Isnin, 21 Januari 2013

Harun Din dalam isu Kalimah Allah

Ulamak Pas Dr Harun Din pernah menulis buku bahawa Pas ingin membentuk sebuah negara Islam. Dr Harun Din sebenarnya syok sendiri kerana dalam perlembagaan Pas tidak pernah menyebut tentang penubuhan negara Islam.

Blogger GAP melabelkan Harun Din sebagai penakut kerana masih bersorong tarik dalam isu penggunaan Kalimah Allah dalam bible.

Walaupun beliau dengan jelas telah menyatakan pendiriannya yang melarang Kalimah Allah digunakan dalam bible.

Setakat melarang sahaja dan tanpa tindakan aggresif akan menyebabkan tuturkata Harun Din akan dipandang sepi.

Sikap Harun Din samalah dalam isu Darul Syifaq. Apabila Harun Din dijemput hadir dalam usul mengharamkan ajaran Darul Syifaq kerana menyeleweng dari ajaran Islam, beliau enggan hadir kerana dia adalah tokoh utama pengasas Darul Syifaq.

Harun Din sendiri tidak dirawat melalui cara Darul Syifaq sewaktu beliau mendapat serangan jantung, sebaliknya mendapat rawatan di IJN dan Amerika.

Jika dinilai sejarahnya memang betullah apa yang dikatakan oleh GAP bahawa beliau memang penakut dan suka mencari jalan selamat untuk diri sendiri.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 ulasan:

 1. HAron Din ialah diantara ulama' dlm majlis syura PAS-pis-pus tu yang berjaya mengubah pendirian PAS-pis-pus dalam isu kalimah Allah SWT tapi tak tahulah berapa lama boleh bertahan. (nota: Karpal 'Godfather' Singh dah isu statement mintak Presiden PAS-pis-pus untuk convince Majlis Syura tukaq pendirian. Kalau Hadi 'Flip-Flop' Awang tu buat hal, baguis lah, kita boleh talkinkan terus PAS-pis-pus ni).Itu sebab aku reserve sikit komen aku atas HAron Din. Kalau yang 2 ekoq lagi tu - Father Nik 'U-Turn' Ajis dan Father Hadi 'Flip-Flop' Awang, depa ni tak layak dah pimpin PAS-Pis-pus sebab dah jadi biawak hidup.

  Tolak PR dlm PRU13 ni. Satu undi untuk PR adalah satu undi untuk PAS-pis-pus, DAPpigs, P'Gay'R dan
  satu undi untuk tuhan 'Allah Trinity' DAPpigs mereka tu. Jangan kita gadaikan masa depan anak-anak
  dan cucu kita dengan memangkah parti-parti yang bersekongkol bawah PR dlm PRU13 nanti.....

  BalasPadam
 2. Salam. saya kagum dengan blog ini dan telah pautkan ke blog saya. mohon kiranya dpt pautkan blog saya ke sini jua. tkasih

  http://anginlautchinaselatan.blogspot.com/

  BalasPadam