Langkau ke kandungan utama

Rafizi Ramli sahkan dirinya seekor lembu

Rafizi Lembu Ramli menyerang secara buta tuli
Razifi Lembu sekali lagi menggemparkan media, kali ini beliau menunjukkan bukti sehelai dukomen yang mengesahkan Deepak telah memberi barang kemas kepada Rosmah Mansor.

Ramai yang percaya dengan kelentong Rafizi  kononnya dukomen tersebut adalah tulen dan sahih. Jika sebelum ini Rafizi dan Chegu Bard mendedahkan isu cincin bernilai USD 24 juta dan terkini beliau bernilai RM 13 juta.

Bodoh lah isteri PM kita beli barang kemas main order pakai curier, Rosmah kerap terbang ke sana ke mari bersama Najib dalam tugas rasmi, kalau dia nak beli cincin RM 100 juta pun tak ada orang tahu, pergi kedai  try dan bayar duit, tak payah susah-susah. Sanggup kah Rosmah menjerat diri sendiri dengan menyuruh orang lain membeli barang kemas untuk nya? Sudah tentu tidak kerana perbuatan demikian akan menjerat dirinya dan juga Najib.

Rafizi Lembu Ramli merupakan seorang yang sakit jiwa, hatinya busuk malah lebih busuk dari bangkai babi.  Rafizi seorang yang gagal dalam membentuk jati diri dalam kerjayanya.  Beliau seorang yang tidak amanah dan akibat perbuatannya beliau telah dipecat dari sebuah syarikat bertaraf konglomerat. Oleh sebab itu dendamnya tidak pernah padam sehingga ke hari ini. Dendamnya samalah seperti dendam Anwar Ibrahim terhadap Umno.

Kini tugas Rafizi ialah membuat sidang media sebanyak mungkin untuk memburukkan Barisan Nasional dan kononnya beliau mempunyai banyak bukti tentang salah guna kuasa oleh pemimpin BN/ Umno.

Bulan November lalu beliau mendedahkan tentang rasuah RM 40 juta oleh Umno Sabah dan beliau berjanji akan ke Hong Kong untuk mengesahkan kebenaran tersebut tetapi sampai ke hari ini Rafizi tidak ke sana dan isu itu senyap begitu sahaja.

Dalam ceramah juga dia sering menipu warga Pakatan kononnya dia sedang menyiapkan filem berjudul NFC  mengesahkan lembu yang duduk di kondomonium. Dah setahun tak kan tak siap lagi filem tersebut.

Untuk maklumat pembohongan Deepak dan Rafizi PAPAGOMO  dan UNSPINNERS ada butirannya.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PAU 1987: Najib Penyelamat Nyawa Politik Dr Mahathir. Tapi kenapa dia bencikan Najib?

#SuaraMerdeka - Kebebasan . Persamaan . Keadilan

*PADA* malam 23 April 1987, kira-kira 30 tahun yang lalu. Satu perhimpunan telah diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur. Hotel di Jalan Sultan Ismail ini di antara hotel antarabangsa terawal di ibu kota, sekarang sudah pun hilang dari pandangan setelah 'direbahkan' (flattened) untuk dibuat bangunan baru, yang kini dikatakan terbengkalai.
Cukup genting pada masa itu prebutan kuasa antara dua tokoh - Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li).
Hotel Hilton menjadi markas jentera kempen Dr Mahathir, manakala Hotel Regent di Jalan Imbi menjadi markas Ku Li.
Perhimpunan Agung UMNO dan pemilihan akan diadakan di PWTC keesokan harinya pada 24 April.
Perhimpunan di Hilton itu diadakan oleh Dr Mahathir bagi mengumpul sokongan. Suasana amat terdesak. Dr. Mahathir selaku Presiden UMNO dan Perdana Menteri terasa amat terancam. Dia cukup tertekan. Dia menghadapi tentangan maha hebat untuk mempertahankan jawatan Presiden. Ku Li bukan c…

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…