Langkau ke kandungan utama

Keputusan Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali untuk tidak membuat laporan polis berkenaan isu penyebaran video seks yang mirip beliau boleh dilihat sebagai merosakkan kredibiliti perjuangan Islam Pas selama ini.


Bung Mukther
18 April
KUALA LUMPUR 17 April - Keputusan Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali untuk tidak membuat laporan polis berkenaan isu penyebaran video seks yang mirip beliau boleh dilihat sebagai merosakkan kredibiliti perjuangan Islam Pas selama ini.
Sumber: Uusan Malayisa, 18 April, 2013
Bung Mukther>> Berdiam diri membawa seribu maka dalam budaya Melayu. Berdiam diri mungkin bermakna takut, bersetuju atau bersabar. Yang mana satu pilihan Mustafa Ali..hanya Allah yang tahu. Biar disuruh bersumpah menjunjung Al-Quran aku yakin beliau tidak akan buat kerana pembangkang sudah mengatakan awal2 lagi bahawa bersumpah tiada dalam Islam. Itulah yang telah diperlihatkan berkaitan kes Anwar sejak sekian lama. Berbagai alasan diberikan kerana Pas mengeluarkan fatwa karut marut.

Secara logiknya bagaimanakah Mustafa Ali harus memebersihkan namanya dan memberikan keyaknan kepada rakyat bahawa dia seorang pemimpin Pas yang warak, bersih dan telah menjadi mangsa fitnah dalam isu video seks tersebut? Amat penting sekali untuk beliau mengambil satu tindakan bagi membersihkan namanya supaya rakyat tidak ditipu dengaan serban dan jubah.

Hanya ada dua cara yang logik iaitu membuat laporan polis dan bersumpah laknat di masjid. Yang penting adalah untuk menjelaskan kedudukan yang sebenar kepada rakyat yang beragama Islam kerana mereka begitu menyanjung tinggi kepada pemimpin yanag berserban dan berjubah. Itu interprestasi dan justifikasi mereka.

Kalau aku jadi Mustafa Ali, aku cabar penyebar video untuk turut sama bersumpah dan menjunjung Quran di mimbar masjid. Dalam masa yang sama aku akan MINTA dan buat laporan polis untuk membersihkan namaku. Itu kalau akulah.... - Bung Mukther

Ulasan

  1. Bukan senang nak cari pelanduk dua serupa seganteng itu weh.

    BalasPadam
  2. Apo pulak bersumpah takdo dlm islam. Bukan dio beriyo bona nak bersumpah dengan ketua polis terengganu nun. Aikk, hari ni udah gomam mulut tu eh?

    BalasPadam
  3. Dah terang lagi tersuloh. Berani kerana benar, takut kerana memang confirm Stopa Ali yang dalam adengan 'humping' melayu doll tu...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…