Langkau ke kandungan utama

ADAM TERUS-TERUSAN BERSIKAP KURANG AJAR

Adam Adli pelajar UPSI yang sepatut berada dalam kuliah pengajian bersama-sama rakan TESL yang lain tetapi mungkin telah digantung daripada UPSI menyebabkan beliau terus berlaku biadap.
08:30:  Adam Adli, yang terbabit dalam kontroversi menurunkan bendera Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak, telah mengambil mikrofon dan menggesa orang ramai untuk memusnahkan Umno.
Lagak macam anak hartawan

Sedarlah wahai Adam, kamu adalah satu-satunya anak harapan ibu bapa kamu di kampung tetapi kamu telah menderhakai dan musnahkan harapan mereka.

Bapa kamu sudah lah mental dan mengharapkan pencen ilat, duduk pun di rumah sewa yang buruk , kamu pula terus hanyut dan lupa diri dan bersikap biadap.

Eloklah kamu berambus sahaja.

Ulasan

 1. ANwar pasti dambakan juburmu wahai adam adli

  BalasPadam
 2. PENUNTUT BERMASALAH BIASA GITULAH...

  BalasPadam
 3. TERUSKANLAH WAHAI ADAM ADLI MEMBAKAR JAMBATAN KAMU KE AKHIRAT!

  MASALAH SEBENAR KAMU IALAH KAMU CUBA NAK JADI HERO TP KAMU TIDAKLAH BIJAK SGT SBB HERO YG BIJAK TAK PERNAH KENA TANGKAP!!!!

  BAIK TENGOK SIN CHAN DRP TENGOK MUKA BUDAK BERHINGUS NI!!!

  NAK JADI CIKGU, KONON! NNT KALAU ANAK MURID KO AMBIK GAMBAR KO, PIJAK2 SBB MARAHKAN KAMU ATAS APA SBB SEKALIPUN, KAMU TAK BOLEH MARAHKAN MRK. KAMU CONTOH TERBAIK UTK MURID2 KAMU JADI KURANG HAJAR!

  BalasPadam
 4. suruh si adam tu bercakap dalam bahasa Inggeris..aku nak dengar selepas sekian tahun ambil kursus TESL dah setakad mana pencapaiannya.. aku yakin si anuar yang buat video belasah si adam itu lebih baik dan bagus dalam berbahasa Inggeris ..

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PAU 1987: Najib Penyelamat Nyawa Politik Dr Mahathir. Tapi kenapa dia bencikan Najib?

#SuaraMerdeka - Kebebasan . Persamaan . Keadilan

*PADA* malam 23 April 1987, kira-kira 30 tahun yang lalu. Satu perhimpunan telah diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur. Hotel di Jalan Sultan Ismail ini di antara hotel antarabangsa terawal di ibu kota, sekarang sudah pun hilang dari pandangan setelah 'direbahkan' (flattened) untuk dibuat bangunan baru, yang kini dikatakan terbengkalai.
Cukup genting pada masa itu prebutan kuasa antara dua tokoh - Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li).
Hotel Hilton menjadi markas jentera kempen Dr Mahathir, manakala Hotel Regent di Jalan Imbi menjadi markas Ku Li.
Perhimpunan Agung UMNO dan pemilihan akan diadakan di PWTC keesokan harinya pada 24 April.
Perhimpunan di Hilton itu diadakan oleh Dr Mahathir bagi mengumpul sokongan. Suasana amat terdesak. Dr. Mahathir selaku Presiden UMNO dan Perdana Menteri terasa amat terancam. Dia cukup tertekan. Dia menghadapi tentangan maha hebat untuk mempertahankan jawatan Presiden. Ku Li bukan c…

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…