Langkau ke kandungan utama

Sudah Tandus Isu Sampai Terpaksa Kutuk Pantai Malaysia Di OmanSekali itu ombak sampai ke pantai, maka pasir pun berubah. Sekali sudah masuk jadi penasihat kepada pakatan pembangkang, maka prinsip pun berubah rubah. 

Kadang kadang kena U TURN untuk menyesuaikan diri bersama DAP, PKR dan PAN.

Sampai terpaksa cari apa sahaja isu untuk memperlekehkan kepimpinan negara. Destinasi pelancongan Malaysia pun menjadi bahan isu untuk memperlekehkan kepimpinan negara di luar negara. Itulah yang berlaku pada Mahathir.

Dalam satu forum yang diadakan di Muscat, Oman baru-baru ini, Mahathir telah memperlekeh keadaan pantai dan destinasi pelancongan negara di hadapan negara asing dengan tujuan memburukkan industri pelancongan Malaysia.

"Oman tidak ada kawasan pertanian yang besar seperti Malaysia, tapi ia ada pantai  dan kawasan berbatu yang jauh lebih cantik dari Malaysia.

"Malaysia bukanlah satu tarikan pelancongan yang menarik, tapi di Oman, di sini ada banyak istana lama yang cantik," kata Mahathir dalam ucapan itu.

Ketika Datuk Seri Najib  yang sedang membawa masuk pelaburan luar masuk ke dalam negara hampir RM366 bilion dalam masa hanya tujuh bulan, Mahathir pula sibuk hendak sabotaj industri pelancongan negara. 

Dalam forum yang sama, disiarkan oleh Times Of Oman, 9 Mei 2017, Mahathir menggesa Oman mencari pelaburan asing masuk ke negara itu. Di Malaysia, Mahathir kata menjual kedaulatan negara jika pelaburan asing masuk tetapi di Oman, Mahathir cakap sebaliknya pula.

Di kalangan negara Islam, Malaysia adalah destinasi pelancongan no. 1 di dunia. Sebuah portal, CrescentRating telah membuat kajian pada 2016 dan Malaysia adalah di tempat pertama destinasi pilihan pelancong Islam di dunia.

Secara berkapita, pelancong dari Kuwait berbelanja RM8,490,  pelancong dari Oman berbelanja RM7,900, pelancong dari UAE, RM7,390 di Malaysia. Apakah Mahathir mahu semua pelancong dari Oman ini jangan berbelanja di Malaysia? 

Sudahlah pelaburan dari China, India dan Arab Saudi yang masuk ke negara ini dituduh sebagai cubaan menjual negara oleh pihak pembangkang, kini penasihatnya pula cuba sabotaj industri pelancongan pula.

Menurut kajian Global Destination Cities Index (GDCI) pada 2016, Malaysia berada di tempat ke 7 negara paling dilawati di dunia. Tidak perlu mengecam destinasi pelancongan Malaysia di luar negara dan menjadikan itu sebagai isu politik, kerana ia mendatangkan kesan tidak baik pada industri pelancongan negara.

Apakah Mahathir sudah ketandusan isu untuk mengutuk Najib sampai terpaksa kutuk pantai di Malaysia tak cantik tapi pantai di Oman yang cantik. 

Dulu Mahathir pun kempen Tahun Melawat Malaysia, tapi sekarang, Mahathir memburukkan Malaysia dengan mengatakan destinasi pelancongan di Malaysia tidak menarik.

Baru baru sesudah gagal minta Najib letak jawatan, Setiuasaha Pakatan Harapan desak Spekar Dewan letak jawatan. Sesudah melihat ratusan billion pelaburan masuk ke Malaysia, penasihat Pakatan Harapan pula mengecam destinasi pelancongan Malaysia di luar negara. 

Pembangkang terpaksa capai apa sahaja yang lalu di air deras untuk menjadikan ia isu. Jika tidak pembangkang akan tenggelam. 

Bulan Ramadhan hampir datang, lagi tandus lah pembangkang lepas ini. Apa lagi mereka hendak kecam selepas ini? 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…