Ahad, 16 Jun 2013

Satu lagi produk pelancongan Perak yang perlu tindakan segera


Terowong keretapi Bukit Berabit adalah satu-satunya terowong yang terawal terdapat di Malaysia, hari ini dengan adanya landasan baru berkembar, laluan ini mula ditinggalkan.

Perbadanan Pelancongan Negeri Perak hendaklah segera bertindak dan mewartakan tempat ini sebagai satu aset sejarah dan dijadikan pusat pelancongan.

Tindakan segera adalah perlu bagi mengelakkan besi landasan dicuri dan dijual sebagai barang lusuh.

Sumber FB rakan.

6 ulasan:

 1. mohon bantuan cikgu...1 lagi tempat menarik yg perlu diberi perhatian oleh pihak terbabit dimana 1 tempat menarik di air terjun batu hampar berhampiran kaki bukit larut telah tercemar dgn sampah sarap,dimana terdapat pengunjung yg tidak bertanggungjawab dan tidak memberi kerjasama menjaga kebersihan di sekitar tempat mandi.di setiap tempat mandi dipenuhi dgn sampah sarap,kadangkala terdapat juga pengunjung dgn sesuka hati membuang 'hajat' dimerata tempat.Saya khuatir dn bimbang dimana tempat ini akan tercemar dgn virus kencing tikus sepertiman yg telah belaku di setgh2 tempat....Saya berharap pihak cikgu dpt membuat sedikit 'spotcheck' dikawasan itu nti....

  BalasPadam
 2. BUKIT BERAPIT la admin

  BalasPadam

 3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

  Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit, semoga kebaikan hati Tuan/Puan menjadi amal ibadah hendaknya amiin.

  Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
  Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

  KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
  Tour operator & Travel Agency

  Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

  Contact person : Amsyahril
  Mobile : +6285263007445
  E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


  BalasPadam
 4. Menarik. Sekarang mcm mana keadaan di sini?

  BalasPadam