Isnin, 27 Ogos 2012

Ust Azhar 'youtube' Idrus kawin baru bini no 3

http://bm.harakah.net.my/index.php/terbaik-dari-blog/9087-cukai-jalan-rm2459850-setahun-itu-kereta-siapa
BARU SAMA STANDARD DENGAN ANAK MAHATHIR DAN AZMIN ALI
Dulu dia kata dalam setahun dia habiskan RM7000 untuk insuran dan road tax untuk dua kereta, nampaknya dengan Ferrari F360 atau F430 atau F460 road tax saja dah cecah RM 10 ribu, itu belum kira insuran dan ansuran bulanan bank. Bila sebut pinjaman bank ia berlandaskan hukum apa pula, Perbankan Islam atau konvensional?

53 ulasan:

  1. eh...ustaz ni ada side business ka...

    BalasPadam
  2. Betul ka?
    bagus juga , kumpul harta , kumpul bini..

    BalasPadam
  3. Sombongnya ustaz ni cakap ...

    BalasPadam
  4. masyukkkkkkk. ceramah kat masjid dapat ribu riban. takde zuhudnya dah ustaz cari makan. tak macam ustaz dulu2. ustaz dulu2 mengajar agama mmg kerana allah. ustaz sekarang sebab nak pakai kereta mewah motor besar kuasa tinggi. ustaz dulu zuhud habis.

    BalasPadam
    Balasan
    1. abistu ko suruh ustaz dan ulama ni naik basukal dan jln kaki je.dia org ni pun manusia juga ada nafsu,makan ninum,berbini dan beranak.bukan malaikat tak mkn x minun ada kehendak sama mcm manusia lain.sebenarnya pemikiran umat islam yg salah,apabila bckp fsl mbayar perkhimatan ustaz kita kata sbb dia mengajar agama jgn minta lebih nanti x ikhlas,mgajar agama leh demand.

      Padam
    2. Agak2 ler.....jgn nak menunjuk sgt ustaz oi! kata Rasulullah bersederhana...nak ikut sunnah psl beristeri aje...kehidupan Nabi Muhammad SAW yg lain bagaimane pula? Nabi kahwin janda, Nabi x jaga pertuturan? Aq musykil sikit psl ustaz satu nie?

      Padam
  5. Statement gila berlagak!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. bodoh sprang lgi.. bahasa melayu ko dulu fail ke pe?

      Padam
  6. side biz apa kalau sekali ceramah 5k x 20hari = 100k, cukai dengan zakat entah le...... derma kena cukai ke hu hu hu, jap lagi LHDN kejor woooiii

    BalasPadam
  7. Kejor jgn tak kejor!Bagi dia panas pungkok.

    BalasPadam
  8. hampa nipuak umno jenis sokong setan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu puak mu mu tak kata setan.

      Padam
  9. ini adalah rizki yang dikasi Alloh kepada hamba Nya yang patuh berdakwah kepada manusia ,gak perlu diumpatin uztaz itu. Belio adalah uztaz yang popular di Malaisia ini. Folower umno jangan bikin dosa ya. Ini bukan cara umat islam tapi ini caranya kaum yahudi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha ..ustaz paling popular ngata orang.. budu doh yak make la ni...

      Padam
  10. Penulis blog nampaknya tidak menghina pun ustaz azhar, beliau mencerita atau mencerahkan sahaja. cuba lihat petihan harakah. ternyata harakah lebih menghina anak mahathir kerana memiliki bugati vyron, kenpa harus hina dia dia juga lebih kaya dari azhar kerana dia memiliki kencana oil..pengedar kereta mewah dan banyak lagi pelaburan yang beliau lakukan. kenapa bila blogger menceritakan sedikit sahaja tentang azhar, penyokongnya naik angin. azhar lebih hebat mengutuk orang lain, kenpa tak kritik beliau. agaknya inilah dasar Pas. kalau ustaz fathul baru masuk pas, apa yg dia buat semua bagus. sekarang fathul bari dihina oleh pas..azhar dijunjung dan dijulang, walaupun ilmu nya tidak seberapa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. TM cuma tunjukkan apa yg ustaz ada, tak pula dia kutuk atau caci. Cuma fikiran puak2 hamPas yg ada double meaning.

      Padam
    2. eh,ko npikir tak yang anak mahathir tu ada syer syarikat arak san miguel?berbilion.bukan takat keta bugatti,dia punya bapak,dia punya emak,datok nenek bugatti pun boleh beli.yg si fathul tu lak asyik nak kondem ustaz lain buat semua x btl.xde jihad kat palestin la.zikir taubat imam syafie sesat la.paling teruk bersekongkol ngan puak umno hudud x perlu dilaksanakan.nampak sngt walau dia rasa ilmu dia hebat lebih dari imam shafie,dia tetap pertahan umno dan jadi benteng.apa je umno buat semua btl walau soi lek terang bak sportligt hina tentang hudud

      Padam
    3. Klu ikutkan nak kaya Rasulullah pun pernah ditawarkan bukit, batu2 bertukar jadi emas, harta perang milik Rasulullah, tp baginda tetap pilih jalan zuhud..maksud blogger ni klu betul berpegang kepada apa yang dia ceramahkan patutnya x da la begitu caranya..menunjuk2 sehingga jd perbualan orang..x der sape nak jeles dgn kekayaan dia dapat...tp caranya..cakap x serupa bikin...itu yang orang pertikaikan..

      Satu lagi.. mmg anak mahathir tu pernah jd CEO kpd syarikat bekas pembuat arak, San Miguel, tp dia dah tukarkan syarikat tu jd syarikat multipurpose punya bisnes, daripada keluarkan arak kpd projek2 berkaitan infrastruktur, bangunan dan fasiliti yg lain, pasal syarikat tu buat arak x laku, bila dah berjaya transform syarikat tu punyer perniagaan dia dah release jawatan tu..x pegang dah..ko jer bodo x nak ambik tau...dia dah jelaskan sebelum ni pun... knp puak2 PAS/PR ni dok sibuk lagi jaja fitnah??

      Padam
  11. hari hari fitnah....macam utusek meloya....nanti keluar felem cam Chua Soi lek lah pula...itu je keroje nko ye. isk isk isk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sudah terang lagi bersuluh. Terima saja kenyataan. bukan fitnah.Selama ni aku pong ingat usatz tu zuhud.

      Padam
  12. Azhar tu memang kerja jual air liur dengan imej Ulama tapi cara hidup dia bukanlah cara hidup ulama. Azhar bukan hidup sederhana jauh sekali dikata zuhud. Azhar sama jer dengan Nik Aziz. Hidup bermewah-mewah tapi seru orang ramai bersederhana. Jual agama untuk hidup sudah menjadi trend pada Ustaz dan Ustazah Mee Segera yang berda dalam PAS PIS PUS...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tunjuk tang mana nik aziz bermewah-mewah

      Padam
    2. Jgn nk samakan tuan guru nik aziz.. mana ada dia bermewah mewahan..ko ni fitnah je buat dosa!!

      Padam
    3. tolong tunjuk part mana nik aziz bermewah , cakap tak guna fakta.

      Padam
    4. lu cakap pon tak hormat (respect) orang....

      Padam
  13. zuhud mcm najib lah..pakai proton jer..ustaz ni mmg tak zuhud,,hahaha

    BalasPadam
  14. Fahamkan dulu maksud zuhud. Zuhud bukanlah bererti tak boleh guna barang mewah. Zuhud sebenarnya lebih bermaksud tidak mencintai dunia mengatasi akhirat.

    BalasPadam
  15. Btui...fhm dlu..bru ckp...huhu

    BalasPadam
  16. Btul...fhm n knal dlu baru bleh komen...huhu

    BalasPadam
  17. Zuhud adalah menguasai dunia, tanpa ia kuasai kita. Tangan menggenggam dunia, tapi hati memandang akhirat.
    Zuhud bukannya menolak dunia. Konsep menolak terus dunia adalah satu yang asing dalam Islam. Kalau betul konsep itu, namakan seorang Sahabat yang menolak dunia?. Saidina Abu Bakar? Abdul Rahman bin Auf? Saidina Uthman? mereka adalah jutawan dizamannya.

    Jangan tolak dunia dan berkurung dalam masjid. Itu fahaman yang berlatar belakangkan kuil dan kain oren/merah.

    Banyak ayat alQur'an yang tunjukkan kita menerima dunia. Islam bukan agama yang terhad di masjid, Islam itu cara hidup.
    Harap admin fahami betul-betul makna zuhud.

    BalasPadam
  18. zuhud yang benar bukanlah dengan meninggalkan harta dan keluarga kemudian menyiksa diri dengan begadang dan kelaparan, menyepi dan membisu tanpa sebab. Bukan juga dengan meninggalkan hal2 yang bermanfaat di dunia yang dapat membantu ibadah dan ketaatan kepada Allah.

    BalasPadam
  19. "Aku datang bertemu Nabi SAW dengan berbaju yang kurang elok lalu

    Nabi SAW bertanya :

    "Adakah engkau mempunyai harta ?"

    Aku menjawab : " Ya"

    Baginda bertanya lagi : "Dari mana dan apa jenis hartamu itu?"

    Aku menjawab : "Allah telah memberiku harta dari ternakan unta, kambing dan kuda"

    Nabi terus membalas dengan katanya :

    "Jika seseorang kamu telah diberikan harta (yang halal) maka hendaklah atau haruslah ditunjukkan kesan-kesan nikmat dan kemuliaan Allah (yang diberikan) kepadanya" ( Riwayat Abu daud, no 4063, 4/51, tirimidzi, no 2006, 4/364 ; Tirmidizi & Albani : hasan sohih

    Imam Ibn Hajar berkata maksud hadis ini menyebut hendaklah seseorang itu memakai pakaian bersih yang layak dengan kedudukannya
    agar jika terdapat orang yang ingin meminta bantuan, maka boleh dikenali siapa yang boleh memberikannya.

    Pada masa yang sama mestilah ia menjaga niatnya dan menjauhi pembaziran. Demikian juga yang disebutkan di dalam kitab Tuhfatul Ahwazi (Rujuk Fath Al-Bari, 10/260 ; Tuhfatul Ahwazi, 6/122)

    http://www.zaharuddin.net/hal-ehwal-riba/576-konsep-zuhud--tanda-islam-benci-harta-a-kekayaan.html

    BalasPadam
  20. ustaz xade twitter larh.....jgn salah paham

    BalasPadam
  21. Maaf, nak bagi tahu anda semua.Kereta ni bukan ustaz azhar punya, dia diberi pinjam. Tengok gambar je,terus menghukum.Macam mane nk tadbir negara.

    BalasPadam
  22. pakai kete mewah tak membazirke namanya tu .. baikla duit tu disedekahkan kepada yang memerlukan.. lagi stau muskil betul mcmana dia boleh pakai kete mewah.. apa pendapat dia? atau pun dengan meminta derma dari orang ramai masa ceramah dia.musykil??muskil? di la zaman akhir zaman org berdakwah untuk kepentingan sendiri yang lebih.

    BalasPadam
  23. nie bukan kereta ustaz.harap maklom.ustaz dah terangkan kat dlam salah 1 cermah dia.

    BalasPadam
  24. bukan nk bersikap kenegerian ...tp sy ramai kawan Tganu ...sy perasan mmg cara dorang ckp gitu...pd kita nmpk sombong, angkuh sbb kita org luar...dlu sy xfaham slalu rasa sakit cara dorang ckp sbb eiii berlagak sunggoh dan mcm suka show off....tp sbnrnya hati baik2 belaka...

    BalasPadam
  25. Ustaz Azhar Idrus mana ada Twitter lah!

    BalasPadam
  26. sape percaya ni bodoh bangang. uztaz azhar idrus memang takde twitter la. dia sendiri mengaku kat facebook die..

    BalasPadam
  27. Ustaz nikoh lagi betul ke..alhamdulillah..

    BalasPadam
  28. Aku kalau korang nak mengata uia boleh la aku tahan lagi, tapi kalau nik aziz, aku rasa yang mengata tu sah2 tak pernah pi rumah dia. Sebelum mengata nik aziz, fikir masak2 dulu....

    BalasPadam
  29. kalau dia dan puak2 dia buat semuanya betul...dasar ustaz munafik

    BalasPadam
  30. hidup sederhana?mmg la..xsalah pn..xkenal ke nabi yg terkaye dunia?abis tu nabi tu mcm mane?cube komeng skit wahai sipolan yg pndai ckp je..itu sumer rezeki Allah Taala...

    BalasPadam
  31. siape yg ckp ustaz bermewah2?habis menteri2 bermewah boleh pulak..abis mcmmane dgn nabi yg terkaya didunia?xblajar pasal nabi ke?ustaz nk bgtau kaye xsalah..janji taat Allah..sumer tu rezeki Allah..wahai sipolan yg pndai ckp dgn niat dengki akan kemewahan ustaz azhar..pegi blajar tasawuf dlu sblum nk komeng2 org..

    BalasPadam
    Balasan
    1. weii ngok. menteri bermewah ko tahu ke diorng taat ke tk taat pd Allah? ade label atas dahi ke ngok? lain kali klu xnk kena kutuk ko pesan pd ostad Munapik PAS supaya jg adab, jgn hina kutuk org lain. kelak Allah aibkan kamu semula.. ye cacai ye!

      Padam
  32. lagi bagus ustaz kazim.. habis duit tuk anak yatim dan muaalaf. bagi kat aku satu nama ahli pas yg bela anak yatim sampi 750 orng..

    BalasPadam
  33. Janda pun ramai juga.

    BalasPadam
  34. eleehh pencacai PAS ni klu kena pd ostad depa..cptlah itu bkn keta dia lah.. Islam xlarang tnjuk harta lah.. tp klu kena pd org UMNO di caci maki dgn fitnah mcm2..

    Mmc Salleh Yaacob, dia kawin 4 xde org kesah sbb dia xkutuk org lain. Ostad Natang Haramjdg BODO ni keje kutuk hina org laian dlm ceramah dia.. dia UJUB dn RIAK ucpan2 kuliah.. hasut pengikut2 jahilnya supaya MUNAPIK mcm dia. bkn berdakwah pn.. itu pasal dia dipertikaikan.

    BalasPadam
  35. Kalau dah nafsu menguasai diri....syaitan yang bawa kereta pun dipanggil ustaz...zuhud konon...taik palat...

    BalasPadam
  36. X dak pekdahnya duk lawan apa2 lebih baik amik qur'an baca ngan makna se x dn beramal.naik la keta pa pon mati dlm kubur bkn bleh bwa msuk keta se x pon...hihihi...yg bleh bwa hanya amalan.hidup kt dunia ni kejap jer cik abg dn cik kak oi!dlm kubur x dak dah keta mewahnyer...naik keta mewah sedap lg tidoq atas katil psang aircond...hehe

    BalasPadam
  37. Pakai pkai kancil pon ok asalkan ada aircond...hehe

    BalasPadam