Ahad, 4 September 2011

PANAS!!! Pelakon Mustapha Kamal hina PAS?

by Nurul Nizam 

 Korang semua mesti tau yang kaler hijau tu dah di "claim" oleh puak-puak PAS sebagai kaler rasmi dorang.. 

Jadi apa saja yang kaler hijau, mesti dorang kata melambangkan PAS lah.. Sama jugak dengan masa Bersih 2.0 hari tu.. 

Kaler kuning semua dorang bedal kata kaler official Bersih.. 

Sampai ke YDP Agong pun sekali dorang heret ke politik busuk dorang.. So.., ceritanya macam ni.. 

Gua ada jumpa satu gambar pelakon drama dan filem ni tengah berposing dengan Husam Musa.. Khabarnya pelakon ni secara kebetulan menghadiri program ‘Bual Bicara’ bersama penulis blog dan pengguna facebook di Balai Islam, Kota Bharu pada hari Jumaat, 2 September lepas.. 

Dan puak-puak PAS pun cuba spin kata Mustapha Kamal bakal masuk geng dorang... Dorang sertakan bukti gambar pelakon tu dengan Husam Musa.. 

Tapi satu benda yang gua perasan.., Mustapha Kamal pakai baju biru dan kasut kaler HIJAU.. Sekali lagi diulangi..., kasut kaler HIJAU !!! 

Gua tak tahulah sama ada sengaja atau tak Mustapa Kamal tu pakai kasut HIJAU.. Mungkin dia nak malukan PAS.., ataupun dia nak tunjukkan yang kaler PAS tu hanya layak dibuat kasut jee.. 

Apapun.., jarang gua jumpa kasut kaler HIJAU ni.. Cun jugak yee.. Gua pun nak beli satu kalau ada jual.. Nak kena tanya bro Mustapa Kamal lah kat mana dia beli.. 

Lepas tu gua modified taruh cap bulan.. Mesti best... Hahahaha..

23 ulasan:

  1. bermain dgn warna plk, aku suka merah tapi sokong pas, takde masalah

    BalasPadam
  2. Pas main warna kuning tak komen ker

    BalasPadam
  3. BRO,

    DIA BUKAN NAK HINA PAS. DIA TAU PAS MEMANG HINA !

    BalasPadam
  4. Imaginasi korang terlalu tidak terkawal. Sampai kan warna pakaian pun jadi perbalahan. kalau nak tengok sangat pasai warna, dah tengok ka warna seluar dalam atau stokin orang-orang PAS, BN, berseh, komunis?
    Orang politik semua sama je. Sangat konsisten tentang motif mereka.

    BalasPadam
  5. hang tak tau ke dia pakai spender merah...lagi hina beb..dkt bontot tu..

    BalasPadam
  6. semua komen betul tetapi yang tak betul pemimpin pas kerana ramai yang dah munafik,tetapi sebenarnya warna hijau tu warna perjuangan islam tapi pas pinjam buat modal mengelirukan orang saja pas bukan agama pas parti politik kalau ada orang kata pas itu agama sebenarnya dia menempah neraka faham !!!

    BalasPadam
  7. Pakailah warna ape pongg...Yang pasti suami susan menon ni tetap handsome dan macho....:-)

    BalasPadam
  8. BEST GILER POST NIE AKU PON ADE KASUT LINE HIJAU N PUTIH HAHAHAHAHA

    BalasPadam
  9. Cari kasut biru lah lepas ni..

    BalasPadam
  10. Ni blog UMNO busuk ke? oppps silap masuk..bila UMNO nak hancur?

    BalasPadam
  11. warna kasut tu boleh ubah...photoshop boleh bikin

    BalasPadam
  12. aku pun nak cari kasut hijau juga lah...baru padan muka hamPAS

    BalasPadam
  13. ni la otak org mengalahkan org gila je..isu warna pun nk dipolitikkan..nk kate bodoh, warga pendidik. maka akan booh lah anak2 didik nye..

    BalasPadam
  14. EmNoo dh buta warna....

    BalasPadam
  15. Macamni punya cerita Umno bleh bayar 2,500 sebulan...

    BalasPadam
  16. Mat sabu kata, aku tak pileh kaler, aku naik stim saja akau sapu laa...sampai terlekat bulu mah dalam kerongkong aku..mah, mah yang pagi tadi tu...sedap la mah, sampai la ni, bang mat terasa, mah masih terasa lagi tak, hampaa fahamm ka dakkk?

    BalasPadam
  17. taiping mali buta warna

    BalasPadam
  18. sapa owner blog ni...wakakakakakaka. setakat cerita bodohhhh...!!!! mcm ni x payah la nak kluarkan kt blog. Cerita mcm ni..tahap anak2 tadika KEMAS sembang tepi kelas masa rehat....wakakakakaka....

    BalasPadam
  19. Apalah catatan mcm ni! Tak ada kelas langsung. Bagilah rasional sikit. Malu betullah baca.Tidak langsung membina minda. Lu ingat pembaca sini low grade sangat ke?

    BalasPadam
  20. pas memang bukan agama, tp pas memperjuangkan dasar islam yg berlandaskan al-quran dan hadis, siapa yang tentang al-quran tahu lah nasib nanti, bab warna hijau pulak kalau kau nak tahu, warna hijau adalah warna kesukaan nabi...banyakkan membaca dan memcari ilmu jgn dok nak cakap macam orang yg berotak, Allah kurniakan kita otak jadi gunakan lah dgn sebaik mungkin

    BalasPadam
  21. Cikgu ni ngajor subjek ape ye... mcm expert sangat bab warna nih.. cikgu pendidikan seni kot..?

    BalasPadam
  22. Tapi sekarang dah terang2 dia masuk pas..ko nak wat fitnah ape pulak..ko no nama je islam..fitnah merate2..insaflah saudara..

    BalasPadam