Langkau ke kandungan utama

MISI SELAMATKAN AIDC

Jangan Biarkan AIDC Berkubur,Bantulah!

by Png Pisau on Monday, November 8, 2010 at 3:57amDalam kesibukan PRK Galas dan Batu Sapi,Pisau menerima panggilan telefon dari rakan blogger GAP.Terkejut tak terkata mendengar berita AIDC mahu ditutup.

Pisau mengikuti AIDC sejak awal penubuhannya,hinggalah diterima menjadi salah seorang ahli kelab AIDC.Pisau mengenali rakan rakan dari AIDC,satu team yang amat berdedikasi dan berkerja tanpa mengharapkan apa apa bantuan.


Setahu Pisau team AIDC serba kekurangan,baik dari segi kewangan mahupun dari segi peralatan.AIDC hanya mengharapkan derma dari pembaca blog.

AIDC banyak mendedahkan tembelang dan temberang Anwar,AIDC jugak berperanan menyedarkan terlalu ramai pihak dinegara ini mengenai manusia sesumpah Anwar Ibrahim.

Pisau pernah berbual dengan mangsa liwat, Saudara Saiful Bukhari,beliau sendiri mengakui terbuka hati apabila satu demi satu pendedahan yang dibuat oleh AIDC berjaya menyakinkan orang paling rapat dengan Anwar untuk membuat report polis.


Artikel dan video dari AIDC digunakan oleh pelbagai pihak untuk dijadikan sebagai bahan rujukan mahu pun djadikan sebagai modal ceramah.Malah banyak pihak menggunakan video dan fakta yang dihasilkan oleh team AIDC didalam program program kursus mereka.


Fakta dan artikel AIDC banyak kali diambil oleh media cetak dan elektronik untuk dijadikan bahan berita.Begitulah hebatnya team AIDC yang tidak mampu ditandingi oleh mana mana blog setakat ini.


Adalah amat memalukan jika tidak ada satu pihak pun yang tampil kedepan untuk membantu team AIDC yang berdedikasi dan konsisten.Sebaliknya hanya tahu menguna pakai hasil kerja AIDC tetapi langsung tidak membantu.


Pisau merayu kepada pembaca blog,penyokong kerajaan dan mana mana pihak bantulah AIDC untuk terus menentang dan mendedahkan kegampangan Anwar Ibrahim.Sudilah sekirannya pihak tuan tuan dan puan puan walau pun sedikit menderma agar dapat membantu menanggung kos operasi AIDC.


Pisau kata "banyak kursus ,laporan dari pelbagai pihak guna hasil air tangan AIDC,heran awat depa ni semua tak bantu AIDC."

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…