Jumaat, 4 Mac 2011

Tuan Ibrahim Munafik

Dato Tuan Ibrahim Tuan Man orang kuat Pas Pahang sememangnya seorang munafik. Cakap tak serupa bikin. Felda dikutuk dan dihina kononnya akan bankrup dan satu pelaburan kerajaan yang amat merugikan.

Bagaimanapun beliau sendiri telah membeli sebidang tanah FELDA milik peneroka (Mahmud b. A.Rahman) di Felda Jengka 13 dgn harga RM80 ribu.

Akan tetapi beliau sendiri dalam ceramah di Jengka 25 memburukkan Felda. Inilah yang dilabelkan sebagai munafik dan majusi.

Apakah beliau cuba memperdayakan orang Felda agar menjual tanah dan dia akan menggunakan broker untuk membolot tanah-tanah Felda.

Tuan Ibrahim tahu tanah Felda sangat bernilai tinggi dan beliau boleh menjadi jutawan jika nilainya meningkat pada satu hari kelak.

Sudahlah wahai pengundi Kerdau dan Merlimau, tolaklah calon munafik Pas yang sentiasa bersifat seperti Firaun.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 ulasan:

 1. Bro,
  Kenyataan ini tidak tetap dalam blog anda.

  Tuan Ibrahim tahu tanah Felda sangat bernilai tinggi dan beliau boleh menjadi jutawan jika nilainya meningkat pada satu hari kelak.

  seharusnya berbunyi begini:

  Tuan Ibrahim tahu tanah Felda sangat bernilai tinggi dan beliau boleh menjadi jutawan BILA nilainya meningkat pada satu hari kelak.

  hehehehe

  BalasPadam
 2. ho..ho..ho..ho..hentam saja la bro...jnji hati puas,hukum munafik dengan beli tanah pun, tak ada kaitan,,

  BalasPadam
 3. maksud Hadis: 3 perkara apabila ada pada seseorang maka ia adalah org munafik. apabila bercakap ia berbohong, apabila berjanji ia mungkir dan apabila diberi amanah in khianat.
  Beli tanah munafik? TM ....kuat gelar orang kafir dan munafik...berdosa besar tu...pergilah kuliah agama..kafir & munafik bukan boleh main2...kalau tak betul..ianya balik ke awak.

  BalasPadam
 4. anon 3.44

  kenapa dok persoal kpd TM? sepatutnya persoal kpd pas pis pus yg sejak akhir2 ini aku tengok jelas terserlah makin kapir sejak tidor sebantal dgn kapir harbi dap....MAMPUS SEMUA PUAK PAS.

  BalasPadam
 5. Mca x kafir ke? sejak bila bermuamalat dengan kafir jd kafir...pg bukak kitab mustika hadith jilid pertama...ada jawapan berkaitan dgn tergelincir iman ni...jgn sedap cakap ikut nafsu...isu kafir ni besar...saya risau kafir tu balik ke awak...

  BalasPadam
 6. tidak ada hak bagi seorang Muslim atau Muslimah untuk mengatakan seorang Muslim atau Muslimah yang lain kafir, yang berhak cumalah Allah S.W.T , berhati-hati, sekrang banyak orang bernama islam tapi menyembah syaitan. Semoga Berjaya Sahabat sekalian.

  BalasPadam