Langkau ke kandungan utama

Isu makan dalam blk persalinan sudah selesai.

Dgn 'Malaysian Standard' yg sedia ada,perangai tipikal skrg adalah sibuk mencari salah orang lain pula. Hentikanlah menuding jari pd YB P.Kamalanathan.

Skrg adalah masa utk pihak yg berkenaan utk meningkatkan infra di sekolah tersebut. Gembleng usaha 'membina' dari membuang masa dan tenaga utk aktiviti menyalahkan.

Ibu bapa rata2 kedekut utk sumbang demi pendidikan anak2 sendiri. Sedih tgk sekolah kebangsaan tgg harap dana kerajaan shj. Ubah perangai ini demi masa depan anak2 sendiri yg menjadi masa depan negara.

YB Kamala yang melawat sekolah tersebut telah memberi sumbangan RM 10 ribu untuk pembangunan sekolah tersebut.
Renungkan sejenak dan mula bertindak!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

  1. BUKAN NAK MENUDING JARI KEPADA TIMB MENTERI PENDIDIKAN (MIC) TETAPI LAIN KALI SEBELUM BUAT KENYATAAN BUAT SIASATAN DAHULU (HOMEWORK) ..... JANGAN NAK JADI HERO BUAT KENYATAAN.........

    BalasPadam
  2. Dari mula lagi mmg boleh diselesaikan cara baik tapi bila ada pihak2 tertentu mengambil kesempatan mensensasikan isu tersebut sampai melibatkan maruah pengetua dan sekolah tu kita dah boleh agak ada niat utk mengambil kesempatan memburuk2kan pihak lain dan BUKAN berniat nak menyelesaikan isu tersebut. PIHAK YG TERKENA TU MELAYU...JADI SAKIT HATI JUGAK LA BILA ISU SELESAI TANPA APA2 TINDAKAN TERHADAP PEMFITNAH2 YG KITA TAU DRP KALANGAN NON-MALAY...

    BalasPadam
  3. YB Kamala beri sumbangan sbb dah tmalu ngan GB tu sbb kutuk dulu baru nak siasat. Tak profesional lgsung spt yang sepatutnya sbg Timbalan Menteri. Menunjukkan teladan songsang kpd pegawai2nya sendiri.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…