Langkau ke kandungan utama

MP Bukit Gantang memalukan

Hari ini ahli parlimen Bukit Gantang dari parti Pas sekali lagi membaghalkan diri beliau dengan berbahas isu harga durian naik.

Tak ada isu lainkah?

Berbelas tahun duk berkempen dan cakap macam-macam isu rakyat dalam ceramah politik, tiba-tiba bila masuk gelanggang yang betul pertikai kenaikan harga durian.

Sepatutnya beliau bersyukur kalau harga durian meningkat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

 1. Dalam parlimen bangkitkanlah perkara-perkara yang strategik dan substantif. Kalau cerita kucing nak beranak pun dibawa ke parlimen.... entahlah.

  Ya lah, kalau harga durian naik, itu sesuatu yang menguntungkan rakyat. Kan begitu? Jadi, apa isunya?

  BalasPadam
 2. SALAM, BERUK BILA MASUK PEKAN MEMANG MACAM TU

  BalasPadam
 3. Yang best nya dia melalut ketika perbahasan..dia masih perasan yang dia dok kelentong rakyat dipentas ceramah sehinggakan speaker menegur dengan mengatakan ini bukan tempat ceramah..dengan tersengeh dia minta maaf dengan mengatakan dia orang baruu..kah kah kah..weii ngok kalau perbahasan dalam parlimen isu yang dibawa mesti la untuk kemajuan negara dan juga permasalahan rakyat laa..bingai punya lobaiii

  BalasPadam
 4. apa nak diherankan...dia bercakap bagi pihak si mata sepet...normallah tu

  BalasPadam
 5. apa nak diherankan..dia bercakap bagi pihak si mata sepet..normal tu

  BalasPadam
 6. apa nak diherankan...dia bercakap bagi pihak si mata sepet...normallah tu

  BalasPadam
 7. Ha ha ha. Memang lemhu, yang mengundinya pun lembu juga. Lembu akan pilih lembulah wakilnya.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…