Langkau ke kandungan utama

Awas! Perak bakal menjadi milik DAP dalam PRU 14 akan datangDAP begitu yakin bahawa parti itu akan menawan semula negeri Perak dalam PRU 14. 

Pada pilihan raya yang lalu mereka hampir menang dan keadaan cukup mencemaskan kem Barisan Nasional pada malam  tersebut kerana kerusi pembangkang hampir menyamai kerusi BN baik Dun dan Parlimen.

Pru 13 pembangkang terdiri Dap Pas dan PKR mendapat 28 kerusi (Dap18/Pkr5/Pas5) 

Manakala pru ke 12 tahun 2008 pembangkang mendapat 31 kerusi (Dap 18/Pkr7/Pas6). 

Oleh itu Lim Kit Siang baru baru ini menjangkakan Dap akan menambah kemenangan nya dengan bantuan Pan, Pkr dan PPBM.  Dap mahu lihat Pas dapat 0 kerusi di Perak. 

BUKAN SETAKAT 31 KERUSI SEPERTI TAHUN 2008 TETAPI AKAN MENAWAN 39 KERUSI DUN PERAK.Dap yakin akan menokok 5% undi Melayu untuk kemenangan besar mereka di Perak. 

Begitu jugalah dengan kerusi Parlimen DAP yakin akan meraih 18 kerusi dan ditambah dengan PAN Pkr dan PPBM. 

Paling mengejutkan dalam mesyuarat PH yang dipengerusikan oleh Ngeh Ko Ham ialah beliau mahu Nizar Jamaluddin kembali menjadi Menteri Besar Perak. Bermakna Ngeh mahu mengenepikan Ketua Pan Perak iaitu Asmuni Awi.

Jika beginilah jadinya bermakna rompakan besar-besaran akan terus berlaku seperti 11 bulan pemerintahan mereka dahulu.

Tanah resab Melayu  yang geran dipegang oleh tauke tauke akan bertukar menjadi 999 tahun dan tiada lagi Resab Melayu seperti yang diharapkan oleh pembangkang Melayu yang menyokong Pas. PAN. PKR DLL.


Ulasan

  1. Memang la Ngeh mau kan Nizar jadi MB kalau gerombolan Har Pan menang Perak, boleh lah kroni2 cauvinis DAP menunggang si Nizar tu....

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…