Isnin, 14 Mei 2012

20120513 Azam beri ringkasan EGM Bar Council

Pendedahan yang cukup bermakna oleh seorang peguam anti Anwar, anti LBGT dll. Selama ini kini rakyat tertipu dan memandang tinggi terhadap Majlis Peguam.  

Jelas lah bahawa Majlis Peguam tidak profesional dan pengurusannya. Dahulu TM mendedahkan tentang sikap rasis mereka yang terlalu rigid dalam berurusan dengan peguam melayu tetapi bersikap cincai-cincai kepada peguam bukan melayu. Ini berkaitan dengan urusan pendaftaran, pembaharuan permit dan sebagainya. 

Sebab itulah hari ini kita sering melihat dalam akhbar melaporkan wujud peguam yang lesennya tamat tempoh tetapi masih menjalankan perniagaan mereka dan majlis peguam tutup sebelah mata.

Tahniah Bro Azam kerana berani mendedahkan sikap tidak profesional majlis peguam .1 ulasan:

  1. NORMAL PRACTICE? hehehe..... Bar Council sendiri tak ikut perlembagaan? Bar Council sendiri tak ikut undang-undang? Bar Council hanya ada NORMAL PRACTICE?

    hebat. Peraturan membenarkan 500 ahli mencukupi korum EGM? Hanya 1270 ahli mewakili suara 4 ribu ahli dalam EGM? Undi minoriti mewakili suara majoriti? Kalau begitulah caranya, PR dah boleh ambil PUTRAJAYA! kah kah kah

    BalasPadam