Rabu, 11 Julai 2018

Sakit kepala lah hampa

*Unit Penerangan*
*Pemuda UMNO Bahagian Seputeh*

*11 Julai 2018*

*_Siasat enam suspek tetapi Peguam Negara Switzerland tegaskan Najib Razak tidak disiasat dan bukan suspek dalam kes 1MDB_*

Switzerland sedang menyiasat enam individu kerana disyaki merasuah pegawai kerajaan asing serta beberapa kesalahan lain sebagai sebahagian daripada siasatan ke atas dakwaan pengubahan wang haram membabitkan dana 1MDB, kata pejabat peguam negara berkenaan.

*Bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak bagaimanapun bukanlah seorang daripada "penjawat awam yang dituduh" itu, kata kenyataan yang dikeluarkan*

Daripada enam yang disiasat, dua ialah bekas pegawai dari 1MDB, dua bekas pegawai dari syarikat pengurusan dana kerajaan Abu Dhabi serta dua pegawai syarikat PetroSaudi International.

Kenyataan tersebut dikeluarkan selepas Peguam Negara Switzerland, Michael Lauber, mengadakan pertemuan dengan rakan sejawatanya di Kuala Lumpur, Tommy Thomas.

Ini dengan jelas membuktikan bahawa kenyataan pemimpin - pemimpin Pakatan Harapan bahawa Mantan Perdana Menteri Datuk Seri Haji Najib Bin Tun Abdul Razak terlibat dalam skandal 1MDB merupakan satu fitnah jahat untuk merosakkan reputasi Datuk Seri Najib, keluarga beliau, UMNO serta Barisan Nasional.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan