Sabtu, 6 Julai 2013

TM menyanggah kenyataan Ketua Pemuda Umno MalaysiaTM kurang bersetuju dengan hujah Menteri Sukan Khairy Jamaluddin terhadap pemberontakan dan protes rakyat hingga Morsi digulingkan.

Morsi bersalah kerana dialah yang terlebih dahulu menjatuhkan kerajaan Hosni Mubarak dengan rusuhan yang bermula di Dataran Tahrir.

Morsi adalah pemimpin Muslim Brotherhood atau Ikhwan Muslimin yang membawa fahaman Syed Qutb dan Hassan al Bana. Mereka adalah sekutu Pas. Brotherhood of Islam mempunyai rangkaian satu dunia.

Kumpulan ini mendapat sokongan Zionis dan Barat. Lihat sahaja di Malaysia, Pas juga mendapat sokongan Barat dan Zionis dan dengan itu Pas boleh bekerjasama dengan Pkr dan Dap yang bertakiyah dengan Islam.

Kejatuhan Morsi adalah wajar selepas rakyat Mesir tertipu dengan dakwah Barat

Jika Amerika berbangga dengan kisah 'How the west was won' kini Zionis juga berbangga dengan 'How the middle east was won'

Pas juga bukan main bangga apabila Morsi berjaya menjadi Presiden Mesir.

Di Malaysia juga akan berlaku seperti di Mesir jika PRU 13 yang lalu Pas, Pkr dan Dap berjaya menawan Putrajaya.

Apabila pemerintah menjadi bersikap kuku besi dan diktator rakyat akan bangkit menentang mereka.

Hari ini mereka gagal menawan Putrajaya dan negara kekal selamat. Najib sikit punya bagus melayan kerenah pembangkang. Minta apa pun akan diberi.

Sudahkah anda lupa apa yang di laungkan oleh pembangkang semasa kempen PRU 13! Mereka terang-terang berkata Tun Dr Mahathir akan di sumbat ke dalam penjara jika Dap menang. Itu keluar dari mulut LKT.

Pas juga mempunyai niat seperti diktator, mereka akan menghumban pemimpin BN tanpa sebab yang munasabah.

Oleh itu, TM menyokong tindakan tentera dan rakyat yang telah menggulingkan sekutu Israel dan sekutu Pas di Mesir

Berikut adalah kenyataan KJ.

"Harus diingat bahawa Presiden Mohammed Mursi adalah seorang pemimpin yang telah dipilih secara demokratik oleh rakyat Mesir melalui proses pilihan raya dan bukannya rusuhan jalanan.
"Beliau tidak sepatutnya digulingkan dengan sebegitu rupa kerana ini bukan sahaja melanggar prinsip dan amalan demokrasi tetapi juga mengkhianati amanah rakyat", katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.
Tegas Khairy lagi ini adalah satu iktibar kepada seluruh masyarakat antara bangsa bahawa keputusan demokrasi mestilah diterima dan dihormati oleh semua.
Tambah beliau sebarang tindakan untuk menjatuhkan Kerajaan yang dipilih secara demokratik nyata melanggar batasan undang-undang dan perlembagaan.Oleh itu, tindakan sebegini hendaklah dikecam dan ditolak sepenuhnya.

Paling melucukan apabila membaca twitter Anwar Ibrahim yang menentang rampasan kuasa kononnya tidak demokratik tetapi yang itulah dia buat dalam negara.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 ulasan:

  1. Nampak sangat KJ tak tau punca sebab apa Mursi terpaksa dijatuhkan.Husni Mubarak turun sendiri setelah didesak,dan kerana dia lebih sayangkan Mesir dan rakyatnya.Mursi tetap nak pertahan jawatan walaupun dah berlaku kematian.Keadaan makin teruk maka dia terpaksa dijatuhkan.Tak payah la KJ nak kepoh pasai negara orang.Jaga KBS bagi elok sudah la.

    BalasPadam