Langkau ke kandungan utama

Pembangkang kalah lagi

Dahulu depalah raja, depa lah panglima, dunia IT yang dibangunkan oleh Tun Mahathir telah digunakan 300 % oleh mereka untuk memburukkan kerajaan.

Mereka berjaya melakukannya dan impaknya ialah BN kalah teruk dalam PRU 12. Bersih 1.0 pun sama mereka berjaya.

Tetapi kini tidak lagi. Satu satu mereka tumbang. PRK dan PRN mereka gagal. Jentera cyber Umno yang tidak sehebat mereka berjaya menggagalkan usaha mereka.

Segala hujah bohong dan fitnah berjaya dipatahkan. Tentera ahzab yang diketuai oleh panglima liwat kini terkangkang dikatil kerana termakan sumpah dan sedang menerima azab Allah.

Allah benci Pas. Nik Aziz walaupun sedang berdoa di depan kaabah untuk menghancurkan Umno ternyata menerima berita buruk.

Gabungan semua pihak, bloggers, tv media arus perdana bergabung untuk menentang kemunafikan ahzab.

Tahniah kepada bapa bapa menteri, jentera kerajaan dan lebih lebih kepada PDRM dan ATM yang siap siaga untuk menghadapi segala kemungkinan.

Kini rakyat yang cintakan keamanan dan inginkan kehidupan yang selesa telah belajar sedikit pengalaman yang agak cemas hari ini.

TM tahu ramai yang sudah menyimpan stok makanan untuk beberapa miunggu takut jika rusuhan berulang seperti 42 tahun lalu. Juga takut keadaan menjadi seperti di benua arab.

Syukur kerana tidak ada satu pun korban nyawa. Yang ada pun mungkin kerana ajalnya sudah tiba. Matinya bukan di sebabkan oleh gas pemedih mata, tetapi mungkin sebab lain.

Apapun memang terdapat ramai media asing yang membuat liputan. Malah ada yang menjadi penasihat Anwar sepanjang hari melalui twitter.

Jika di Mesir seorang gadis 28 tahun mampu mencetuskan fenomena twitter hingga jatuhnya kerajaan Hosni Mubarak tetap tidak di Malaysia.

Kami yang masih baru dalam twitter berjaya menghuru harakan mereka dengan serahan hatch tag.

TM juga menyerus supaya lebih ramai orang yang pro kerajaan membukan akaun twitter yang lebih berkesan dan lebih efektif berbanding yang lain-lain.

Kini terdapat satu lagi aplikasi baru iaitu liveprofile yang membolehkan pengguna smartphone seperti iphone, blackberry berhubung seperti android. Sila cubam

Kepada yang terasa amat susah untuk menulis blog, sila cuba tumblr.com . Ia lebih mudah, lebih laju dan lebih mesra dengan smart phone.

Sama-sama lah kita berjuang untuk menghancurkan tentera ahzab yang kini semakin lemah.

Agi Idup agi ngelaban. Selagi wujud Pas dan Pkr selagi itu TM melawan. Biarkan mereka berkubur tanpa nesan.

Hidup Umno, Hidup BN, Hidup Perkasa, Hidup PDRM , hidup ATM. Daulat Tuanku.

Tak Melayu hilang di dunia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

 1. kenapa majority yg demo org melayu?mana bangsa2 lain?melayu diperkuda lah

  BalasPadam
 2. melayu satu hari nanti hilang gak yang tinggal islam jer ngok

  BalasPadam
 3. Heeeee....rasanya PRU13 ..MEMANG Kalah besor BN...Rakyat dtg x di bayar..x mcm perkasa...pong-pang-pong-pang..last2 minum teh tarik kt tasik ttwangsa...
  Patriout..heee Raja lawak..kena hambat dh lari lintang pukang..

  Syabas rakyat....

  BalasPadam
 4. bodoh mu nih......

  BalasPadam
 5. umno lah barisan ahzab, sama tahap dgn abu lahab dan abu jahal...ko ni pun tm kalo hidup sezaman nabi mesti jadi geng abu jahal yg lawan Nabi SAW

  BalasPadam
 6. hebat ko ni tm tahu Allah benci siapa..ngucaplah, tak kan lebih tahu dari Allah...mmg jelas ko ni jahil agaman..siapa yg Allah benci pun ko tahu...hebat2

  BalasPadam
 7. dasyat hang ni....
  sampai tau Allah benci siapa...
  lain kali berbicara guna fakta dan hujan yang logik...
  Islam agama persaudaraan...yg hang jadikan permusuhan pasai apa?....

  lebih baik anda diam dari terus buat dosa.....

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PAU 1987: Najib Penyelamat Nyawa Politik Dr Mahathir. Tapi kenapa dia bencikan Najib?

#SuaraMerdeka - Kebebasan . Persamaan . Keadilan

*PADA* malam 23 April 1987, kira-kira 30 tahun yang lalu. Satu perhimpunan telah diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur. Hotel di Jalan Sultan Ismail ini di antara hotel antarabangsa terawal di ibu kota, sekarang sudah pun hilang dari pandangan setelah 'direbahkan' (flattened) untuk dibuat bangunan baru, yang kini dikatakan terbengkalai.
Cukup genting pada masa itu prebutan kuasa antara dua tokoh - Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li).
Hotel Hilton menjadi markas jentera kempen Dr Mahathir, manakala Hotel Regent di Jalan Imbi menjadi markas Ku Li.
Perhimpunan Agung UMNO dan pemilihan akan diadakan di PWTC keesokan harinya pada 24 April.
Perhimpunan di Hilton itu diadakan oleh Dr Mahathir bagi mengumpul sokongan. Suasana amat terdesak. Dr. Mahathir selaku Presiden UMNO dan Perdana Menteri terasa amat terancam. Dia cukup tertekan. Dia menghadapi tentangan maha hebat untuk mempertahankan jawatan Presiden. Ku Li bukan c…

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…