Selasa, 20 Disember 2011

Sedih bila mengenangkan nasib keluarga Adam

TM menerima maklumat bahawa pelajar UPSI yang bertindak menyerang dan menurunkan bendera Najib bukanlah anak hartawan yang hidup mewah seperti Nurul Izzah MP Lembah Pantai.

Bapa Adam Adli hanya seorang pekerja KTM. Keluarganya menyewa rumah kampung di Permatang Bertam, Kepala Batas...

Sudah tentulah Adam anak harapan kepada keluarga pekerja KTM tetapi dengan perbuatan anaknya yang tiba-tiba menjadi berita utama sikit sebanyak telah memalukan keluarga dan paling menyedihkan apabila mengenangkan masa depan yang gelap untuk Adam.

Adam mungkin dibuang dari UPSI dan tidak lagi layak untuk berada dalam mana-mana IPT Awam dan mungkin akan kembali ke kampung sebagai tukang sepak kertas.

Sedih bila membayangkan air mata ibunya yang akan mengalir kerana sedih dan malu mengenangkan perbuatan anaknya.

Ayahnya mungkin akan mendapat penyakit kemurungan apabila mengenang nasib anaknya yang menjadi sandaran dihari tua kini berkecai umpama kaca yang jatuh ke tanah dan pecah berderai.

Atau memang Adam jenis anak rintik bapa borek kerana emak bapaknya adalah penyokong tegar pakatan.

DEMO DI DEPAN PINTU UPSI 

7 ulasan:

 1. adam cakap inilah perjuangan....dia tak serik sbb dia sangka dia akan dibela oleh puak pkr...

  BalasPadam
 2. KTM milik kerajaan.lepas ini mungkin boleh cari makan dengan kerja di kandang BABI termoden di Selangor,tukang cuci taik Babi Dapig

  BalasPadam
 3. INI LAH JENIS SPECIES YANG TAK TAHU DIUNTONG, MEMALUKAN KAN MAK BAPAK, KECIK KECIK MASA BERANAK TAK MAU MAMPUSSS DAH BESAR MENYUSAHKAN MAK BAPAK.

  BalasPadam
 4. perlu faham...kerajaan dan barisan nasional berbeza

  BalasPadam
 5. camni rupanya sifat penyokong kerajaan. tengok je la 3 komen yg pertama tuh.. lembut sangat bahasa dia, camni rupnya penyokong KEBENARAN...

  BalasPadam
 6. adam dh buat tindakan yg betol untuk menentang kerajaan yang zalim..dia berani menampilkan diri menjadi wakil mahasiswa untuk menyuarakn ketidakadilan pihak atasan..kerana org yg kaya makin kaya dan miskin makin miskin..duit rakyat bnyk habiskan kepada benda2 yg tahyol..bkn nk bela nasib rakyat..kerajaan dulu sangat berbeza dgn pemerintahan sekarang..walaupun dlu xsecanggih sekarang..kerajaan dlu lg berkualiti dari sekarang..

  BalasPadam
 7. KERAJAANN ZALIM? AWAK TAK BOLEH SEKOLAH KER, TAK BOLEH NAIK KERETAPI KA, TAK BOLEH SEMBAYANG KER YANG CAKAP KERAJAAN ZALIM. MEMANG AWAK BODOH PIANG MACAM LEMBU

  BalasPadam