Langkau ke kandungan utama

TM menyanggah kenyataan Ketua Pemuda Umno MalaysiaTM kurang bersetuju dengan hujah Menteri Sukan Khairy Jamaluddin terhadap pemberontakan dan protes rakyat hingga Morsi digulingkan.

Morsi bersalah kerana dialah yang terlebih dahulu menjatuhkan kerajaan Hosni Mubarak dengan rusuhan yang bermula di Dataran Tahrir.

Morsi adalah pemimpin Muslim Brotherhood atau Ikhwan Muslimin yang membawa fahaman Syed Qutb dan Hassan al Bana. Mereka adalah sekutu Pas. Brotherhood of Islam mempunyai rangkaian satu dunia.

Kumpulan ini mendapat sokongan Zionis dan Barat. Lihat sahaja di Malaysia, Pas juga mendapat sokongan Barat dan Zionis dan dengan itu Pas boleh bekerjasama dengan Pkr dan Dap yang bertakiyah dengan Islam.

Kejatuhan Morsi adalah wajar selepas rakyat Mesir tertipu dengan dakwah Barat

Jika Amerika berbangga dengan kisah 'How the west was won' kini Zionis juga berbangga dengan 'How the middle east was won'

Pas juga bukan main bangga apabila Morsi berjaya menjadi Presiden Mesir.

Di Malaysia juga akan berlaku seperti di Mesir jika PRU 13 yang lalu Pas, Pkr dan Dap berjaya menawan Putrajaya.

Apabila pemerintah menjadi bersikap kuku besi dan diktator rakyat akan bangkit menentang mereka.

Hari ini mereka gagal menawan Putrajaya dan negara kekal selamat. Najib sikit punya bagus melayan kerenah pembangkang. Minta apa pun akan diberi.

Sudahkah anda lupa apa yang di laungkan oleh pembangkang semasa kempen PRU 13! Mereka terang-terang berkata Tun Dr Mahathir akan di sumbat ke dalam penjara jika Dap menang. Itu keluar dari mulut LKT.

Pas juga mempunyai niat seperti diktator, mereka akan menghumban pemimpin BN tanpa sebab yang munasabah.

Oleh itu, TM menyokong tindakan tentera dan rakyat yang telah menggulingkan sekutu Israel dan sekutu Pas di Mesir

Berikut adalah kenyataan KJ.

"Harus diingat bahawa Presiden Mohammed Mursi adalah seorang pemimpin yang telah dipilih secara demokratik oleh rakyat Mesir melalui proses pilihan raya dan bukannya rusuhan jalanan.
"Beliau tidak sepatutnya digulingkan dengan sebegitu rupa kerana ini bukan sahaja melanggar prinsip dan amalan demokrasi tetapi juga mengkhianati amanah rakyat", katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.
Tegas Khairy lagi ini adalah satu iktibar kepada seluruh masyarakat antara bangsa bahawa keputusan demokrasi mestilah diterima dan dihormati oleh semua.
Tambah beliau sebarang tindakan untuk menjatuhkan Kerajaan yang dipilih secara demokratik nyata melanggar batasan undang-undang dan perlembagaan.Oleh itu, tindakan sebegini hendaklah dikecam dan ditolak sepenuhnya.

Paling melucukan apabila membaca twitter Anwar Ibrahim yang menentang rampasan kuasa kononnya tidak demokratik tetapi yang itulah dia buat dalam negara.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

  1. Nampak sangat KJ tak tau punca sebab apa Mursi terpaksa dijatuhkan.Husni Mubarak turun sendiri setelah didesak,dan kerana dia lebih sayangkan Mesir dan rakyatnya.Mursi tetap nak pertahan jawatan walaupun dah berlaku kematian.Keadaan makin teruk maka dia terpaksa dijatuhkan.Tak payah la KJ nak kepoh pasai negara orang.Jaga KBS bagi elok sudah la.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…