.

Bagaimana pula dengan Pas? Adakah Pas akan menyertai Ambiga seperti demo BerShit 2.0 .

Jika Pas tidak membantah forum tersebut, satu ucapan tahniah yang tertinggi buat Pas.
Oleh itu Pas tak perlu bantah kehadiran Sir Elton John di Genting Highland yang akan hadir pada 22 November depan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Penduduk dunia 7 billion

Hari ini tercatat sejarah seorang bayi Filipina dicatatkan sebagai penduduk dunia yang ke 7 billion. Anda boleh mengetahui anda penduduk dunia keberapa, sila masuk ke taipingmali.Tumblr.com
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Papagomo vs PR

Nampaknya twitter Papagomo berjaya bakar panggong lagi. Kalau Namewee babi dapa 7 juta hasil lendir Nasi Lemak, Papagomo mungkin bernilai 100 juta.

Ntv7 tadi malatop twitter antara KJ dan Papago dalam isu Kg Buah Dada.

Hahahaha, buah dada, sebut betul betul jangan bunyi macam Sammy Vello yang sebut hisap dade.

Jelas menunjukkan Pakatan Rakyat macam makan julab, julab brand Papagomo.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Undang-undang negara semakin lemah

Setelah Akta ISA berjaya dicabar di mahkamah dan ramai bekas tahanan menang bila kes disebut di mahkamah , kini akta Auku pula nampaknya berjaya di cabar di mahkamah.

Bila undang-undang yang dibuat sudah berjaya dicabar atas nama hak asasi kebebasan bersuara, masa satu tindakan harus diambil segera.

Tak hairan seandainya perkara 152, 153 dan perkara-perkara lain dalam perlembagaan persukutuan juga akan dianggap tidak releven dan bercanggah dengan hak asasi manusia.
Mahkamah Rayuan di sini Isnin mengisytiharkan Seksyen 15 (5)(a) Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) 1971 yang melarang mahasiswa menyatakan sokongan atau bangkangan dalam aktiviti politik sebagai tidak sah di sisi undang-undang. Dalam keputusan majoriti 2-1, panel tiga hakim yang diketuai oleh Datuk Wira Low Hop Bing memutuskan seksyen tersebut dalam AUKU itu tidak munasabah dan melanggar kebebasan bersuara.
Jika fenomena ini berterusan, alamat lingkuplah negara. 

Kemalangan besar di Sabah

Huge explosion after Sabah passenger train and fuel lorry tanker collide near Kota Kinabalu airport; number of casualties yet to be determined.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lima pekerja binaan cedera rumah diubahsuai runtuh

20111025 Karpal lawyer opportunis

20111025 Kedutaan Turki tolak Anwar

20111026 Aziz Bari bertegas beliau tak salah tegur Sultan
Aziz Basi ni,,,,,bukan Aziz Bari,,,,sebabnya dia tak tahu sejarah kenapa surau dan kuil terpaksa dirobohkan.

Kes ini berlaku di zaman BN memerintah. Kuil dan surau diroboh kerana arahan mahkamah.

Sekiranya kerajaan negeri tidak merobohkan ia dianggap menghina mahkamah sebab pampasan telah dibayar oleh pemaju yang akan membangunkan kawasan tersebut.

20111029 Aziz Bari kata jurucakap UMNO tokoh basi

Honda Insight facelift launched in Japan – features new Insight Exclusive variant with 1.5 liter IMA systemHonda has officially revealed the facelifted Honda Insight in Japan, which now comes with a higher-end model called the Insight Exclusive that comes with a larger 1.5 litre IMA engine. Other than reworking the exterior and adding the new 1.5 litre engine option, Honda has also reworked the 1.3 litre IMA system in the regular Insight, which is now rated at a more fuel economical 27.2 km/L measured on the JC08 mode and 31.0 km/L measured in the 10-15 mode.

The company has also added more sound insulation and absorption materials to increase interior quietness. The suspension settings have been updated for a more comfortable ride, and VSA stability control is now standard on all variants of the Insight. On the inside, the shape of the rear seats have been redesigned for better passenger comfort and driver rear visibility.The Insight Exclusive with the 1.5 litre engine does 23.2 km/L in the JC08 mode and 26.5 km/L on the 10-15 mode. Exterior features unique to the 1.5 litre model include a different front grille with integrated LED accessory lights, a unique front bumper, side sill garnishes, a rear bumper diffuser, and a shark fin antenna. On the inside, there’s dark faux wood panels with silver accents. The steering wheel also has paddle shifters to manually control the CVT gearbox’s seven-virtual gear ratios.

Look after the jump for more pix of the facelifted Insight.Kesian dengan Teresa Kok

Depan rakyat kena tunjuk zuhud lah, kesian tengok cikgu depan tok guru, HARAM tak ajak makan sama.

Menu halal
BN buat restoran 1 Malaysia menu rakyat, Dap pun nak tiru juga tetapi menu yang tak halal. 

Satu nasihat kepada Dap ialah buat lah majlis perasmian dan jemput tok guru Pas. 


Tok guru Pas boleh halalkan apa yang haram.

Kenyataan PAS yang mengkafirkan diri sendiri.

PAS parti gilaDatuk Mustafa Ali percaya sistem dua parti adalah jawapan untuk menamatkan (BN) yang kuat Barisan Nasional (BN) peraturan 54 tahun dan telah menggesa rakan-rakan PAS untuk berusaha ke arah matlamat tersebut dalam pemilihan yang akan datang negara.

Harakah Harian melaporkan yang PAS setiausaha-umum sebagai berkata sistem dua parti akan boleh dicapai dalam tempoh lima hingga 10 tahun, tetapi adalah sukar sekarang kerana teragak-agak dari beberapa ahli-ahli parti yang bertanya jika mereka adalah menjejaskan pelan muktamad parti itu untuk menjadikan Malaysia Islam negeri.


Parti Islam telah bekerjasama dengan DAP yang sekular dan PKR reformasi untuk membentuk satu pakatan politik selepas menewaskan parti pemerintah dalam pilihan raya 2008 mercu tanda untuk mengambil lima buah negeri.


"Sistem dua parti adalah penting untuk PAS dan Pakatan Rakyat (PR) kerana ia akan memudahkan usaha bersama untuk mengalahkan BN dalam pilihan raya," kertas parti politik memetik Mustafa sebagai berkata hari ini.


"Hanya dengan sistem dua parti PAS, PKR dan DAP dalam Pakatan Rakyat boleh berdiri di bawah satu simbol seperti yang dilakukan oleh parti-parti komponen BN semasa pilihan raya," tambah beliau untuk memujuk ahli-ahli parti faedah bekerja bersama-sama dengan rakan-rakan kedua-dua yang telah matlamat politik mereka berbeza.


Beliau berkata parti-parti pembangkang berjaya menafikan BN dua pertiga memegang merebut 84 daripada 222 kerusi di Dewan Rakyat pada pemilihan akhir, dan merampas Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor di samping mengekalkan Kelantan.


Mustafa berkata ahli-ahli PAS mesti menerima bahawa kerjasama antara ketiga-tiga pihak PR adalah satu-satunya jalan ke hadapan bagi pihak pembangkang untuk mengambil lebih Putrajaya.


Beliau berkata kerjasama politik, yang dia dipanggil konsep "tahaluf Siyasi" adalah pendekatan politik yang jauh berbeza daripada dasar memperjuangkan sebuah negara Islam.


Itu, Mustafa berkata, apa yang mengelirukan ahli-ahli PAS. Beliau berkata jentera maklumat yang parti itu telah diarahkan untuk menyebarkan maklumat ini supaya anggota akar umbi lebih memahami tolak kerjasama politik dengan sekutu-sekutunya yang tidak semestinya berkongsi paksaan agama mereka.
TM_Note;

Tahniah lah Cikgu Pas dengan idea sistem dua parti, tetapi sejak zaman Semangat 46 , Pas dan Dap gagal bergabung atas satu bendera seperti BN.

Berkuburnya Semangat 46 dan muncul pula Parti Keadilan Rakyat sejak 1999 sehingga kini pakatan hanya tinggal pada nama sahaja tetapi tidak berdaftar dan tidak mampu untuk menggunakan satu logo dan satu bendera seperti mana BN lakukan.

Sudah lah Chegu Pas, usah lah menipu rakyat. Pas hari ini bukan laknatullah,  Pas yang kafir, Pas yang sesat dan menyesatkan.

Mungkin generasi muda masih belum tahu sejarah Pas.

Pas sebenarnya muncul kerana dendam dan dengki khianat terhadap kekalahan pemimpin mereka dalam pemilihan pucuk pimpinan Umno.

Pas bersumpah di Gunung Semanggul akan menentang Umno dimana sahaja. Pas melabelkan orang Umno sebagai kafir kerana bekerjasama dengan Mca dan Mic dalam PRU yang pertama dalam tahun 1955.

Jika dahulu Umno kafir kerana Mca dan Mic. hari ini Pas lebih kafir kerana Dap sekular dan kafir harbi. Pas juga sesat kerana bersekutu dengan Parti Homoseksual yang menghalalkan seks songsang dan menghalalkan murtad.

Sabtu, 29 Oktober 2011

All new Honda Insight 2011 Eco Assist system

Honda Spot Hibrid CR-Z Masuk M'sia Minggu DepanHONDA Malaysia Sdn Bhd (Honda Malaysia) akan memperkenalkan Honda CR-Z, kereta sport hibrid yang memenangi anugerah Kereta Terbaik Jepun 2010 ke pasaran negara ini, minggu depan.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Yoichiro Ueno berkata, Malaysia menjadi negara Asean pertama melancarkan model berkenaan.

“Kami berpuas hati dengan langkah kerajaan melanjutkan pelepasan cukai penuh bagi duti import dan duti eksais seperti dalam Belanjawan 2012 baru-baru ini.

“Pelancaran CR-Z sememangnya seiring dengan usaha kerajaan untuk mempromosikan teknologi hijau dan memastikan pembangunan lestari di negara ini,” katanya dalam kenyataan di Petaling Jaya semalam.

Beliau berkata, berikutan sambutan hangat bagi model Honda Insight yang dilancarkan tahun lalu, pihaknya memutuskan untuk membawa satu lagi kenderaan hibrid ke negara ini.

“CR-Z bukan saja mesra alam, malah sangat mesra pengguna dan seronok untuk dipandu,” katanya.

Sejak memasuki pasaran di Jepun pada Februari 2010, model ini sudah dijual hampir 34,000 unit di seluruh dunia sehingga Disember tahun lalu.


Anda mungkin juga meminati:

Call for blogging code of conduct
Kathy Sierra went public on her fears in her blog
The support for a blogger hounded by death threats has intensified with some high profile web experts calling for a code of conduct in the blogosphere.

The female blogger at the centre of the row has been shocked to discover that hers is not an isolated incident.

It has led her and others to question some of the unwritten rules of blogging.

It could force a re-examination of the way the tight-knit blogging community behaves.

Among those calling for a bloggers' code of conduct is Tim O'Reilly - one of the web's most influential thinkers.

The fact that there's all these really messed-up people on the Internet is not a statement about the internet


Tim O'Reilly
He told BBC Radio Five Live that it could be time to formalise blogging behaviour."I do think we need some code of conduct around what is acceptable behaviour, I would hope that it doesn't come through any kind of [legal/government] regulation it would come through self-regulation."

While condemning the blogger who issued the threats, Mr O'Reilly was keen that the whole blogosphere should not be tarred with the same brush.

"The fact that there's all these really messed-up people on the internet is not a statement about the Internet. It is a statement about those people and what they do and we need to basically say that you guys are doing something unacceptable and not generalise it into a comment about this is what's happening to the blogosphere."

Cyber-bullying rife

Ms Sierrra has personally witnessed the usually harmless feuding that is part and parcel of blogging take on an altogether more sinister tone, with threats of a violent and sexual nature gathering pace over the last month.

She agonised over whether to publicise what had happened to her, she told the BBC News website.

Since describing the campaign against her, she has been shocked to discover that cyber-bullying is widespread.

"As well as around 900 comments on my blog and hundreds of comments on other blogs, I have received around 300 personal e-mails and about 70% of them say they have been through a similar thing," she told the BBC News website.

Among the messages is one from a blogger Ms Sierra described as "far more prominent than me" who has been avoiding industry conferences because of persistent online threats.

Ms Sierra herself pulled out of a planned appearance at ETech in San Diego this week.

She believes it is time the technology blogging community sat up and took notice.

"I think there is a culture of looking the other way. When other prominent people look the other way it is creating an environment that allows this type of behaviour," she said.

She also thinks it could be time to re-examine whether the blogosphere needs to be completely uncensored.

"There is an unwritten rule in the blogosphere that it is wrong to delete nasty comments. It suggests that you can't take criticism but now there is a sense that this is nonsense," she said.

Tough on women

Denise Howell, a US lawyer and blogger, believes that the blogosphere is no place for legal requirements.

"The tools of the Live Web have made it easier than ever for ordinary people to communicate and express views in their individual capacities, and to provide platforms, e.g. on their blogs, for others to do so," she said.

"I think anyone who enjoys any aspect of the Live Web would celebrate this fact, and agree its vitality would be impaired if the law expected or required these ordinary people to envelop themselves and their sites in elaborate legal provisos and conditions if they hope to be shielded from potential responsibility for the bad acts of others," she said.

The Kathy Sierra situation is, she said, "forcing bloggers to examine their moral compasses on a number of fronts". But, ultimately self-regulation is the only way forward, she believes.

These people are interested in rage and they think that if you aren't enraged then you are part of the problem. It seems that they hate my optimism.


Kathy Sierra
Although, as a female blogger, she has not personally encountered bullying or sexism, she does think it can be tough to be a woman online."Despite my fortunately good experiences, I do think it's harder in some ways for women to blog. For women with families, it's constantly in the back of your mind that you're putting not just yourself but to some extent your family in the public eye," she said.

It has long been accepted that online behaviour differs from the behaviour people would exhibit in the real world due, largely to the anonymity it allows.

Technology blogger Sam Sethi agrees that blogging can bring out the worst in people.

"These young geek guys they feel that that they can say what they want and do it with anonymity. It can bring out the worst character behaviour because they feel that they are hidden.

He agrees with Tim O'Reilly that the time is ripe for bloggers to have a code of conduct and like fellow bloggers, has turned off the facility on his blog that allows for anonymous posts.

"Too optimistic"

"It could be that the time has come to professionalise what bloggers do," he said.

"It is up to the community to agree the rules and then it would simply be a line at the top of the blog to say only show me sites that adhere to this conduct," he said.

For Ms Sierra the reasons behind the campaign against her remain elusive. Other than being a woman, she can see only one other reason for the hatred she has experienced in the last four weeks.

"They thought I was just too damned optimistic," she told the BBC News website.

"These people are interested in rage and they think that if you aren't enraged then you are part of the problem. It seems that they hate my optimism. They think I am poisoning peoples' minds with my positive outlook," she told the BBC News website.

Such nihilism and anger have led her to consider hanging up her blogging software for good.