Langkau ke kandungan utama

Merajuk!! Azmin Letak Tulisan Yusof Harun Di Blog

 

Ramai yang seakan sinis apabila ada yang mengatakan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali merajuk kerana semakin dipinggirkan. Malah tidak kurang juga ada yang mengatakan ia hanyalah 'game' untuk menagih semula 'kasih' Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim.

 

Seperti yang pernah dilaporkan sebelum ini, sejak bermulanya krisis pergolakan dalaman dan perebutan kuasa di Selangor, Anwar dilihat lebih memihak kepada Abdul Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar berbanding Azmin.

 

Malah perlantikan Khalid sebagai Pengarah pilihan raya DUN Kajang juga seperti ingin meminggirkan Azmin, walaupun dia merupakan Pengerusi, PKR Selangor. Lebih menghairankan apabila kelibat Azmin juga hampir tidak kelihatan di sepanjang 'kempen awal' yang dilakukan Anwar.

 

Walaupun ada di kalangan penyokong PKR mengatakan ia hanyalah 'persepsi' yang sengaja dimainkan untuk memecahbelahkan parti itu. Namun berdasarkan bukti dan fakta yang ada di tambah dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh pimpinan PKR sebelum ini, ternyata bukan sekadar persepsi namun merupakan realiti.

 

Terbaru, ahli parlimen Gombak itu turut memuatnaik tulisan Yusof Harun yang bertajuk 'Putus Sudah Kasih Azmin' di dalam blognya. Artikel tersebut antara lainnya mengupas peranan dan 'bakti' yang pernah dicurahkan oleh Azmin kepada Anwar selama ini.

 

Namun demi kepentingan politik, semua jasa bakti tersebut seakan-akan diketepikan oleh Anwar demi memenuhi nafsu politiknya.

 

"Oleh itu, umum kian faham betapa Anwar sanggup mengetepikan Azmin demi kepentingannya sendiri. Apakah sudah putus kasih sayang mereka berdua? Atau ia hanya wujud semata-mata sebagai kasih sayang politik?".

 

Untuk makluman Yusof Harun adalah merupakan seorang penulis tamu di dalam akhbar Sinar Harian yang sering menghentam dan mengkritik Anwar.

 

Persoalannya ialah, apa motif Azmin memaparkan artikel yang dikarang oleh penulis yang sering menghentam Anwar di dikongsi pula dengan semua pengunjung blog rasminya itu? Apakah ia membawa maksud Azmin bersetuju dengan setiap bait-bait perkataan yang dinukilkan oleh Yusof Harun itu?

 

Apakah ini bermakna Azmin turut menyedari dan merasai, 'layanan' bosnya itu sudah tidak lagi sama. Atau dalam bahasa lirik,

 

Anwar yang dulu, bukanlah sekarang,

Dulu sayang Azmin, sekarang dia di tendang,

Dulu, dulu waktu dipenjara, Azminlah segala-galanya.

 

Kesimpulannya, ia bukanlah perkara baru buat Anwar. Rata-rata mereka yang pernah menjadi pengikut setianya dahulu, telah lari meninggalkannya. Ini kerana mereka akhirnya sedar dan dapat menilai watak sebenar Anwar?

 

Persoalannya, apakah Azmin masih tetap setia mengharapkan 'kasih' Anwar yang sering berubah mengikut 'nafsu politiknya' atau bakal mengambil pendekatan untuk lari meninggalkannya?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…