Rabu, 15 Ogos 2012

Elizabeth Wong adun Bkt Telanjan masuk surau pulak

Eli Wongge sedang menyampaikan bantuan kepada fakir miskin 'import'
Beberapa tahun lalu selepas Selangor diperintah oleh Pas, Pkr dan Dap, khalayak melihat keghairahan kafir harbi dan Dap begitu galak masuk ke masjid dan surau.

Setelah dikritik hebat oleh blogger anti pembangkang, telah menyebabkan mereka tidak lagi berani untuk mengulangi perbuatan mereka. Sejak tahun 2011 dan tahun ini hampir tiada berita puak-puak harbi ini masuk ke masjid, surau untuk bertazkirah.

Tiba-tiba YB Bukit 'Telanjan' telah memecahkan tradisi dengan menghadirkan diri untuk majlis iftar dan penyampai bantuan fakir miskin di Surau Dato Ahmad Razali di Flora Damansara pada 12 Ogos lalu.

Yang peliknya penerima bantuan adalah orang luar yang diangkut oleh Pas ke surau tersebut. Surau ini dahulunya bersih, cantik dan bebas politik kini sudah tercemar oleh najis-najis yang dibawa oleh Pas. AJK pun adalah orang luar yang merampas pentadbiran surau setelah mereka menang pada PRU 12 lalu.


1 ulasan:

  1. kalau bab-bab bagi sumbangan, puak-puak PR hanya akan bagi kepada puak-puak PR je... tak sama macam BN, yang bagi kepada semua tanpa mengira fahaman politik. Sebab tu ada orang miskin dalam sesuatu kawasan tak dapat sumbangan kerana mereka sokong parti lain kalau PR yang buat program sumbangan tu.

    BalasPadam