Rabu, 13 Julai 2011

Lagi isu cincin Datin Seri Rosmah,

Depa puak pembangkang kata, cincin yang Rosmah tempah ialah 3.48 karat.

Mengikut rekod jualan dalam carian internet cincin berlian 6.04 karat harganya ialah 7.98 million USD.

Satu kes lagi 9 karat berharga 16.26 million USD.

Macam mana 3.48 karat boleh celah sampai 24 million USD?

So, kalau nak kelentong pergi lah rujuk dengan Habib jewel dulu.
Published with Blogger-droid v1.7.1

6 ulasan:

  1. Tuan,
    Wan Jijah teringin sangat ker cincin berlian.Bang nuar minta ler Soros belikn cincin berlian bagi jijah pakai.

    wawa

    BalasPadam
  2. mereka tiada isu dahhhh.
    bangkai betul puak2 Pakatan ni !

    BalasPadam
  3. Barang kemas bernilai berjuta ringgit dihantar terus kepada pembeli melalui courier service di KLIA??

    BalasPadam
  4. lantaklah Rosmah nak beli cincin berapa juta pun.kan dia berkemampuan.isteri PM plak tu.logiklah cincin harga juta-juta.yang sampin baju melayu anwar liwat dah harga rm15,000 korang tak kecoh plak!yang anwar berahi dok umah harga 7 juta korang tak kecoh plak!
    nampak sangatlah pembangkang haram jadah dah ketandusan isu!

    BalasPadam
  5. Kot yer pun nak tanya habib, tanya la abis2 kalau takat tanya karat je memang la dia orang bagi harga macam tue.. cuba tanya habib diamond natural blue bukan white diamond tembak color blue..

    kalau nak backing sekali pun tgk la fakta tu biar betul...

    cetek betul pengetahuan pasal diamond...

    BalasPadam
  6. Kenapa dikatakan ini bukan satu isu?
    Cincin yang berharga sampai jutaan USD milik isteri PM bukan satu isu?
    Wei , PM sibuk suruh orang berjimat, harga barang naik, harga minyak naik, tapi isteri dia curah duit macam teguk air masak? macam ni ke pemimpin yang cakna dengan perasaan dan masalah rakyat?
    Cuba korang tengok pemimpin2 Islam yang lain zaman dulu? Khalifah Umar guna lilin pun berkira tahu tak ?
    Nik Aziz duduk dalam rumah kayu siap bercangkul sendiri lagi bila ada masa lapang ...

    Lagi satu, pasal harga diamond, ko tanya karat saja memang la, dah tanya ke belum jenis diamond apa?
    Asal nya dari mana kerana cukai pun dikira dan yang paling penting cutting dia macam mana? Kalau diamond white blue, asal cukai tinggi tambah lak cutting flawless tambah lak Rosmah kena cekik darah dengan seller tu, tak hairan pun 24 Juta USD , cuba pikir dulu sebelum posting, nampak sangat cetek pendalaman tapi rakus nak serang aje kejenye....

    BalasPadam