Sabtu, 19 Januari 2013

Anwar dan PKR akan bungkus dalam PRU 13

Pagi tadi selepas selesai membuat liputan pelancaran Bilik Gerakan Belia 4B di Kamunting, TM ke bandar Taiping untuk membeli spare part kerusi pejabat.

TM tertarik dengan caretaker kedai tersebut yang penuh dengan surat khabar Barita Harian, The Star, Harakah dan berita Keadilan. (Akhbar Roket kini tak ada dalam senarai dia).

Kata lelaki tersebut, "ini kali Anwar habis lah, semua orang sudah tidak percaya dia lagi."

Tanya TM " macam mana MCA? Haiya MCA lancau lah" terkejut beruk juga lah, sampai macam tu sekali tak sukanya dia kepada MCA.

TM tanya lagi," apa pasai suka baca harakah?"

"Harakah tulis betul tak tipu, tak macam surat khabar lain, manyak tipu".

"Yakah? Lu tau kah , pagi-pagi itu harakah punya office, baca utusan, baca berita harian, belakang dia cali itu hot news dia kasi komen negative point punya lor".

"Lu tengok sendiri lah mana ada berita dalam Harakah tunjuk Pas tolong orang miskin, kasi duit orang miskin. Mana ada tunjuk gambar projek Pas? Mana ada? Talak loor. Yang ada semua kerajaan bikin talak betul, orang Pas sendiri, harakah banyak cerita tipu, fitnah dan bohong "

"Itu macam kah? Mana lu tau"

" Gua tau lah sebab gua pun baca harakah hari-hari, itu CEO Harakah, Dato Tarmizi pun tipu punya orang, hari-hari baca news paper cari point mahu hentam kerajaan juga".

" Lu umno kah? " Tanya cina tuuu.

"Tarak lah, gua bukan Umno, gua suka baca juga macam lu juga lah" kata Tm.

" Lu tau ka, Jepun sana, gua duduk 12 tahun, PM sana selalu tukar, sini Mahathir berapa lama dia jadi PM? Dia manyak kaya ooo, 30 tahun jadi PM berapa billion dia sapu! Lu tau ka? Semua olang politik mana ada betui punya"

" Kalau itu macam Anwar Ibrahim 16 tahun pun billion-billion lah dia sapu duit, Nik Aziz 22 tahun jadi MB pun sapu banyak duitlah, itu pasai Penang punya budget sudah deficit 3 tahun oooo, betui lah lu cakap, Guan Eng pun sama makan duit" kata Tm.

Terkedu sekejap cina tu, lalu dia bertanya bila PRU 13?

Jawab TM, sekarang pun boleh, tapi itu 4 negari tak mau bubar Dun sebab kalau bubar Dun dia olang tatak boleh guna state government punya wang dan state punya jentera, lu tengok dulu PRK di Galas, Hulu Selangor, 4 state semua turun guna kereta, lori, van state government punya pergi tolong. So gua ingat ini kali undi jatuh bulan Mei atau June looor. Kasi tamat road tax la."
lu mau undi apa?

" Gua mau undi Pas loooor! "

" Apa pasai lu mau undi Pas, lu cina mesti undi Dap laa!" Tambah TM

" Gua punya tempat, Pas punya kawasan loo, Dap tatak bertanding punya, itu melayu punya tempat"

" Kawasan mana? " Tanya TM lagi.

" Larut laaaa sana Raja Ahmad punya kawasan" tambahnya.

Sekian,
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 ulasan:

  1. KEPADA SAUDARA TAIPING MALI. BERISTIGHFARLAH. JGN MEMFITNAH TUAN GURU. SY SYORKAN SAUDARA BERTANDANG KE RUMAH BELIAU. SOLAT SUBUH BERSAMA BELIAU. LEPAS TU SAUDARA BUAT KEPUTUSAN. JGN KERANA DAKI DUNIA, SAUDARA KELAK DIBAKAR API NERAKA YG MANA TIADA SEORANG PENOLONG PUN.

    BalasPadam