Khamis, 7 Mac 2013

PENGGODAM KOMPUTER DAN PEMFITNAH DATUK NAJIB RAZAK DI TANGKAP

Mesti penyokong al-jub atau Nicky Aziz


Kuala Lumpur – Seorang penggodam komputer yang dikenali sebagai Sofea Hana yang telah diburu Pihak Polis kerana memfitnah Datuk Seri Najib meletak jawatan akhirnya ditangkap di sini, kata polis Bukit Aman petang tadi.

“Apabila ditanya apa yang dilakukan dengan website tersebut, dia menjawab godaman itu sekadar suka suka ,” kata Timbalan Ketua Polis Bukit Aman, Datuk Azhar Othman Yaakub.

Menurutnya, pihak Suruhanjaya telah mengambil tindakan drastik atas dakwaan memfitnah keterlaluan ke atas Datuk Seri Najib. Menurut sumber, Sofea Hana telah deactivate akaun facebook beliauhttp://www.facebook.com/sofea.hana.9 selepas mengetahui identitinya sedang dicari pihak berkuasa.

“Dia telah menggodam lebih dari 10 website kerajaan malaysia atas dasar politik. Terdahulu beliau telah mengupload video pendakwah bebas, Ustaz azhar idrus atas dasar politik,” tambah ketua polis tersebut.

Wanita itu Ditahan di lokasi kediaman beliau petang tadi.. – AFP

2 ulasan:

  1. bongok!!!

    BalasPadam
  2. aku nak kata minah ni pandai bodo..dah tu kena tangkap tau malu..pastu boleh kata seronok seronok?? seronok le dengan fitnah api neraka ko tu..huhu

    BalasPadam