Isnin, 14 Januari 2013

Isu "Allah" Terima Kasih Pok Nik

Sebelum ini Nik Aziz , Hadi Awang, Khalid Samad dan beberapa pemimping Pkr bersetuju dengan cadangan Lim Guan Eng dan Anwar Ibrahim yang mahukan kalimah Allah digunakan dalam bible bahasa Melayu.

Nik Aziz pernah berkata bahawa kalimah Allah pernah digunakan zaman Jahilliah lagi dan hari ini mereka nak guna, apa salahnya?, mereka nak memahami Islam" itu lah pendirian Nik Aziz.

Pagi tadi sekembalinya beliau dari Kuala Lumpur beliau telah diserbu oleh wartawan di lapangan terbang Sultan Ismail.

Dalam wawancara tadi beliau menolak penggunaan kalimah Allah dan menyifatkan cadangan Dap sebagai mengarut.

Nik Aziz sekali lagi terpaksa tidak bersetuju selepas majlis syura atau majlis ulama Pas menolak cadangan yang telah dipersetujui oleh Hadi Awang.

Pada 8 Januari lepas 3 komponan parti pembangkang Pas, Dap dan Pkr telah menyatakan persetujuan mereka tentang isu tersebut.

Terima kasih lah pada Pok Nik akhirnya akur kehendak rakyat.

Pastinya Khalid Samad akan jadi burung unta yang akan sorok kepala dalam lubang najis.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 ulasan:

  1. Bersyukur kepada Allah S.w.T sebab memberikan hati yang terang dan jelas kepada pihak-pihak seperti Tuanku-Tuanku Sultan Mufti-Mufti pemimpin-pemimpin parti politik NGO-NGO yang sejak dari awal lagi isu ini tidak berganjak. Bersyukurlah ada pihak yang sudah sedar. Tak perlu di persoalkan sebab sedar betul ke sedar politik. Terima je lah atas face valuenya.

    BalasPadam
  2. NAK DENGAR JUGAK APA YG BAKAL DI NGOMEL OLEH AL-HARDY DE TUKANG BESI...DAN...DI SPIN OLEH PAKSHEIKH AL JOOB JOOB PUKUI KELILENG...JUGAK...DI KELABU ASAP OLEH MAT SYABOO...TAK SABAR RASANYA NAK DENGAR RESPONS-RESPONS AUTA DARI DE THREE STOOGES ITU...KTONG KTONG KTONG

    BalasPadam
  3. Terima kasih for what, it just that bila terasa bahang dan tersedar bahawa undi mereka majoriti datang dari Umat Islam baru nak undurkan perahu.. mengarut..

    BalasPadam