Jumaat, 25 Disember 2009

PENDEDAHAN PANAS DARI IPOH MENGENAI MALAYSIAN MALAYSIA

En Ahmed Aki berbaju kelabu bersama Pemuda BN Perak
En Ahmad di apit oleh Tunku Abdul Rahman dan P.Pattto
Malam tadi bertempat di Bangunan Umno Perak, Pemuda Barisan Nasional Perak yang terdiri dari MIC, MCA dan Umno telah mengadakan sidang akhbar tentang sikap rasis Dap yang hanya berselindung disebalik Malaysian Malaysia.

En Ahmad Aki atau lebih dikenali sebagai Ramli Wong (Pengerusi Desa & Bandar DAP Negeri Perak merangkap Naib Pengerusi Gerak Negeri Perak ) 65 Tahun dari Taman Perpaduan Ipoh mendedahkan bahawa perjuangan Dap hanyalah palsu belaka.

Beliau telah menjadi ahli Dap sejak awal penubuhannya pada tahun 1968 semasa berusia 24 tahun dengan mengisi borang keahlian berserta yuran seringgit sahaja.

Tujuannya ialah satu, untuk menjadi parti pembangkang dan beliau ditugaskan untuk menambahkan jumlah ahli Dap dari kaum Melayu. Beliau juga mengakui telah banyak membawa masuk orang Malayu Ipoh untuk menjadi ahli Dap. Beliau juga pernah dijanjikan jawatan Menteri Besar Melayu Pertama jika Dap berjaya memerintah Perak.

Beliau kesal dan berdosa kepada bangsa dan tanahair kerana telah mengkhianati perjuangan Melayu sebenarnya sebagai mana yang dilaksanakan oleh Umno , Perikatan dan Barisan Nasional.

Beliau keluar dari Dap kerana tidak berpuas hati dengan cara pentadbiran Dap Perak di bawah Dato Ngeh Koh Ham. Menurut beliau Ngeh lebih bersikap diktator dalam pentadbiiran dan pengurusan parti.

Begitu juga dengan agihan kerusi dalam PRU. Ngeh mengutamakan kaum Cina daripada kaum-kaum lain. Calon dan kroni yang setia kepadanya diberikan kerusi Dun dan Parlimen.

Ngeh mengagihkan kerusi sesama kroni dan tidak secara adil. Ahli Melayu dan kaum-kaum lain tidak diberikan satu pun kerusi sedangkan ia masih banyak. Jika dicalonkan Melayu diletakkan dikawasan yang sukar untuk menang. Calon Cina untuk kawasan yang ramai Cina kerana mereka akan menang mudah.

Ia tidak seperti BN yang sanggup meletakkan calon bukan Melayu dikawasan majoriti Melayu tetapi dalam Dap ia tidak terjadi begitu.
"Apa salahnya meletakkan calon Melayu di kawasan Cina?" Soal beliau lagi.
Beliau juga mengakui bahawa PAP adalah berada dibelakang Dap sejak awal penubuhan lagi dan beliau bersama pemimpin-peminpin Dap Perak pernah beberapa kali mangadakan pertemuan dengan Lee Kuan Yew di Ipoh, Kuala Lumpur dan Melaka tetapi beliau tak banyak memahami kerana perbincangan menggunakan bahasa Cina.

Bila ditanya bagaimana Dap ditubuhkan di Perak? Beliau memaklumkan ia ditubuhkan bukan di bandaraya Ipoh sebaliknya di tubuhkan dalam satu perjumpaan di kawasan Ayer Tawar Perak.

Dap membesarkan isu Malaysian Malaysia tetapi hakikatnya ia adalah kepalsuan semata-mata. EN Ahmed Aki yang menjadi ahli Dap sejak awal tidak dibela sepenuhnya. Kehidupannya juga susah. Dap tidak pernah membalas budinya. Dia ditinggalkan begitu sahaja bila tenaga dan kudrat telah dimamah usia. Dap tidak pernah menjenguk dan memberi bantuan.

Kesusahan dan kedaifan beliau telah mendapat perhatian oleh Pusat Khidmat dan Aduan BN Pemuda BN Perak- En Ravi Chandran. Setelah menyiasat melalui temubual ,terbongkarlah bahawa beliau adalah bekas ahli Dap yang diabaikan.

Rumusan yang dibuat oleh barisan Pemuda Barisan Nasional ialah Dap mempunyai sikap rasis yang amat kuat terhadap kaum Cina dan sikap Dap berbaik-baik dengan Pas adalah palsu belaka. Pas yang majoritynya Melayu Islam sebenarnya dibenci oleh Dap. Dap hanya bermain wayang dan bermuka-muka bila berdepan dengan Pas dan Pkr.

9 ulasan:

 1. tahniah bro dan tahniah kpd pemuda perak... :)

  BalasPadam
 2. pergi jahanam DAP! haiiikkk ptuiihhhh!

  BalasPadam
 3. Rasanya Semua Orang Tau Niat DAP. PAS je yang tak tau, atau buat buat tak tau atau BERANGAN yang DAP tulus ikhlas kasihkan PAS :D

  BalasPadam
 4. DAP dgn singapore adalah adik dan abang.DAP dgn komunis adalah mcm biras.ini kenyataan.

  BalasPadam
 5. Apa lagi En Ahmed Aki, bila dah terngadah begini lekas2 la balik ke pangkal jalan. Serulah pada semua orang Melayu di Perak amnya dan Malaysia khasnya supaya bersama dengan BN yang ditunjangi oleh UMNO / Melayu.

  Sebarkan NIAT sebenar pemimpin2 Cina DAPig sebelum negara ini diperintah oleh mereka. Jangan simpan walau satu pun rahsia mereka untuk menguasai tanahair ini. Jika lambat bertindak, jangan menyesal untuk kali kedua. Semua itu dah tak berguna lagi..... jangan biarkan anak cucu anda yang berketurunan MELAYU merempat di negara sendiri kemudian hari nanti.

  BalasPadam
 6. tahniah kepada pemuda perak... teruskan membongkar kemungkaran DAP dan orang2 yg cuba nak menjahanamkan keharmonian dan perpaduan negara..

  BalasPadam
 7. Menurut Pusat Khidmat dan aduan BN Perak, ada lagi kes yang sedang di close up dan akan di dedahkan satu persatu.

  BalasPadam
 8. Assalamualaikum,

  Ada seorang lagi Melayu yang jadi talibarut DAP yang harus dikalahkan. Nizar Jalamudin. Ya Allah Ya Tuhan ku engkau musnahkanlah Nizar Jamaludin ini dan kalahkan dia dalam PRU13 nanti. Amin Ya Rabbal Alamin.

  BalasPadam