Rabu, 29 Februari 2012

SHOCKING NEWS!!!!! ? DAP kena bertindak cepat

TM yakin bahawa isu Lynas ialah isu perkauman. Dap gasak bontot Fuziah Toron supaya dia menjadi orang suruhan Dap untuk menentang kehadiran Lynas di Kuantan. Fuziah Toron sudah disogok dengan ganjaran yang besar agar misi Dap berjaya.

DAP anti Dasar Ekonomi Baru akan menentang kejayaan orang Melayu dalam aktiviti ekonomi. Kita tahu Lynas milik melayu. Andainya Lynas dimiliki oleh YTL atau Robert Kouk , Dap akan mendiamkan diri.


Blogger apanama2020  hari ini mendedahkan sebuah kilang magnet di Shah Alam yang mengimport dan memproses nadir bumi atau tanah jarang untuk dijadikan magnet.

Magnet adalah bahan penting dalam membuat alat-alat elektrik seperti genarator, Kipas angin, vakum cleaner. alat hawa dingin, enjin elektrik honda insight, toyota prius dan banyak lagi yang menggunakan bahan magnet.

Dap tahu tentang kewujudan kilang ini tetapi mungkin kerana pemiliknya bukan melayu maka ia tidak menjadi masalah kepada Dap.

Buktikan bahawa nadir bumi di Shah Alam juga bahaya dan desak supaya kilang tersebut di tutup.Ada berani?


http://apanama2020.blogspot.com/


NOW! The above facts should be screaming on the faces of Pakatan Rakyat's hypocrites. 


Shin-Etsu (M) Sdn.Bhd, a rare earth magnet producing factory, is operating right under their nose in the Hicom Industrial Area in Shah Alam.

Could we expect the Pakatan led Selangor state government to close down the factory which has been operating in this country for decades? 

Lets watch the circus!

p/s I'm sure Penang Chief Minister would be among the first to call for the Shin-Etsu rare eart magnet producing factory in Shah Alam to be closed down...immediately.

Parti Pembangkang Hadapi Masalah Dalaman Parti Yang Kronik, Tidak Hormat...

Ditembak ketika tunggu anak

Utusan AidilFitri & Disebalik Undi Pos oleh Bekas KS Logistik Armada TLDMMemang sah Laksamana  Pertama Bersara ini kaki kelentong dan bohong kuat. Cuba perhatikan klip video ini. Beliau menggelarkan dan mengangkat dirinya sebagai Bekas Panglima Armada. Pembohong sungguh orang tua tak sedar diri..post beliau sebelum bersara iaah AKS LOG Markas Armada sahaja.

Pangkat dalam TLDM

Berikut disenaraikan pangkat pegawai dalam angkatan tentera laut (TLDM). Salah seorang pesara yang bergelar Laksamana Pertama (B) Imran Abd Hamid bekas Ketua Staf Logistik Markas Armada TLDM dan Ketua PAS Cawangan Sitiawan Barat kini gah dan riak untuk mengalahkan YAB Dato Seri Di Raja Dr Zambry Abd Kadir di kerusi Dun Pangkor dalam PRU 13

Imran mungkin marah kepada majikannya kerana dia tak merasa kenaikan pangkat yang lebih tinggi dalam TLDM dan tidak menerima sebarang gelaran seperti Dato atau Dato Seri.Mungkin itu lah sebabnya yang membuatkan beliau menyimpan dendam terhadap kerajaan. Tunggu episod seterusnya.TM akan membongkarkan siapa Imran Abdul Hamid yang sebenarnya.
laksamana  Laksamana 
laksamana madya  Laksamana Madya
laksamana muda  Laksamana Muda
laksamana pertama  Laksamana Pertama (B) Imran Abd Hamid
kepten tldm  Kepten TLDM
kdr tldm  Komander TLDM
lt kdr tldm  Leftenan Komander TLDM
lt tldm  Leftenan TLDM
lt dya tldm  Leftenan Dya TLDM
lt muda tldm

Leftenan Muda TLDM

Selasa, 28 Februari 2012

Badrol Amin Gugup Jumpa Media!!!Uploaded by semuthitam80 on Feb 27, 2012

Si Badrol Amin ni nampak gugup bila disoal sama ada perangkap tersebut dipasang oleh ahli PKR sendiri. Mula dia tak jawab. Lepas tu baru dia bagi respon. Baca selanjutnya dalam http://semuthitam80.blogspot.com BADROL AMIN MUKA PUCAT LECI...SILA BUAT REPORT BAHAWA SUAMI PEREMPUAN ITU BAWA 20 ORANG DAN PUKUL BADROL AMIN. SAMAN JUGA PIHAK PENGURUSAN HOTEL YANG GAGAL MENJAGA KESELAMATAN TETAMU YANG MENGINAP SEHINGGA MERELAKAN 20 GANSTER DATANG PUKUL TETAMU. KALAU TAK BUAT REPORT PIHAT SWISS GARDEN PERLU LAH MENYAMAN BADROL AMIN KERANA BUAT CERITA FITNAH DAN CERITA INI BOLEH MENYEBABKAN ORANG AWAM TAKUT UNTUK MENGINAP DI HOTEL TERSEBUT KERANA TERPENGARUH DENGAN KENYATAAN BADRUL AMIN,

Aksi balas selepas diterajang wartawan anti LynasBARUA DAP

Muka tension Guan Eng di himpunan Anti LynasBUKTI ANTI LYNAS DITAJA OLEH DAP...yang boddo Fuziah Thoron

Maju Junction Anti Lynas Rally 2.0 26/2/2012 part 4PUAK-PUAK HARAMI NI ELOK LAH JANGAN PAKAI IPAD, IPHONE DAN BLACK BERRY KALAU DOK TENTANG LYNAS....BODOH MACAM BABI TUNGGAL...

Maju Junction Anti Lynas Rally 2.0 26/2/2012 part 1TENGOK LAH SENDIRI, SEMUA MUKA BABI DAP...

Himpunan Hijau 2.0 at Maju Junction, KL (2)puak puak Dap....pandai pula menyanyi lagu negara ku,,,LYNAS MILIK MELAYU DAN BAKAL UNTUNG BESAR. MARKET UNTUK 15 TAHUN SUDAH SEDIA MENANTI. KALAU LAH PROJEK INI DAPAT KEPADA DAP LAKNAT TAK AKAN ADA DEMO SEBEGINI RUPA...HARAMI BETUL DAP LAKNATULLAH

Himpunan Hijau 2.0 - Adam Adli & SMM.mpgKepala hotak hang Adam Adli, masih mengaku diri mahasiswa. tak malu sungguh hang no...

Ni sekoq lagi beruk syiah haram jadis...Yang dok pegang telefon tu body guard dua ekor beruk berapa lah upah yang dibayar oleh Al-Jub,,

Lihat lah dunia, zaman sekarang beruk pun ada bodygurd,,

Khalwat- Anwar Pertahan Badrul AminCERITA LEBIH TERUK DARI KES MAT SABU....SUDAH LAA BAPA SETAN PEMBOHONG

Yusri Yusof vs PapaGomo

Blogger ini semakin popular sehingga ditemu ramah oleh Malaysian Digest berikutan serangan beliau terhadap PapaGomo baru-baru ini.  YY pernah memohon menjadi blogger bernaung di bawah Papa Gomo tetapi tidak berjaya kerana PapaGomo sudah cukup korum.

Sebelum ini beliau pernah menyerang blogger Medan Info Kita dan memihak kepada Pengerusi UMB iaitu Tun Faisal dalam beberapa isu.

Selepas itu YY diterbangkan oleh Tun Faisal untuk membantu UMB dalam gerak gempur PRN Sarawak dan ditugaskan di Sibu. YY hanya seorang jurujual di sebuah kedai telefon di Kuala Lumpur dan sebelum ini pernah menjadi penulis dalam blog Syiling Perak yang cukup hangat satu ketika dahulu.

Berikut ialah salam pengenalan beliau semasa memula penulisan dalam blog 'double Y'

Friday, December 3, 2010


Salam Perkenalan & Salam Perjuangan Dari Double-Y....

Assalamualaikum w.b.t

Salam perkenalan dan salam perjuangan Double-Y hulur untuk semua blogger mesra UMNO/BN.Saya merupakan blogger baru yang tergerak hati untuk berjuang melawan segala tohmahan jahat pihak Pakatan Rakyat terhadap kerajaan UMNO/BN.

Untuk yang masih tidak mengenali diri saya, saya merupakan penulis picisan di laman www.pejuang-maya.com, disebabkan terlalu lama meletakkan diri sebagai penulis tamu di blog milik sahabat-sahabat, dan juga dorongan para otai dalam dunia blog, maka saya menyahut seruan sahabat seperjuangan untuk membangun kan blog sendiri dan menyertai perjuangan mereka demi Agama, Bangsa dan Negara.

Matlamat Double-Y dalam berblog adalah untuk mempertahan kan parti keramat UMNO dan mempertahan kan kerajaan Barisan Nasional daripada serangan bertali-arus Pakatan Rakyat terhadap pemimpin kerajaan.

Tapi saya tidak akan berkompromi dengan mana-mana pemimpin UMNO/BN jika mereka melakukan sesuatu tindakan yang tidak menguntungkan perjuangan UMNO/BN dan tindakan-tindakan yang dilihat tidak memberi sebarang manfaat terhadap rakyat Malaysia. Dalam hal ini, saya mengambil pendirian untuk menegur secara berhemah demi kebaikan serta keutuhan parti UMNO.

Sudah menjadi tanggung jawab saya selaku anak muda warganegara Malaysia untuk bersama membantu dan berjuang bersama para bloggers mesra BN demi mempertahan kan kedaulatan serta keharmonian yang telah lama dikecapi oleh rakyat Malaysia.

Saya merupakan penulis bebas, yang menulis berdasarkan pemerhatian dan serta penilaian yang dibuat sendiri oleh saya, jadi jika sebarang artikel yang disiarkan oleh saya menimbulkan keraguan serta ketidakselesaan pembaca,saya sedia menerima sebarang teguran dan kritikan daripada kalian warga pembaca blog.

Namun saya cuba untuk mengelakkan menyiarkan sebarang artikel berbentuk fitnah terhadap mana-mana individu demi menjaga nama parti yang didorong iaitu UMNO.

Akhir sekali, salam perkenalan di hulur untuk semua blogger pro BN serta blogger pro PR.Matlamat menang PRU13 menjadi nadi perjuangan!

Omong segala kebenaran, untuk menangkis segala kebatilan.

Hidup UMNO! Hidup UMNO! Hidup UMNO!

Sekembalinya dari Sarawak, YY tidak mempunyai pekerjaan menyebabkan beliau menyepi diri buat seketika dan Black Berry pun terpaksa dijual untuk menanggung kehidupan beliau. Akhirnya YY diambil bekerja untuk UMB di bawah Tun Faisal sehingga ke hari ini dan blog YY kembali aktif dan panas.

Penulisan YY memang bagus dan mampu pergi lebih jauh dan boleh jadi top ten bloggers sekiranya konsisten dalam tugasannya.  Selain mempunyai sikap berani beliau juga mempunyai skil atau kemahiran menulis yang baik.

Hanya satu yang harus diingat , berhati-hati dari pihak musuh takut mata lebam sebab wajah anda dikenali ramai dan satu lagi pesanan kepada YY ialah jangan cepat merajuk. Soalan lain ialah dah isi borang permohonan menjadi ahli Umno?

Maklumat awal. UMB akan menerima seorang lagi ahli baru mulai 1 Mac. Harap kepada abang-abang dalam UMB dapat menerima dan membimbing beliau dengan baik.

Isnin, 27 Februari 2012

Danish cartoonist, has died in a fire incident.


http://images.bt.dk/node-images/198/608x403-c/198138-kurt-westergaard.jpgIN an investigative report, an Arabic newspaper, published from Saudi Arabia, has claimed that Kurt Westergaard, Danish cartoonist, has died in a fire incident.

The Danish authorities are trying their best to hide his death, who have found no clue about how the fire broke out and why only the room in which blasphemer Kurt was staying had been damaged. The initial investigation shows that the cartoonist, who committed blasphemy by drawing objectionable caricatures of Prophet (Peace be Upon Him), was provided complete security, as he had received many threats from across the globe after the Muslims had been enraged due to the repeated publication of the caricatures in the European press.

In February 2008, three Arab nationals were arrested for their alleged involvement in plotting the death of Kurt. A Somali man had also tried to stab him to death but the policemen deputed at his house saved him miraculously.

It is worth recalling that the blasphemous cartoons first appeared in Danish newspaper Jyllands-Posten.

The investigative report says the incident took place some days back in which Westergaard was burnt seriously and died on the spot, but the international media is completely silent about it. The report further claims that some eyewitnesses are also available to testify the happenings. The Danish authorities have so far been unable to find any hint about the cause of fire, as they had started investigations while keeping in mind some external conspiracy to kill the blasphemer.

According to the BBC, a total of twelve persons were involved in the blasphemous act, but all of them, except Kurt, had opted to go underground to escape the public wrath after the Muslims around the world had participated in protest rallies which were attended by millions of people. People in Pakistan had also joined their brethren like those in Indonesia, Bangladesh, India and many Arab countries to register protest against the conspiracy to malign Muslims and their religion. In Lahore and Peshawar, the demonstrators had turned violent and around six persons were killed during the course, while property worth million of rupees was reduced to ashes.

But instead of expressing any remorse, Westergaard went public on many occasions saying he had no regret for committing such a shameful act.

The Saudi newspaper says the death of Kurt shows how powerful Allah Almighty is, as despite the foolproof security arrangements, none was able to save him from his tragic end.

Parpu Kari nak angkat Road King pulak!

Road King
Wah ! Pagi tadi Papa Gomo kata nak angkat X6, petang tadi Parpu Kari bagi tau TM dia nak angkat Road King pulak.  Ini semua gara-gara Dato Rocky Bru beli HD habis semua blogger otai nak follow. Papa Gomo pun stim siot tengok HD..

Persidangan Agung Umno tahun lalu, ramai orang Umno dah jatuh hati dengan HD  sebab Naza world buat show di PWTC sempena PAU.. Parpu kari bawa HD aku dapat bayangkan muka dia macam di bawah!!
Parpu Kari bawa Ameno World pergi Bike Week
Patut la bila TM jumpa PK dia selalu show off dia punya kemeja HD, wallet HD, Belt HD, beg HD..dll.

Bekas ahli kesal dengan pimpinan Pas

Anwar wajar dinyahkan dari muka bumi

ABAI
Artikel di bawah diambil dari satu laman blog pro Anwar dan artikel tersebut mengesahkan bahawa cita-cita Anwar Ibrahim untuk menjadikan Malaysia sebuah negara republik dan menghapus kan sistem demokrasi berparlimen dan raja berpelembagaan. 

Jika Anwar memerintah maka sistem beraja akan dihapuskan kerana tidak mendatang kan apa-apa kepentingan ekonomi kepada negara. 


Dalam satu seminar Gempita 2009 di PWTC seorang remaja dari sebuah IPT telah mempertikai kan sistem beraja dan mempersoal kan kenapa kita masih mempertahan kan sistem beraja. Bagaimana pun tak sampai seminit sesudah berhujah majoriti menghentam pelajar tersebut. Ia menggambarkan usaha Anwar mendekati remaja-remaja amat berjaya dan mereka ini menyokong Anwar kerana mereka tidak tahu latar belakang dan asal usul perjuangan beliau.


Negara Republik. Sejenis pemerintahan secara demokrasi atau komunis. Negara yang mengamalkan pemerintahan demokrasi secara republik akan diketuai oleh Presiden (yang memegang watak seperti Raja tetapi boleh memegang kuasa selama 10 tahun iaitu 2 penggal) dan Perdana Menteri pula sebagai ketua kerajaan sepertimana yang berlaku dalam negara Raja Perlembagaan. Jika sesebuah negara mengamalkan sistem komunisme,ia mesti menjadi republik kerana komunis tidak menerima raja oleh sebab prinsp 'Sama Rata,Sama Rasa'.Negara yang pertama sekali mengamalkannya ialah Rusia pada tahun 1917 selepas rusuhan Bolshevik ketika itu rakyat keluar memberontak terhadap golongan diraja Czar Rusia.

Kebanyakan negara republik pernah menjadi negara yang mempunyai raja seperti Perancis,Itali (yang dimansuhkan pada 1941),Jerman, Rusia, Poland, Austria, Greece, Turki, Indonesia dan banyak lagi. Negara ini semua menjadi republik akibat tidak puas hati kepada raja,kehilangan raja, kematian raja dan lain.Tetapi,jika dilihat di negara Iran,sebuah negara yang mengalami Revolusi Islam telah diasaskan oleh Ayatollah Khomenei dengan menyingkirkan Shah Mohammad Reza Pahlavi.

Diamalkan hampir semua di negara Eropah dan Amerika Syarikat kecuali di Sepanyol yang pemerintahan diraja diasaskan pada 1492 selepas kejatuhan Islam disana serta Britain. Dahulunya banyak di negara Eropah mengamalkan monarki sehinggalah zaman pemikiran seperti Karl Marx yang memikirkan pemikiran komunisme,Owen (pengasas Liberalisasi) dan lain-lain. Bermulalah zaman Revolusi Perancis pada 1793 dan Revolusi Bolshevik di Rusia pada 1917. Jerman pula mengalami pmerintahan diraja yang amat lama dan bersatu menjadi sebuah negara Prussia pada tahun 1871 sehinggalah menjadi republik pada tahun 1933.

Konsep republik telah digunakan sejak berabad lamanya dengan republik yang paling terkenal iaitu Republik Rom, yang bertahan dari 509 SM hingga 44 SM. Di dalam Republik tersebut, prinsip-prinsip seperti "anualiti" (memegang jawatan selama satu tahun sahaja) dan "collegiality" (dua orang memegang jawatan ketua negara) telah dipraktikkan.

Ramai yang mungkin berpendapat kerajaan republik adalah lebih demokratik dari kerajaan raja berpelembagaan. Namun demikian ia bergantung kepada siapa yang memegang kuasa eksekutif. Didalam sesetangah negara monarki, raja sekadar lambang kedaulatan negara manakala perdana menteri adalah lebih berkuasa dari raja. Monarki biasanya bertakhta seumur hidup dan kuasanya akan diberi kepada saudara atau anak, atau dipilih mengikut peraturan yang ditetapkan. Banyak negara raja berperlembagaan adalah demokratik.

Kepada rakyat Malaysia, sama-samalah kita menolak Anwar Ibrahim pengkhianat bangsa. ABAI -Asalkan Bukan Anwar Ibrahim.

Zahid Hamidi berjumpa Ehud Barak?

Pas kata "kalau kita orang Islam tak mengundi Pas, bila mati kita akan dipersoalkan diakhirat kenapa tidak menyokong Pas untuk menegakkan negara Islam.

Persoalannya ialah adakah parti Pas telah melaksanakan undang-undang Islam dan berusaha untuk membangunkan sebuah negeri Islam di negeri yang dikuasai oleh Pas.

23 tahun Pas menguasai Kelantan,  4 tahun di Selangor, Penang dan Kedah tak nampak satu pun perlaksanaan undang-undang Islam terutama kanum acara jenayah Islam yang disebut hukum hudud.

Pas sebaliknya menyalahkan Bn kerana tidak membenarkan Kelantan melaksanakan hukum hudud. Pas nampaknya akur dengan arahan Tun Mahathir. Pas buat kertas kerja mengenai hudud pun tak sehebat mana. Kalau ustaz sekolah menilai kertas hudud markah yang layak diberi ialah C sahaja.

Pas kata, kalau mencuri, hukumannya kerat tangan tetapi Pas gagal gagal menghuraikan bagaimana cara nya proses pemotongan tersebut dan dari aras mana tangan nak dikerat atau dipotong. 

Tun Dr Mahathir lebih ariff dalam menghuraikan hukum hudud secara terperinci berbanding Nik Aziz dan Hadi Awang sewaktu menggulung berbahasan dalam Persidangan Agung Umno beberapa tahun sebelum beliau bersara dari jawatan perdana menteri.

Bila sebut Pas, tidak dapat lari daripada perkataan samseng, fitnah dan keganasan. Pas sememangnya menggunak 3 elemen ini dalam mencapai cita-citanya. Bab ganas kita semua maklum tentang beberapa peristiwa demontrasi di Kuala Lumpur, Memali, Kota Bharu. Marang Terengganu dan beberapa tempat lain jika terdapat PRK.

Dalam PRK Parlimen Kuala Terengganu (P36) , calon BN Dato Wan Farid kalah gara-gara pengundi BN sendiri marah kerana penyebaran gambar gambar beliau berkaraoke di rumahnya bersama anak saudaranya dalam satu majlis kekeluargaan.

Begitu juga PRK Bukit Gantang , colon BN Dato Ismai Saffian kalah gara-gara gambar fitnah dengan perempuan siam.

Cuba lihat gambar di atas, siapa kah tangan-tangan yang membuat imejan seperti itu. Tidak kah beliau terasa takut akan hari perhitungan di padang masyar nanti. "Undi Pas masuk syurga sudah sudah tidak ada makna lagi. jari-jari yang membuat imej di atas akan bercakap mengenai dosa yang dilakukan oleh pemilik jari-jari berkenaan.

Kita tahu lah, Anwar dan Azmin Ali dalam ceramahnya selalu menuduh Zahid Hamidi berjumpa Ehud Barak untuk memohon bantuan. Pink Turtle wordpress menulis "Tergamak Zahid Hamidi berjumpa pembunuh umat Islam Palestine" 

Oleh itu rakyat Malaysia mesti menolak Pas kerana sifat-sifat assabiyyah dan taghut yang tidak membawa apa-apa faedah kepada bangsa dan negara. Pas menjual agama dan sesat.

Papa Gomo nak beli BMW X6

TM baru bersembang dengan PapaGomo dalam telefon tadi, dia kata dia beli KIA 4x4 pun orang bising, pada hal ia adalah hasil perniagaan di pasar malam atau uptown.

Orang Siam datang Malaysia buka restoran Tom Yam pun mampu pakai Alpharp Vellfire, kita orang Malaysia dah la berniaga di kaki kaki lima , pakai Kia pun orang bising.

Kata Papa elok beli X6 saja,,,dan Taipingmali menyokong penuh cadangan PapaGomo untuk beli BMW X6 tapi jangan lupa bayar cukai pendapatan atau zakat. Kalau bayar zakat lagi baik sebab dia dapat menyucikan harta dan akan bertambah-tambah rezeki kita.

TM akan berbangga dengan PapaGomo.. sekurang-kurangnya bila ada X6 lalu sebelah  boleh tengok muka melayu yang pegang stereng. setakat hari ini muka yang pegang stereng adalah muka Dap, Pkr dan Pas sahaja. Tu pun depa tak bersyukur dengan pemerintah yang adil kepada semua kaum dan fahaman politik.

Beli jangan tak beli......

Ahad, 26 Februari 2012

Azmin Ali bercerita tentang Yusof Qardawi

http://www.mobtv.my/talkshow-849.html

Rupa-rupanya suruhanjaya penambahbaikan pilihanraya dan lawatan keluar negara untuk membuat kajian tentang usaha untuk memberi hak mengundi rakyat Malaysia di luar negara adalah hasil usaha dan idea Azmin Ali. Hebat laaa noo..kalauu tak percaya sila dengar ceramah beliau.

Azmin juga dalam ceramah telah menjual nema Yusof Qardawi dan Presiden Turki ...

ABU terus jadi abu yang berterbangan di udara masuk ke laut
Gambar yang dirakamkan oleh Minaq Jinggo membuktikan segala-galanya bahawa NGO bernama ABU yang digerakkan oleh Chegu Bard tidak mendapat sokongan rakyat.

Untuk menarik sokongan orang Pas agar dewan penuh, ABU terpaksa menjemput penceramah kontroversi iaitu Khalid Samad atau Khalid Gereja kerana menyokong penggunaan kalimah Allah di gereja.

Selain itu Adam Adli, mahasiswa yang drop out dari UPSI kerana menjadi pecacai Anwar Ibrahim dipergunakan oleh Chegu Bard untuk menarik lebih ramai crowd dari kalangan pemuda atau pelajar-pelajar IPT.

Di dua lokasi pelancaran ABU di Beranang dan Bukit Anggerik, kehadiran penyokong Abu tidak lebih dari 500 orang.

Agaknya kalau Khalid Gereja tak turun, kehadiran penyokong bolehlah dikira dengan jari. Walaupun ABU nampak gagal tetapi ia tetap menjadi ancaman, kerana yang sedikit itu lah akan menjadi peneraju kepada gerakan yang lebih besar, atau Chegu Bard sengaja mahu dilihat ABU kelihatan tidak mendapat sambutan dan sokongan.

Samalah seperti yang di perkatakan oleh Lim Guan Eng pada kempen PRU 12, kononnya dia sedar Dap tidak ada harapan untuk menang, kehadirannya hanyalah untuk mengambil sedikit ruang dalam parlimen dan memberi sedikit suara untuk check and balance dalam sistem demokrasi negara.

Pada hal sejak 2007 lagi Dap sudah bergerak secara bawah tanah dengan menakut-nakutkan orang cina dengan isu pendidikan, dasar ekonomi baru dan hal-hal lain yang tidak adil kepada bukan melayu.

ABU perlu disekat, dilanggar, dirempuh oleh tentera Pemuda Umno agar hancur ABU dan hidup ABAI atau Asalkan Bukan Anwar Ibrahim.

Berita terkini dari Kuantan menyatakan bahawa jumlah peserta yang berhimpun hanyalah sekitar 3 ribu sahaja dan bukan 15 ribu seperti yang didakwa oleh penganjur.


Pasangan Bahagia....

Apa nak buat Kat Ina, main ular la pulak
Ku sangka 2 rupanya 3

Ku sangka panas rupanya hujan di tengah hari

Inafiona Sri Kandi PKR Selangor
Apo nak dikato

Lagu ditujukan kepada Ustaz Kepala Lendir

HAHAHA...PENAFIAN BADROL AMIN UST KEPALA LENDIR MACAM MAT SABU


Terkini - Penjelasan Ustaz Badrulamin Baharon dan akan menyaman mereka yang memfitnahnya

Penjelasan Tuduhan Berniat Jahat Terhadap Dr Badrulamin Baharon

Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.

Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.

Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian.

Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.

Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.

Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.

Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.

Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.

Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.


Dr. Badrulamin Bahron

Himpunan Hijau Batal

Pakatan Rakyat membatalkan Perhimpunan Hijau di Kuantan , Sebab dibatalkan tidak dinyatakan tetapi ada kaitan dengan Kes Khalwat Ketua PKR Selangor.

Sabtu, 25 Februari 2012

HABIS!!! KONTRAK DAH KENA CILOK

hahaha...tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati, jangan terkejut dan jangan panik

TERBARU : Meniti Cabaran Wawasan 2020 : Tun Mahathir Siri 3

Saya sayang semua Exco saya

Watch "Saya sayang semua Exco saya - MB Kedah.flv" on YouTube


Published with Blogger-droid v2.0.4

Hj Badrul Amin tak dapat bagi kuliah subuh

Ini semua kerja jahat Umno

Mengikut jadual, beliau akan memberi kuliah subuh esok dan sarapan berjemaah di Kuantan sempena Perhimpunan Hijau.

Banyak laman blog dan media sosial melaporkan Badrul ditangkap khalwat dengan isteri orang di sebuah hotel ternama di bilik 6385 Swiss Garden Resort & Spa Kuantan.

Pasangan Khalwatnya ialah wanita bernama Zitawani yang bertugas sebagai juruteknik di Kolej Komuniti Rompin yang mana masih berstatus isteri orang, isteri kepada seorang lelaki bernama Fazli Pungut.

Suami wanita itu yang membuat aduan pada Jabatan Agama Islam Pahang.

Breaking News! Selangor PKR Leader Dr. Badrul Amin Basiron Caught for Khalwat

Tags


He was supposed to be in Kuantan to attend the Pakatan Rakyat meeting and also the Perhimpunan Hijau protest but Selangor PKR leader Dr Badrul Amin Baharon had other plans – to sleep with someone’s wife at the Swiss Garden Hotel.

So when officials from the Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) knocked on the hotel room, he was really caught with his pants down.

It’s hard to explain what the hell he was doing at 3am in the morning with a woman in a hotel room. Talking about how to capture Putrajaya or how to defend Anwar’s support of Israel? No one will be convinced.

But this is PKR. It’s leadership by example. We can be sure that this Selangor government information chief and PKR Sabak Bernam chairman will claim he was framed by JAIP officials who are politically supportive of Umno. He will said it wasn’t him and that he was victimized. The usual bullshit which many Pakatan Rakyat zombies will believe.

He also regarded himself as a ustaz, is a PKR supreme council member and regarded as a shoo-in candidate for the next general election.

We are not sure when he will be charged for khalwat but we can’t wait because this portal cannot stand hypocrites in politics and religions.

They paint themselves to be holier than thou and they misled enough zombies but they are just a bunch of dick heads that STL will expose!

1 Agenda masuk RTM untuk sesi temubual

Terima kasih kepada Radio Televisyen Malaysia ( RTM) kerana menjemput 1 Agenda untuk temu bual khas mengenai peranan media sosial untuk membanteras berita yang bersifat api dalam sekam.

1 Agenda dilihat aktif untuk memperbetulkan pembohongan dan penipuan oleh pihak yang tidak bertanggung jawab di dalam media sosial seperti twitter, facebook dan lain-lain.

1 Agenda dilihat mempunyai kekuatan untuk counter strike serangan pihak musuh.

Jangan risau temubual ini tidak ada kena mengena dengan kemelut yang menyerang 1 Agenda.  Ketika ini YDP dan SU berada di studio untuk proses rakaman

Rakaman akan disiarkan esok dalam berita

Nizar dicabar berdebat dengan Adun Behrang: MB Perak
Uploaded by ThePerakToday on Feb 24, 2012

Mantan Menteri Besar, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin hari ini dicabar supaya berdebat dahulu dengan Adun Behrang, Jamaluddin Mohd Radzi yang sudah lama menyuarakan hasratnnya untuk bersemuka dalam satu pentas dengan wakil rakyat PAS itu.

Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, berkata sehingga hari ini, Nizar yang juga selaku Ketua Pembangkang belum memberi kata putus atau menyahut cabaran Jamaluddin untuk berdebat secara terbuka.

"Rakan media dapat menyaksikan sendiri bagaimana saya dan Nizar berdebat beberapa kali dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

"Jika beliau menyatakan kesediaan untuk berdebat dengan saya, biarlah dia (Nizar) berdebat dulu dengan Jamaluddin yang sudah lama ajak berdebat tetapi sehingga hari ini masih belum dijawab," katanya kepada pemberita di Ipoh, petang ini.

Beliau mengulas laporan mantan Menteri Besar, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin yang menyatakan kesudiannya untuk berdebat dengan Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir pada bila-bila masa seperti yang dicadangkan Pemuda Pas Negeri.

Nizar berkata, cabaran debat itu satu saranan yang baik untuk memperlihatkan aspirasi PR dan BN kepada rakyat.

Katanya, beliau sedang menunggu tawaran untuk bersemuka dalam satu pentas perdebatan dengan Zambry.

"Saya sedia debat pada bila-bila masa, lebih-lebih lagi menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 ini. Sudah pasti rakyat ingin tahu aspirasi PR dan BN.

"Ini (debat) sesuatu yang baik bagi menjelaskan sebarang kemusykilan dan kekeliruan rakyat terhadap pelbagai isu yang timbul sejak akhir-akhir ini," katanya.

Dalam perkembangan lain, Zambry yang juga Pengerusi Badan Perhubungan BN negeri, berkata pihaknya tidak menafikan setiap pemimpin mempunyai kelebihan masing-masing khususnya sebagai Perdana Menteri.

Katanya, kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak merupakan antara faktor penting yang bakal menentukan BN mendapat majoriti dua pertiga dalam pilihanraya umum akan datang.

"Ini berdasarkan kepada usaha dan kerja keras yang dilakukan oleh Perdana Menteri termasuklah memperkenalkan dasar serta transformasi yang mewajarkan banyak perubahan berlaku hari ini," katanya lagi.

Bermuafakat Mentransformasikan Ummah - Himpunan Ulama, Cendekiawan Islam...Uploaded by kamaluddins on Feb 24, 2012

Menyentuh mengenai himpunan yang pertama kali diadakan itu, Perdana Menteri menegaskan pemuafakatan antara kerajaan dengan ulama, cendekiawan Islam dan penulis maya boleh menjadi benteng kukuh dalam mempertahankan kepentingan dan maruah agama Islam.

Menyedari kepentingan itu, Datuk Seri Najib mahu tiga kumpulan berkenaan lebih peka dan prihatin terhadap perkembangan semasa dan perubahan dasar kerajaan supaya setiap maklumat dapat disampaikan dengan tepat.

DATUK SERI MOHD NAJIB TUN RAZAK / PERDANA MENTERI
Mereka perlu bekerjasama antara satu sama lain termasuk kerjasama dengan kerajaan untuk menyaring setiap maklumat dan menepis segala tuduhan fitnah jahat dari pihak tidak bertanggungjawab..

Ini kerana sikap berdiam diri, tidak mahu campur tangan atau malas untuk bertindak akan memberi kesan yang sangat buruk kepada umat Islam dan kedudukan agama Islam itu sendiri.

Tambah beliau bidang politik di dalam islam adalah satu jihad yang perlu diutamakan.

Dan ia tidak dapat dipisahkan daripada perjuangan untuk menegakkan islam dan memperjuangkan kepentingan umat islam.

Bertemakan "Bermuafakat Mentransformasikan Ummah" -Himpunan Ulama, Cendekiawan Islam dan Penulis Maya Kebangsaan 2012, berlangsung sejak semalam.

Bekas Tentera Desak MB Perak Tunai JanjiBekas Laksamana Pertama TLDM yang haprak....betul ker lu cakap? apa bukti? Boleh tunjuk surat?

Tak kan sebab anak-anak lu mati aksiden lu marah dengan kerajaan. Elok lah jangan ambil pencen.....ini belum cerita bab pau duit masa kerja.

Menteri Besar Merasmikan Upacara Tanam Pokok Anjuran AEON Di seksyen 18...

Meniti Cabaran Wawasan 2020 : Tun Mahathir Siri 1

Menantu Pok Nik tetap dilihat bersalah

Suruhan Jaya Pencegahan Rasuah [ SPRM] telah menghentikan siasatan terhadap kes salah guna kuasa menantu kepada menteri besar Kelantan.

Pun begitu ia masih kelihatan tidak bersih, ini kerana pihak Sprm hanya akan meneruskan siasatan dan pendakwaan sekiranya mempunyai kes yang kukuh pada tahap 80%.

Kalau setakat 50% sahaja ia akan membazirkan masa dan wang pembayar cukai sahaja. Sudahnya kes akan ditolak oleh mahkamah.

So, tutup lah cerita Almenantuya. Itulah permainan politik yang licik dan cekap , kita sering dimomokkan oleh pihak pembangkang apabila kes-kes siasatan terhadap individu yang dikaitkan dengan orang Umno yang disiasat oleh SPRM dan bila siasatan digugurkan dan kes dilepaskan, pihak pembangkang bukan main sedap mengutuk dan mengkritik  badan tersebut kononnya bersekongkol dengan kerajaan Umno.

Sekarang bila kes Almenantuya ditutup kes kenapa tak puji SPRM?

Arkib : MyVo1ce : Kenyataan Media 1AGENDA
Wednesday, 23 November 2011 09:15 Admin


Untuk makluman rakan-rakan dan para sahabat Blogger semua, Konvensyen Media Sosial 1Malaysia (KMS1M) adalah program Pertubuhan Agenda Sosial Media 1Malaysia (1AGENDA) dan bukan diinisiatifkan oleh mana-mana Kementerian seperti yang didakwa oleh sesetengah pihak.


Logo MyVo1ce


YB Dato' Mohd Sharkar dilantik Pengerusi kerana kapasiti beliau sebagai EXCO IT Negeri Pahang merangkap Ahli Kehormat Kelas Pertama 1AGENDA. YB Dato’ Sharkar juga menepati kriteria kerana beliau bergiat serius di dalam facebook, twitter mahupun blog.

Saya sendiri selaku Pengerusi Jawatan kuasa Peserta dan Pendaftaran, terlibat secara langsung dengan kehadiran Peserta dan Tetamu. Saya mengaku terdapat keciciran di dalam menyenarai pendekkan tetamu jemputan.

Untuk makluman, kebanyakan yang dijemput (rakan-rakan Blogger) adalah melalui sms dan bbm.

Saya memohon maaf jika terdapat keciciran dan inisiatif melancarkan MyVo1ce adalah untuk memastikan mesej dan networking jentera perlaksaan 'psiwar' pro BN digerakkan secepatnya.

Tidak terlintas untuk 'sideline'kan sesiapa dan mengakui ianya adalah kesilapan dan salah faham semata-mata.

1AGENDA mengiktiraf Semua rakan Penulis dan penggiat media sosial terutama rakan-rakan yang telah lama berjuang menulis untuk membantu mempertahan kan dasar-dasar Kerajaan BN yang kita kasihi.

Sesuai dengan pengiktirafan YAB Perdana Menteri Dato’ Sri Najib kepada semua Penggiat Media Maya sebagai ‘new army' untuk Barisan Nasional, saya menyeru agar kita semua (Penggiat Media Maya) untuk bersatu dan bersama-sama ‘turun padang’ untuk menyampai kan maklumat tepat dan cepat sekaligus menafikan kepalsuan dan pembohongan yang dilakukan oleh pihak tidak senang melihat kejayaan Gagasan 1Malaysia.

Saya juga mengambil kesempatan ini untuk membetulkan kekeliruan berikutan kehadiran YB Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Utama Rais Yatim pada Majlis ini adalah di atas jemputan Jawatan kuasa dan bukannya sebagai Penganjur. Program ini berkait dengan Kementerian berkaitan yang mengawal selia media sosial.

Harap Maklum. Sekian dan Was salam.


Zul Azhar bin Cha
Yang Di Pertua

Jumaat, 24 Februari 2012

Pendedahan Hilmi membuatkan Pas terkedu seketika      
Eliz sebelum krisis

Pendedahan Hilmi Hazimin Malek teman lelaki YB Elizabeth Wong yang kini di tahan oleh pihak berkuasa di Batam Indonesia dalam akhbar Kosmo kelmarin menimbulkan banyak persoalan yang perlu dijawab oleh YB Elizabeth Wong. [ Saya sebut teman lelaki, bukan bekas teman lelaki seperti yang disebut oleh Kosmo] .

Kemelut atau Insiden yang hampir menyebabkan YB Elizabeth Wong hilang kuasa, hilang jawatan Adun, Exco dan hilang pencen adalah gara-gara tersebarnya gambar-gambar panas semasa beliau tidur tanpa celana dalam dalam keadaan terkangkang atas sofa di rumahnya.

Ekoran dari penyebaran gambar-gambar panas dalam internet telah menyebabkan Wong bercuti panjang dan berhasrat untuk meletakkan jawatan, tetapi telah kembali dengan imej baru dan menarik balik cadangan perletakkan jawatan.

Elizabeth Wong dari parti PKR sama seperti Ketua Umum YB Dato Seri Anwar Ibrahim memang pelakon yang hebat. Mereka boleh menangis, boleh menarik simpati muslimah Pas, boleh meruntun simpati dan empati sehingga peringkat tertinggi Pas.

Eliz juga mengadap Nik Aziz untuk minta restu dan nasihat sama seperti Anwar yang mengadap Nik Aziz dalam isu sokongan terhadap Zionis dalam kenyataan dalam Wall Street Journal .

Nik Aziz hanya minta Anwar menarik balik kenyataan Anwar dalam WSJ dan dalam isu YB Eliz , Nik Aziz menyalahkan individu yang merakam dan mengedarkan gambar panas YB Eliz sahaja.

Muslimat Pas juga ada membuat forum berbincang isu gambar panas Eliz dalam TV Pas. YB Eliz sepatutnya bertemu atau mendapatkan pandangan Presiden Pas Hadi Awang.

Selepas sejuk isu gambar panas YB Eliz Adun Bukit Lanjan timbul pula isu lebih panas yang mengaitkan Anwar Ibrahim. Bukan still picture tetapi video bersiri.

Apa yang pelik ialah kenyataan double standard pemimpin Pas. Dalam isu gambar Eliz, pemimpin Pas mengakui kewujudan gambar tersebut adalah gambar Elizabeth tetapi menolak video Anwar kononnya rakaman video ada besi dan tidak boleh dijadikan bahan bukti.

Menurut Hilmi, isu gambar panas teman wanita adalah permainan kotor pakatan rakyat. Pas yang tersepit dalam isu sokong menyokong ini.

Pas sokong Eliz yang dianiaya oleh Pkr sendiri, sudahnya Pas juga yang diperbodohkan oleh Pkr dan Dap yang berkemungkinan terlibat.

Setakat pagi ini belum ada sebarang kenyataan dari mana-mana komponen parti pembangkang terutama Pas. Sila rujuk Harakah ,  tak ada satu pun penulisan mengenai isu Hilmi - Elizabeth Wong

Regim Israel primitif dan tidak bertamadun: Tun MahathirUploaded by ThePerakToday on Feb 23, 2012

Mantan Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad menyifatkan perilaku ganas Israel jelas menunjukkan rejim zionis itu masih belum bertamadun dan primitif.

Tambahnya, tindakan rejim Israel sebagai pengganas dan zalim itu tidak sepatutnya disokong oleh masyarakat dunia yang bertamadun.

"Sudah menjadi pegangan rejim itu bertindak lebih ganas daripada pengganas hingga mereka sanggup memusnahkan kampung-kampung atau bandar di Palestin.

"Apa yang sepatutnya dilakukan adalah mempertahan kan negara yang diserang dan bukan negara yang menyerang....tetapi hari ini ada individu yang menyokong keganasan seperti ini.

"Bagi saya, tiada sebab untuk kita menyokong Israel kerana mereka adalah kaum Yahudi yang sangat ganas dan zalim," katanya pada sidang media selepas menghadiri Program Jelajah Keamanan peringkat negeri Perak, di Ipoh, petang tadi.

Dalam pada itu, Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir berkata kerajaan negeri sentiasa mengalu-alukan segala usaha baik yang dilakukan bagi membantu rakyat Palestin.

"Bagi pihak kerajaan negeri, kita menyambut baik usaha yang dilakukan oleh Pertubuhan Keamanan Global Perdana untuk menyalurkan bantuan kepada mangsa peperangan di Gaza," katanya.

Menerusi program itu, negeri Perak telah berjaya mengumpul dana sebanyak RM280,000 untuk disalurkan sebagai bantuan kepada rakyat di Gaza.

Stadium Merdeka Lokasi Sambutan Ulang Tahun UMNO Ke-66Uploaded by umnohq on Feb 23, 2012

Stadium Merdeka akan menjadi lokasi bagi sambutan ulang tahun UMNO ke-66 yang akan diraikan dengan meriah pada 11 Mei depan dengan Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor telah dilantik sebagai pengerusi bagi menjayakan agenda tersebut, kata Presiden, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO yang berlangsung di Ibu Pejabat UMNO, Menara Dato Onn, malam ini.

Beliau juga memaklumkan bahawa tarikh persidangan cawangan UMNO akan berlangsung bermula 1 April sehinggalah 15 Jun 2012 termasuklah persidangan pergerakan sayap wanita, pemuda dan puteri.

"Tarikh bagi persidangan bahagian termasuklah pergerakan wanita, pemuda dan puteri pula akan diadakan bermula 1 Julai sehinggalah 15 September 2012," katanya.

Beliau turut memaklumkan bahawa jumlah ahli UMNO sehingga 31 Disember 2011 telah bertambah sebanyak 113,116 dan jumlah ahli UMNO terkini ialah 333,5828.

Turut serta dalam sidang media tersebut ialah Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor; Ketua Penerangan UMNO Datuk Ahmad Maslan, Bendahari Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, Ketua Pemuda Khairy Jamaluddin dan Ketua Puteri Datuk Rosnah Rashid Shirlin. -- MediaUMNO

Khamis, 23 Februari 2012

Hilmi mangsa kekejaman Godfather

HILMI semasa ditemu bual wartawan Kosmo! di Polresta, Barelang, Batam, Indonesia kelmarin.

Kesukaran hidup dan keaiban yang dilalui oleh Hilmi Hazimin Malek dan bekas kekasihnya, Elizabeth Wong dipercayai berpunca daripada permainan kotor politik Pakatan Rakyat sendiri.

Hilmi yang menjadi buruan polis Kuala Lumpur sejak 2009 bagi membantu siasatan berhubung penyebaran gambar-gambar bogel Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan Bukit Lanjan itu bagaimanapun tidak tahu siapakah musuh dalam selimut yang menganiayanya itu.

“Saya tidak menolak kemungkinan ada musuh dalam selimut yang menyimpan dendam atau dengki kepada saya atau Eli (panggilan untuk Elizebeth).

“Namun saya tidak tahu siapakah orang itu dan motif mereka bertindak begitu,” kata Hilmi yang enggan mengulas lanjut mengenai dalang itu.

Mengimbau saat-saat mula tersebarnya gambar-gambar bogel Elizabeth, Hilmi memberitahu, dia dan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna dan Alam Sekitar Selangor itu ada bertemu bagi membincang mengenai perkara mengaibkan itu.

“Kami sama-sama duduk dan sama-sama menangis mengenang musibah yang menimpa diri Elizebeth,” katanya yang kemudian mengambil keputusan untuk sama-sama tidak membuka mulut mengenai isu tersebut kepada mana-mana pihak.
TM_NOTE
Huh! Itu lah kisah cinta terhalang Hilmi-Eliz yang ditentang dan dikhianati oleh puak-puak Pakatan Rakyat sendiri, menurut Hilmi.

So! Siapa yang curi telefon bimbit Samsung milik Hilmi dan menyebarkan foto panas di internet, adakah ia untuk suka-suka atau sengaja untuk menjatuhkan maruah Eliz.

Kenapa Hilmi melarikan diri?

Adakah Hilmi berasa bersalah dan takut dihukum oleh mahkamah syariah kerana bersekedudukan dengan Eliz?

Kenyataan di atas menunjukkan Elizabeth merancang kehilangan Hilmi supaya menutup cerita cubaan sabotaj oleh Pakatan, maklumlah Eliz yang baru sahaja menjadi Exco, jika isu ini menjadi besar, sudah pasti Eliz terpaksa melepaskan jawatan dan kedudukannya sebagai Adun atas alasan maruah tercalar.

Kini PRU 13 semakin hampir, Eliz mungkin sudah tawar hati untuk terlibat dalam politik . Mungkin Eliz sudah mempunyai wang simpanan dan harta yang cukup untuk menanggung kehidupannya selepas bersara dari politik , beliau juga akan menerima pencen wakil rakyat.

Eliz berkemungkinan akan berhijrah ke negara lain dan hidup bersama Hilmi untuk selama-lamanya hingga akhir hayat.

Apa pun cerita akan menjadi lebih panas seandainya Hilmi dapat dibawa ke Malaysia untuk pendedahan di mahkamah.

Eliz pula mungkin perlu dihadapkan ke mahkamah kerana merancang kehilangan Hilmi dan memberi maklumat palsu kepada polis.

Dan, yang paling malu ialah muslimat Pas yang bersimpati, empati sehingga sanggup menitiskan air mata di bahu Eliz serta menyalahkan pihak Umno.

Nik Aziz pun menyokong Eliz yang tidur telanjang dalam rumahnya dan menyalahkan orang yang curi masuk dan merakam gambar Eliz yang tidur terkangkang di sofa.

Pas sokong Eliz yang dianiaya oleh Pkr sendiri, sudahnya Pas juga yang diperbodohkan oleh Pkr dan Dap yang berkemungkinan terlibat.

PANAS-PANAS PANAS


http://1426.blogspot.com/2009/02/yb-elizabeth-wongs-nude-photos-exposed.html

http://malaysiansmustknowthetruth.blogspot.com/2012/02/nude-images-of-elizabeth-wong-reappears.html

http://www.asiaone.com/News/AsiaOne%2BNews/Malaysia/Story/A1Story20090421-136448.html

Pendedahan menarik oleh Boss Manjung Mari,

AnonymousFeb 22, 2012 07:12 PM


Oleh Angry Lady Bird
Dah lama sangat aku tak komen kat blog navy nie. Bukan tak minat tapi sibuk cari rezeki nak bantu suami tambah pendapatan selepas tamat kontrak dengan navy dan nak besarkan anak-anak. Terkejut berok aku bila baca cerita kali ni pasal pendedahan siapa Manjung Mari.

Ni budak aku dulu lah woiii dia pangkat last LK STN(L), nama dia Mohd Desa Ahmad ke Ahmed aku tak berapa ingat (anak buah stor ramai nak buat camner), asal Taiping, Kg Air Putih kalau tak salah la dan tinggal kat Sri Manjung Fasa 1A.

Memang betul, sepanjang masa dia tahu nak draft ke Pelandok-Depot Logistik, Depot Logistik-Pelandok, unit last dia Maritim Lumut.

Sepanjang 22 tahun service dia, base-base-base, PPA selalu pertikaikan dia, asal keluar Draft Order naik kapal saja, berjela-jelalah surat dia keluarkan, kebajikanlah, kesihatanlah, habis pegawai dia mintak tolong untuk sign surat permohonan pembatalan pertukaran dia ke kapal. Aku bukan nak api-apikan blog ni tapi memang mangkok ni selalu susahkan orang.

Banyak kali dah budak STN(L) yang tak bersalah jadi mangsa dia, elok baru nak rasa duduk Base tak pasal-pasal kena naik kapal sebab mangkok ni punya sebab.

Korang tahu tak, bila junior naik pangkat mulalah dia buat muka fed-up, dok complain gaji tak naik lah, welfare tak jagalah, kerja dia rajin lah....pigi dah...aku ingat lagi dia pernah buat surat menolak tawaran PPA bahawa dia tak akan buat sebarang complain kalau perkembangan kerjaya dia terhalang disebabkan masalah dan alasan yang dia selalu bagi kat navy...standard lah kan ***, cakap berapi tapi macam sial.

Wooo kalau nak ceritakan detail pasal si Mat Desa ni, banyak dalam kantong aku. Aku tak tahulah camana orang PAS boleh terima dia, korang tahu tak masa dia kat Depoh Besar Logistik dulu, banyak kali supplier complain pasal mangkok Mat Desa ni, kaki PAU duit No 1, percent jangan kiralah, kalau tak mana boleh hidup wehhh..gaji koperal, anak ramai (3 lelaki, 1 perempuan).

Kaki telan duit tuuu..tak caya buatlah semakan dengan Protela ke PPA ke, bersepah. Tapi navy kesian kat dia sebab anak ramai, isteri tak kerja, kebajikanlah, macam-macam lah lagi. Bagi peluang kat dia, tapi last-last dia makan tuan.

Ni lah dikatakan melepaskan anjing tersepit, digigitnya kita balik. Masa berhenti dulu bukan main nak berubah kononnya, nasihatkan yang junior supaya kerja rajin, jaga imej STN(L), menyampah aku.

Dasar kaki RASUAH. Korang tahu tak dia ni banyak buat duit, tak caya tengok tempat dia kerja sekarang, sebelom aku berhenti dulu dia di Bahagian Perolehan Dockyard Lumut, kan ke tempat buat duit tu....Nasihat aku, jangan dibuat kawan orang macam ni...makan tuan.....

Oleh Angry Lady Bird

TM_NOTE;
Komen di atas adalah diperoleh daripada blog Navy The Best.