Rabu, 30 Ogos 2017

Awas! Perak bakal menjadi milik DAP dalam PRU 14 akan datangDAP begitu yakin bahawa parti itu akan menawan semula negeri Perak dalam PRU 14. 

Pada pilihan raya yang lalu mereka hampir menang dan keadaan cukup mencemaskan kem Barisan Nasional pada malam  tersebut kerana kerusi pembangkang hampir menyamai kerusi BN baik Dun dan Parlimen.

Pru 13 pembangkang terdiri Dap Pas dan PKR mendapat 28 kerusi (Dap18/Pkr5/Pas5) 

Manakala pru ke 12 tahun 2008 pembangkang mendapat 31 kerusi (Dap 18/Pkr7/Pas6). 

Oleh itu Lim Kit Siang baru baru ini menjangkakan Dap akan menambah kemenangan nya dengan bantuan Pan, Pkr dan PPBM.  Dap mahu lihat Pas dapat 0 kerusi di Perak. 

BUKAN SETAKAT 31 KERUSI SEPERTI TAHUN 2008 TETAPI AKAN MENAWAN 39 KERUSI DUN PERAK.Dap yakin akan menokok 5% undi Melayu untuk kemenangan besar mereka di Perak. 

Begitu jugalah dengan kerusi Parlimen DAP yakin akan meraih 18 kerusi dan ditambah dengan PAN Pkr dan PPBM. 

Paling mengejutkan dalam mesyuarat PH yang dipengerusikan oleh Ngeh Ko Ham ialah beliau mahu Nizar Jamaluddin kembali menjadi Menteri Besar Perak. Bermakna Ngeh mahu mengenepikan Ketua Pan Perak iaitu Asmuni Awi.

Jika beginilah jadinya bermakna rompakan besar-besaran akan terus berlaku seperti 11 bulan pemerintahan mereka dahulu.

Tanah resab Melayu  yang geran dipegang oleh tauke tauke akan bertukar menjadi 999 tahun dan tiada lagi Resab Melayu seperti yang diharapkan oleh pembangkang Melayu yang menyokong Pas. PAN. PKR DLL.