Khamis, 7 April 2011

RCI lagi!

Fuyo. RCI untuk siasat kematian pegawai kastam? Hebat hebat. Semua RCI. Tapi kes kematian semalam satu tragedi. . Berbagai andaian boleh dibuat. Mai kita tengok kes TBH. Kedua-duanya di siasat sprm dan membantu siasatan. Sama sahaja. Dan kedua-duannya mati terjatuh. Juga berbagai andaian boleh di buat. Tanyalah pakar psikologi. Maka tahu lah sebab ia berakhir begitu. LGE terus cadangkan RCI sb tidak mahu kes TBH terjejas. Kerana kini ada kes perbandingan. Adakah kes kedua(kastam) ini menyerupai kes pertama(tbh) atau kes pertama(tbh) menyerupai kes kedua(kastam).
Tak mau pula PR tubuh RCI utk kes tian chua langgar melayu(mati) kes adun mabuk langgar melayu d selangor dan kini kes uztaz pukul anakyatim (juga mati). Mengapa tidak cdangkan RCI.? Sb tak untong. Tak perlu lah sibok2. Tp kes kastam perlu RCI sb ada untong pd kes TBH. . .untongnya pada DAP. Tapi paling hebat DEPA PAKAT2 TOLAK PENUBOHAN RCI UTK ISU VIDEO SEX PAK SHEIKH. Sebabnya takut TERKANTOI. Kerana makin di siasat makin terbuka lah apa yg tersembunyi sekian lama. Dalam kata lain mereka secara tidak langsung mengesahkan status moral PM IN THE MAKING. ( 916PM). . Kerana politik. Segalanya tergadai. Maka org melayu. . Lihatlah dgn matahati apa yg Allah telah tunjukkan kepada kita .jika kita beriman kpdNYA. kita akan melihat dgn jelas mesej yg tertunjuk kpd kita. Guna akal dan hati ,bukan dgn pertimbangan politik. marilah kta menyatukan hati kita untuk mempertahankan yg SATU. Tugas dan amanah kita utk masa depan generasi kita.sd
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 ulasan:

  1. Kita sepatutnya berfikiran terbuka tentang keperluan RCI ni....kenapa hal peribadi seperti sex ke,mengurat isteri orang ke,berzina ke hendak tubuhkan RCI Sepatutnya perkara tersebut di bawah mahkamah syariah.Ini lah orang Islam cakap sja pandai mengenai Islam tapi tidak pandai memggunakan kuasa Mahkamah Syariah...sebaliknya memomokkan bahawa mahkamah Syariah tidak berguna...RCI sepatutnya gunakan terhadap perkara yg melibatkan permasalahan negara dan rakyat.

    BalasPadam