Sabtu, 6 Julai 2013

Empat Laporan Polis Terhadap Malaysian Insider (MI)

Isi laporan

Petikan daripada MI
laporan polis
Perkasa LMS
Laporan sedang dibuat di IPD Taiping
Artikel mengenai pembohongan atau fitnah Malaysian Insider mengenai BONUS sejumlah RM 200 juta kepada petugas petugas SPR semua peringkat telah menyebabkan PERKASA Daerah Larut, Matang dan Selama dan NGO lain membuat laporan polis di IPD Taiping malam ini

En Othman Mohamed Pengerusi Perkasa menyatakan tulisan dalam Malaysian Insider memberi impak negatif kepada pembaca portal khususnya dan rakyat Malaysia Amnya.

En Othman berharap pihak berwajib akan membuat siasatan terhadap MI dan menyeru agar MI memohon maaf secara terbuka.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 ulasan:

 1. Elok lah tu. Sebarang kenyataan yang menyeleweng memfitnah kerajaan atau agensi segera ambil tindakan undang-undang. Sekarang ni kaki yang gemar melanggar undang2 sedang menekan dihapus undang2 hasutan. Kerajaan.PM Najib jangan pulak ikut rentak "populis" pembangkang. Ini semua perangkap pembangkang. Kalau si Hisham, mahu jugak dia cakap akan mengkaji dan gubal undang2 baru: AKTA AMARAN 2013

  BalasPadam
 2. Korang ingat polis nak ambik tindakan ke?

  BalasPadam
 3. Syukur Alhamdulillah PERKASA masih terus gigih! Tapi, malangnya mungkin SAMSENG-SAMSENG PKR/DAPigs terlepas seperti BIASA sebab peguam-peguam dan hakim-hakim SAMPAH makin direkrut puak evangelis Kristian Zionis DAPigs/PKR (fahaman evangelis Kristian Zionis ialah doktrin gabungan Kristian Protestant palsu dan pengganas Yahudi Zionis untuk menjatuhkan Islam, dan menjajah Palestin selamanya untuk memecahbelahkan PUSAT Islam di Timur Tengah dan seluruh negara-negara Islam yang kaya minyak-gas)!

  Dan kena buat NGO-NGO NASIONALIS-ISLAM yang lebih berlambak – termasuk anak-anak muda Mahasiswa/peguam Melayu/Islam lawan mahasiswa/peguam samseng DAP/PKR! Kalau tidak, habislah anak-anak muda BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain, terutamanya yang Islam DIKRISTIANKAN dan direkrut jadi macam DAPigs punya PENGGANAS/SAMSENG/GENG KONGSI GELAP/PENAGIH DADAH/SIGILA SEKS TERMASUK GILA SEKS HOMOSEKSUAL!

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  (PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAPigs/PKR/Red beans militiaPIGS durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO!)

  BalasPadam
  Balasan
  1. kesian NGO2 Melayu bila ada jer kata2 dari PR yg menghina Melayu,Islam dan Institusi Raja2 Melayu atau memfitnah Kerajaan maka berduyunlah ke Balai Polis buat laporan.lepas tu senyap jer kita tak tau Polis siasat ke tidak.satu lg ngape pemimpin2 Pemuda UMNO,Puteri UMNO,Wanita UMNO dan UMNO tu sendiri diam jer macam tak ade apa3 pun berlaku atau sibuk dgn kempen pemilihan Cawangan,Bahagian dan Pusat???...wahai Melayu adakah anda masih percaya UMNO pembela baqngsa?.

   Padam
 4. Sedar wahai orang melayu, perjuangan parti pembangkang diMalaysia cukup merugikan bangsa melayu sehinggakan puak2 melayu yang menyokong pembangkang diperbodohkan hidup2 terutama anak2 muda, yang mudah dibeli oleh agen2 penghancur Islam dan melayu. Anak2 muda ini langsung tidak menyedari perjuangan yang mereka sokong itu akan menghilang kan hak kaum mereka.

  BalasPadam
 5. APAPUN NAJIB KENA SERAH JAWATAN PM KEPADA ORANG LAIN. NAJIB MEMANG SUDAH GAGAL DALAM PENTADBIRANNYA. MELAYU LEBIH RUGI KALAU DIBIARKAN NAJIB TERUS MENJADI PM, NEGARA BOLEH TERLEPAS KEBANGSA ASING. NAJIB SEBENARNYA MEMPERBODOHKAN ORANG2 UMNO DAN MELAYU. AKU DULU MEMANG KUAT MENYOKONGNYA TAMBAHANPULA AKU MEMANG AHLI UMNO. TETAPI SELEPAS PRU 13 AKU RASA NAJIB TIDAK BELAJAR DARI KESILAPAN ATAU TAKUT UNTUK BERTINDAK, MAKA ITU SEKALI LAGI AKU MINTA NAJIB SUPAYA LETAK JAWATAN PM. MEMANG DAH TERLALU RAMAI ORANG MELAYU DAH MELUAT DENGAN TINDAKAN KAMU SEKARANG

  BalasPadam