Langkau ke kandungan utama

Hasil siasatan kes kemalangan bas dan heli

Tahniah kerana tak main sorok-sorok atau rahsiakan hasil siasatan.TM ingin juga melihat  atau membaca hasil laporan siasatan kes helikopter yang terhempat di Sarawak yang mengorbankan semua penumpang kecuali juruterbang nya. Juruterbang seorang sahaja yang hidup dan menjadi saksi penting. Harapan rakyat atau keluarga mangsa ialah hasil laporan siasatan.

Kerajaan tidak akan sama sekali menyembunyikan hasil siasatan nahas bas di Genting Highlands yang mengorbankan 37 penumpang di Kilometer 3.6 Jalan Genting Highlands-Kuala Lumpur pada 21 Ogos lepas, kata Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Nahas Genting: Kerajaan tidak akan sembunyikan hasil siasatan http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1117&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_01.htm

Ulasan

 1. nak sorok buat apa?

  BalasPadam
 2. Makin ramai DALANG DUA MUKA, nak MENGHANCURkan Islam/umatnya di bumu PUSAKA Tanah Melayu kita ini Tengok si Cina yg. asyik dipercayai pemimpin Islam/Melayu ini - tetapi dia memperkecilkan dan MENGHALANG cadangan YB DS Jamil Khir Baharom utk. senjata api dan kuarters asing bagi pegawai penguatkuasa agama! Begitu besarkah kuasa si Cina ni sampai hal keselamatan pegawai agama kita pun kena minta pandangan dan KEBENARAN dia - kurang ajaq BETUL! Apa tujuan sebenar si Cina ni?

  Lihat di http://www.nst.com.my/nation/general/no-need-to-arm-enforcement-officers-says-lee-1.402355, No need to arm enforcement officers, says Lee,16 November 2013:

  KUALA LUMPUR: Enforcement officers should not be allowed to carry firearms while on operations.

  Malaysia Crime Prevention Foundation vice-chairman Tan Sri Lee Lam Thye, who said this yesterday, said he was also against the idea of placing enforcement officers in secure quarters.

  "It will prohibit interaction between them and society and discourage the public from providing them with important information.

  "As for firearms, we already have cases involving misuse of them and I personally think it is not yet necessary for enforcement officers to carry firearms."

  Lee was commenting on a suggestion by Minister in the Prime Minister's Department Datuk Seri Jamil Khir Baharom, regarding the issuance of firearms to enforcement officers.

  Jamil had made the remarks following the shooting death of Pahang Islamic Religious Department enforcement chief Ahmad Rafli Abdul Malik on Sunday.

  Rafli was killed in front of his home in Indera Mahkota 2, Kuantan, with two close-range shots to the chest by unidentified gunmen….

  Sedangkan, MO pembunuhan beramai-ramai (GENOCIDE) ke atas umat Islam/Melayu (termasuk pekerja asing Islam), terus MENINGKAT, disyaki oleh GENG KONGSI GELAP CINA/INDIA (yg. juga diterajui PATI Bukan Islam, yg. jumlah mereka makin MENINGKAT di M‘sia ini sekrg, termasuk MENYAMAQ sbg. org. Islam dgn. IC palsu umat Islam/Melayu), utk. MENGECILkan umat Islam/Melayu, disyaki diTAJA MUSUH Islam/Melayu dr. puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR (dan sekutu mereka dr. puak Illuminati Zionis Barat-Israel)! Musuh Islam/Melayu ini sedg. mensasarkan umat Islam/Melayu di M'sia, Indonesia, selatan Thailand dan Mindanao, utk. bunuh/rompak/bakar rumah-kpg-kedai (utk. rampas tanah atau halau penduduk/peniaga cthnya di syaki yg. menimpa peniaga Islam/Melayu di Pendang, dan makin meningkat di Sabah/Sarawak ke atas kpg-kpg. Islam/Melayu yg. terbakar)/keracunan makanan-minuman (cthnya keracunan makanan yg. ganjilnya, asyik menimpa pelajar-pelajar Islam/Melayu termasuk di asrama penuh)/suntikan kimia (termasuk yg. boleh sebabkan sakit jantung/kanser/racun, terutamanya ke atas pemimpin/bijak pandai/usahawan berjaya Islam/Melayu)/wabak penyakit/kemalangan jln. raya-industri dsbnya. Umat Islam senang dikenali dr. cara pemakaian Islam mereka serta ayat al-Quran di kenderaan!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  BalasPadam
 3. Apa yang kerajaan dapat kalau disorokkan perkara ni pun??

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…