Selasa, 25 Mac 2014

Sebastian Phiu: persoalkan penumpang (Iran)

Wa cuma mau tanya kenapa orag Iran yang berbaju hitam tu memakai salib? Adakah dia orang Iran beragama Kristian? Atau dia memang beragama Kristian tapi dia bukan orang Iran. Atau dia sebenarnya CIA/MOSSAD yang mana kita tau diaorang memang ada hubungan baik dengan Iran. Atau bagaimana?

Sedikit fakta mengenai populasi Iran yang dikaitkan dengan agama. Populasi penduduk Iran adalah seramai 77,176,930 juta orang yang dianggarkan pada tahun 2013. Agama di Iran dimonopoli oleh agama Syiah iaitu seramai kira-kira 90% hingga 95% dari kesuluran rakyatnya. Syiah juga merupakan agama rasmi negara mereka. Manakala 4% hingga 8% daripada rakyat Iran beragama Islam-Sunni. Baki 2% pula adalah minoriti agama bukan Islam, ia termasuk ahli-ahli Bahai, Mandeans, Hindu, Yezidis, Yarsanis, Majusi, Yahudi, dan Kristian. 

Jadi, tidak mustahil penumpang Iran yang dikatakan menggunakan passport palsu tersebut adalah orang Kristian. Mereka minoriti dan mungkin sebab itulah mereka lebih suka berhijrah ke negara lain. Tapi benarkah begitu? Kerana agama Syiah terkanal dengan agama bertaqiyah iaitu mereka menipu untuk menyorokkan akidah mereka. Jadi, tidak mustahil juga mereka memakai salib itu hanya sekadar taqiyah mereka.

Read more: http://www.sebastianphiu.com/2014/03/kenapa-penumpang-mh370-warga-iran-syiah.html

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 ulasan:

 1. Najib yg buat sepkulasi sebelum MH370 dijumpai..
  hanya dengan nasihat konsultan Barat CIA-MERIKA.. guna kiraan matematik yg xpernah digunakan sblm ini.. utk anggaran trajektori.. Najib telah buat conclusion pesawat itu telah terhempas.. guna ayat2 yg meragukan lepa stu mintak rakyat hormati penumpang? what da hell Najib want ha? Dia yg buat spekulasi awal.. bukti soheh apa2 belum lg diterima.. jika betul sekalipun tunggu sehingga Australia temui dulu cebisan SAH MH370 barulah sesuai buat pengunguman spt semalam.

  Najib mencetuskan persepsi negatif negara luar memperlihatkan kebodohan pihak Malaysia.. sehingga rakyat China ada yg hsiteria dan pengsan..kerana tidak dapat menerima situasi tanpa bukti sah..

  Jika cebisan mayat/pesawat/pakaian/ kargo telh dijumpai dan disahkan..kemudian beri keluarga penumpang tu lihat terlebih dahulu kemudian barulah buat official statement keseluruh dunia..

  jadi..Najib sudah dibaritahu tenteng konspirasi ini sbb dia dh mendahului bukti sah??
  2 warga iran itu jugak dikatakan ada kaitan dgn MOSSAD/CIA.. tp isu ini dipadamkan.. sama seperti Diego Garcia..

  Terlalu jelas keganjilan tragedi ini bila ramai saksi mata di Maldives melihat pesawat mirip MAS trbang dikawasan mereka..takkan satu KG menipu? atau mimpi? Bagaimana pula makcik yg baru pulang dr ibadah umrah..melihat seperti pesawat separuh tenggelam di kawasan kepulaun Andaman? dalam jajaran menghapiri Maldives.. kenapa Najib taksub dgn semata2 kiraan Inmarsat teknologi lapuk 1990? kemudian guna model kiraan yg tkpernh digunakan dlm kes2 sebelum ini.. mcm kena tipu je??

  BalasPadam