Khamis, 25 Ogos 2011

Proton Malaysia perlu kaji objek ini



Proton Malaysia pengeluar Exora perlu mengkaji objek ini, sekiranya berlaku kemalangan, impaknya ialah objek tersebut boleh mencederakan kaki pemandu.

25 ulasan:

  1. bila buatan malaysia jer kau kutuk

    BalasPadam
  2. apekemmmmmmmende bende tu..ce citer bagi teghaang skit...besi menatang apa tuu ?

    BalasPadam
  3. Yang bewarna kuning tu adalah SAFETY ITEM

    BalasPadam
  4. Sebabnya kaki pemandu telah terkoyak pada bahagian lutut. sebab tu kena buat kajian. sama perlu diganti dengan benda lain. bukan masalah ia produk tempatan.

    BalasPadam
  5. tula...bila kereta nasional je kondem...heboh tak ok la...apa la....ingat kereta luar tu ok sangat la tu....cuba tengok dan rasa body kereta honda civic dan city....sebijik macam badan proton wira...lembut macam nipis je....so lagi baik guna kereta nasional....

    BalasPadam
  6. bukan kondem..cadangan untuk penambahbaikkan...OK per?????? aku pakai wira lagi...

    BalasPadam
  7. exora ponya ekzos baik ponya bolih masuk botoi!

    BalasPadam
  8. Saya tak hina kereta Malaysia, saya ada 3 buah kereta Malaysia

    BalasPadam
  9. "Tanpa Nama berkata...
    bukan kondem..cadangan untuk penambahbaikkan...OK per?????? aku pakai wira lagi..."....

    Saya setuju. Ianya suatu pertanyaan dan jika perlu penambahbaikan harus dibuat.. Syabas

    BalasPadam
  10. ye.. entry ini sebagai teguran supaya proton mengkaji dan kalau boleh jelaskan benda tu..

    tak salah pun.. bukannya kondem produk tempatan

    BalasPadam
  11. ada jugak otak pembangkang... org bg cadangan.. bukan kondem...haram jadah ahhhhh

    BalasPadam
  12. nasib i x beli keta proton..x minatlah proton 2.kurang kualiti.klu bgus byak org beli.kat swak nie jrg org pakai kta proton.bodoh2 pun org beli 4WD.kan best.yag salon car 2 pling byak vios.hebatlah org swak.

    BalasPadam
  13. aku baru je beli inspira, so far this is the best..

    BalasPadam
  14. Cdangn yg baik...syabas..kepada yg kondem pencadang tu diucapkan Bahlol!

    BalasPadam
  15. yer la... yg baik jgn la kondem... nanti org ckp bodoh, bangang, sengal, sial dan haram jadah... so cube terima yang baik dan baiki kesilapan yg lemah.

    BalasPadam
  16. tukar dengan lutut anwar ibrahim...wahaha

    BalasPadam
  17. satu 'feedack' yang baik utk proton...harap depa buat tindakan..saya sokong proton..tapi part yg kena ditegur patut la tegur...jgn la sokong sampai tk reti tegur langsung seolah2 segala2nya puak kita buat baik dan betui2 belaka...tu mentaliti depa belah sana...sokong jenis tu sokong yang membawa rebah

    BalasPadam
  18. temberang org sarawak x pakai proton.lancau lah

    BalasPadam
  19. korang ni bahlol!! orang suruh proton kaji balik bukanya komdem!! binggai...kalau tak boleh kritik baik jadi berok.anak sendiri pun kita kritik dan ajar...bodoh!!!kalau dah tak bagus takkan kita nak kata bagus.itu menipu diri sendiri.kereta luar negeri pun berpuluh tahun nak jadi seperti sekarang.
    bodoh lah orang malaysia ni.tak boleh nak tegur sikit dikatakan kondem barangan malaysia..butuh lu lah

    BalasPadam
  20. AKU HARAP PIHAK JPJ TIDAK MELARANG JIKA RAKYAT MALAYSIA YG MENGHABISKAN DUIT UTK MENGUATKAN LAGI CHASIS KERETA MODEL PROTON DENGAN MANAMBAH ROLL CAGE.KETA AKU ADA ROLL CAGE.KALAU PIHAK PUSPAKOM NAK VERIFIED KETA AKU KIRA AKU ON JER...KALAU NAK SITA KETA AKU,AKU GUNA KETA AKU TRAVEL PENANG TO KL JER...WAKTU PERJALANAN AKU IALAH 3.30AM SAMPAI 6AM INSYAALLAH MASUK KL...AKU BUKAN NAK NGADA2 TAPI CUMA KETA PROTON JER AKU MAMPU BELI DAN HANDLING DIA BEST JUGAK WALAU RINGAN SKIT...

    TO ABDUL RAZAK 12.30AM,

    KO JANGAN NAK MARAH2...
    KETA PROTON NI LAGI BAGUS KALAU NAK BANDING DGN HASIL PRODUK KETA HASIL DARI NEGARA CHINA...

    SUPPORT OUR LOCAL PRODUCT...

    PEJUANG HAMAS...

    BalasPadam
  21. wey orang sarawak.... pakai 4WD ja????

    Cuba ko cek dgn Golden Car Rental, tokeh sewa kereta terkenal di Sarawak... majoriti kereta apa???

    Cuba tanya, kenapa tidak pilih Perodua kah, Hyundai, Kia, Honda, Misubishi...

    2 jenis jenama kereta sahaja yang beliau percayai, Toyota dan Proton, dan mempunyai kereta melebihi 150 buah!!!

    Jadi ko ada berapa kereta untuk membuatr komen pasal kualiti kereta????

    BalasPadam
  22. Bro, nama pun kemalangan.. Tentu ada luka dan pendarahan.. Toksah fikir negatif..

    BalasPadam
  23. Tahun 1995 saya ada kereta iswara 1.5i sekarang dah jadi teksi mertua.
    Tahun 2005 saya beli toyota avanza, tak sampai 3tahun (2007) dah tembus pada pintu, tukar paip aircond bocor, iswara saya masih ok lagi tak ada apa sekarang dah bagi ke adik ipar.
    Tahun 1998 saya beli Persona ok aje sampai sekarang
    Tahun 2010 saya beli honda civic ivtec baru, saya tak puas hati asik berbunyi gearbox bila undur dan nak tukar gear D bila tanya egen honda memang civic macan itu berbunyi gearbox, saya chek kawan punya pun berbunyi. Sekarang saya berulang alik ke tempat kerja sekali seminggu 170km dengan civic berbunyi macan macan benda longgar. Yang pasti kereta tempatan kita lebih elok dari kereta import.

    BalasPadam
  24. Apa yg saya tulis di atas bukan untuk kondem Proton tetapi untuk penambah baikan dan jika ada sebarang masalah elok kita maklumkan kepada proton.

    Saya katakan saya mempunyai 3 buah kenderaan tempatan dan bercadang untuk beli lagi mungkin model terbaru yang akan dikeluarkan Feb depan. Dah runding pun dengan jurujual Proton.

    BalasPadam
  25. bagus ape proton nie??.. best jak klu nk drive..tpi mgkin part 2, ada problem ckit la//..
    tpi klu dpt gna toyota ok bnyk la..haha...
    sye ada 1 car vigo n proton saga flx..mantap drive 2,2...
    proton sye gna untk jmpe pakwe,,hehe.. vigo sye gune untk jmpa klapa swit..hahaha...
    ..dont gadu2 bah 'mekk.. jnji ada kreta, ,
    i'm wira lahad datu mnentg pnjajh sulu,,1 sudh aq langar dgn vigo q..haha

    BalasPadam