Ahad, 30 Disember 2012

Hadi Awang perlekeh Cikgu Non

Pengarang buku Air mata Memali dan Kafirkah Aku, Cikgu Non al-Afghan dihina oleh Hadi Awang.

Kata Hadi "Dia cikgu sekolah rendah sahaja, mengajar A, B, C sahaja dan tak layak untuk komen amanat saya".

Cakap Hadi seolah-olah menafikan peranan Cikgu Non yang berusaha keras membangun kan madrasah dan menjadi guru di Madrasah Kg Memali.

Pun begitu , kita berharap Hadi Awang berani berdepan dengan Cikgu Non di TV3 atau RTM.Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5 ulasan:

 1. Ini lah antara orang yang pecah belahkan orang Islam. Ada kah layak jadi PM????

  BalasPadam
 2. Riak seorang yang mengaku pemipmin islam. Sebab itulah dah 55 tahun merdeka PAS tak menang menang . Kerana islam mereka islam riak. Petunjuk nya sudah amat kelihatan. Selagi Hadi dan tua kutuk nicky ajis memimpin pas selagi iru lah parti ini parti hamPAS

  BalasPadam
 3. Layak dan pandai sangat ke hadi awang?

  BalasPadam
 4. Riaknya Hj.Hadi....begitu sekali perlekeh Guru Sekolah Rendah?Apakah Guru SR ni hanya layak ngajar A,B,C,D aje ke?Begitu rendahnya martabat dan kedudukan di mata Hj.Hadi Guru2 SR ni.Dikatakan seorang ulamak....begitu riaknya....ingat dia yg menentukan syurga neraka dan berilmunya seseorang guru SR....hai Hj.Hadi...jnganlah gitu sombong dan pandang rendah kpd.guru SR.Kita blum tau.....siapa yg akan ke Syurga atau ke Neraka.Siapa yg banyak ilmu atau sikit ilmu.Itu semua Allah yg menentukan segala2nya.Wahai Hj.Hadi....jnganlah jadi Madit Musyawarah,orang yg terlalu kaya,ahli sedakoh n low profile dlm cerita ISLAM KPT yg disiarkan oleh TV Alhijrah jam 6.10 ptg Hari Isnin-Khamis.Allahuakbar.

  BalasPadam
 5. Bermula daripada A B C Alif Ba Ta lah seseorang itu dapat membaca untuk mencari ilmu, menilai antara baik dan buruk dalam ilmu yang dipelajari dan akhirnya dapat memanfaatkan ilmu-ilmu yang ada untuk semua orang..jadi janganlah memperlekeh jasa guru sekolah rendah..dalam bidang ilmuan mestilah bermula daripada bawah..takkan terus naik ke tahap atas kan?

  BalasPadam