Rabu, 23 Januari 2013

PR Pulau Pinang zalim macam Yahudi

GEORGE TOWN, 22 Jan –  Wanita Barisan Nasional (BN) Jelutong mahu pihak yang bertanggungjawab merobohkan bilik gerakan BN Jelutong pada Ahad lepas memberi penjelasan berhubung tindakan mereka.

Timbalan Pengerusinya, Senator Datuk Saripah Aminah Syed Mohd berkata, tindakan itu yang dilakukan tanpa notis pemberitahuan menyebabkan kerugian sekitar RM150,000.

"Kita beri mereka yang sepatutnya bertanggunggjawab dalam hal ini selamaseminggu untuk tampil beri penjelasan… jika tidak ada juga kita akan minta nasihat peguam untuk tindakan selanjutnya," katanya kepada pemberita selepas meninjau tapak bilik itu di sini Selasa.

Saripah Aminah yang juga Ketua Wanita UMNO Jelutong, berkata mereka kehilangan tiga unit mesin jahit, dua alat pendingin hawa serta kabinet fail dalam kejadian itu.

Bilik ini yang beroperasi sejak 1998 dimanfaatkan bagi pelbagai aktiviti termasuk kelas jahitan serta kelas tuisyen percuma untuk 20 pelajar miskin dari kawasan sekitar, katanya.

"Saya memang perlukan sangat bilik gerakan ini untuk pilihan raya umum yang akan datang, sejak beroperasi sebanyak tiga pilihan raya umum memang menggunakan bilik gerakan ini untuk semua operasi…sekarang ni saya pun tak tahu nak buat macam mana lagi," katanya.

Menurut Saripah Aminah, kejadian itu berlaku ketika pihaknya masih berundingdengan pemilik tanah iaitu Duta Mas Permai Sdn Bhd, sama ada syarikat tersebut mahu memberi pampasan atau premis baharu kepada mereka.

"…tetapi belum pun sempat capai keputusan, bangunan dirobohkan," katanya.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 ulasan:

  1. Biarkan pembangunan dilakukan di kawasan itu. Kami yakin kebijaksanaan senator boleh memilih banyak tempat lagi di flat medan tunku. Elok di berikan peluang untuk memajukan kawasan tersebut. keluasan bangunan itu hanyalah 15 kaki darab 20 kaki sahaja. usah diperbesarkan dan carilah tempat yang lebih besar yang boleh menempatkan 100 unit mesin jahit dan 20 unit alat penghawa dingin serta boleh menempatkan 200 pelajar miskin untuk mendapat tusyen percuma. Barulah dikatakan pemimpin terbilang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sapa pun kamu yg menyokong pembangkang yg xbrkualiti.harap Allah turunkan bala ke atas kamu dan 7 keturunan kamu.amin

      Padam
  2. PR zalim macam yahudi zalim macam UMNO zalim macam pengkianat negara macam jual negara macam macam bagi ic biru macam ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Otak budu busuk kamu ni.

      Padam
  3. Salam, Blog tuan telah saya pautkan di blog saya. Mohon dipautkan blog budak baru belajar ini. tq.

    http://beliabangkit.blogspot.com

    BalasPadam
  4. Zaman Khir Toyo roboh surau....tu kira mcmana...yahudi ke x?

    BalasPadam