PAS tidak akan bergelut lagi mengatur ceramah menerangkan isu kepada rakyat sekiranya media di Malaysia bersikap adil, kata Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Mohamad Sabu.
Ketika ditemui selepas menyampaikan khutbah Aidiladha di Markaz Tarbiah PAS Negeri Pulau Pinang di Pongsu Seribu, semalam beliau menyokong penuh tindakan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak yang tidak membenarkan media pro Umno BN membuat liputan persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) Kedah.
Ni apa kes solat dalam markaz. Dulu Pas buat markaz sebab mudah nak kutuk pemimpin negara. kalau buat masjid dan surau Pas rasa bersalah untuk memaki hamun pemimpin negara. Jadi dengan menukarkan nama Markaz bolehlah Pas menghalalkan maki hamun.
Ini macam kes tokong cina tak boleh buat mengadap ke dalam kedai atau rumah. kena buat mengadap ke sisi sebab kalau buat mengadap ke rumah dan kedai nanti datuk nenek tuhan allla akan tengok apa mereka buat. nak tipu pun tak boleh.
Jadi ini sama kes dengan Pas tukar nama daripada Masjid dan surau kepada Markaz. Poorah...lahanat punya Pas
APAKAH PAS JUGA MUNAFIQUN?

Sejarah Islam banyak memaparkan bagaimana pemimpin Islam seperti Muawiyah Abi Sufyan yang pada awalnya menggunakan Bani Umayyah untuk kepentingan Islam, tetapi kemudian menjadikan Islam sebagai alat untuk kepentingan Bani Umayyah. Ini kemudian ditiru oleh Bani Abbasiyah yang juga bertindak seperti Muawiyah, yang mana Bani Abbasiyah turut menggunakan Islam untuk dijadikan alat kepentingan golongannya.Dan Hari ini PAS juga menggunakan Islam untuk kepentingan politik sempitnya.Golongan munafik sedang berusaha untuk memecahkan umat Islam. Abdullah Bin Ubay adalah satu contohnya yang terdekat yang mempamerkan sikap seorang yang munafik.Salah satu sifat utama org Munafik ialah menyembunyikan kesalahan. Ini jelas boleh dilihat pd Hj Hadi walaupun dah tahu dirinya telah melakukan kesilapan dan dah tahu barisan exconya dahulu (sewaktu PAS mentadbir Terengganu) dah melampau serta dah tahu barisan exconya merampas tanah rakyat, wang rakyat dan memusnahkan harta rakyat di Terengganu, tapi dia masih lagi menyatakan PAS itu berlandaskan Islam. Inilah yang dikatakan cakap seperti Abdullah b Ubay.
Dec
11
MAT SABU AYAH YANG MALANG


