Khamis, 3 Januari 2013

Hebat CEO Al-Jabbar..

20 ulasan:

  1. KENAPA TERUK SANGAT PERANGAI DIA NIH....BONGKAK GILER

    BalasPadam
  2. bagi aku la.. kita yang tengok video sekerat cam ni tak yah buat tuduhan dan andaian. Aku pun orang berniaga.. pada pendapat aku, maybe dia rasa di khianati atau rakaniaga mesti main tikam belakang. tahap sabar dah hilang akibat khianat agaknya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. patut ker ker buat macam tu plak pada org???

      Padam
    2. hello rakan niaga msk bkn free dia ada hak nak tanya seberapa dia nak tanya..skrg nie yg mana tak puas hati Pegi buat report polis...company nie byk kencing punya...tunggu bln 4 kementrian kesihatan Malaysia saman...naik mahkamah....

      Padam
  3. 1. yang atas tu, org kata, rakan niaga jual barang lain guna populariti dia. Pah tu jaja cerita yang dia bangkrup. Kalau aku pun marah. Silapnya dia marah tu tak kena cara.

    2. yang bawah pulak, orang kata rakan niaga tak datang malam sebelumnya. Bila datang hari tu nak tanya itu ini sebab tak puas hati sedangkan perkara yang ditanya telah diterangkan malam sebelumnya. Kalau aku pun marah sebab rakan niaga ponteng benda yang penting dan sibuk tanya itu ini masa orang tengah ramai. Cuma cara dia marah tu pun tak kena.

    BalasPadam
  4. klu org tu silap pun..x leh cakap elok2 ke ? baru ALLAH bg nikmat sikit dah rs besar..ini lah manusia yg x sedar nikmat tu ALLAH bg pinjam..aku gerenti..klu perangai brterusan mcm tu..ALLAH tarik balik duit dia tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah Allah Dah tarik pun sikit2...semoga dia Jgn belagak sgt...

      Padam
  5. dia bina aljjabbar dari kosng... dan kepada kosong lah dia dikembalikan... itu balasan org yang tidah bersyukur...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jgn takbur Dan bongkak...byr gaji staff dulu..

      Padam
    2. Bayar gaji staff Dan g la bayar keta merc Dan keta2 yg lain sblm bank g tarik...dgr2 kereta yg berbulan2 tak bayar Dah d simpan dkt bengkel2 kereta ...pada pihak bank Pegi cari kereta d kawasan bengkel Kat kajang....kedai sukan al jabbar Dah tutup ..ada buat Lelong lg ke Kat port Dickson...

      Padam
    3. Yg mana staff al jabbar tak dpt gaji lg , blh g mintak Kat ceo dia sbb tekun baru bg 50k..mcm mana blh lps pun aku tak tahu...dgr Kaya Sgt ..ada superbike la...keta byk la...tp tu semua bkn atas nama al jabbar punya..kencing + belagak..

      Padam
  6. Company nie byk kencing lol...KKM Dah keluar Surat saman , bln 4 naik mahkamah...pastu Dah banyak keta yg di atas nama org lain yg di buat sambung bayar pun tak terbayar..sampai empunya keta Dah kena saman dkt bank...nasihat Kami yg mana kena tipu tu buat report polis...biar dia kena siasat...ramai staff dia pun tak di bayar gaji...Adus kesian kesian..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pada bank Negara tlg la siasat company al jabbar nie...entah2 money laundering...

      Padam
    2. Sesiapa Yang Dah kena tipu oleh company penipu al jabbar nie baik peg I buat report polis dgn kadar segera....sbb tak lama LG pihak lhdn pulak nak saman hahaa income tax tak bayar dgr2 beratus ribu ler Kena...company declar keuntungan 600 ribu kenaikan jualan sampai 20-30% pad a mas a skrg gaji staff pun tak bayar...cerita mcm blh beli Negara...tp hakikatnya keja minupu pelagan menipu rakan niaga... buat report sapa yg kena kencing dgn CEO Poyo...

      Padam
  7. In na lillah wainna lillahi rajiun. Kepada Nya kita datang dan kepada Nya juga kita di kembalikan

    BalasPadam
  8. Ok, suma org bising ckp jgn judge video kalau x tau pape kan??aku ada time ni dan salah seorang bekas rakan niaga si CEO BONGKAK KAMARUZAMAN ni..Ini bukan meeting staff biasa, ini perjumpaan pihak Al Jabbar dengan rakan niaga seluruh malaysia bertujuan menyelesaikan masalah rakan niaga yg dah berlarutan hampir setahun semenjak program rakan niaga di lancarkan

    Antara masalah kami dengan syarikat ni ialah:
    1. Untuk jadi rakan niaga, kami diminta melabur sekurang-kurangnya RM50,000++ sebagai pembelian produk aljabbar untuk dijual..kira mcm amik stok tapi hampir setahun, kami tidak menerima produk2 ini dengan bermacam alasan..Ada yang labur RM100K, RM500K, 1 Juta pon ada
    2. Mesin terapi & penapis air yang kami jual seringkali mendapat aduan mengenai kerosakan
    3. Apabila kami hantar untuk warranty, kami tidak menerima kembali barang2 ini, dan pihak kami terpaksa menanggung kerugian untuk memberikan stok baru kami.
    4. Kami mendapat tahu, produk yang kami hantar untuk warranty tu tidak dipulangkan kerana pihak syarikat bertindak menjual semula barangan2 kami tu
    5. kebanyakkan mesin terapi yang dijual dan dihantar kepada kami sebagai stok baru, adalah barangan 2nd hand iaitu mesin2 yang di baiki semula selepas pelanggan hantar utk warranty

    Orang yang dimarah diatas adalah salah seorang rakan niaga beliau dari sabah yang mempunyai masalah yang sama cuma beliau lebih berani tampil ke depan dan bersemuka terus dengan CEO BONGKAK ni di hadapan rakan niaga yang lain. Tapi anda lihat sendiri, bagaimana cara CEO ni menyelesaikan masalah??Anda lihat video, anda nilai..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas penjelasan. Walau apapun kesalahan rakan niaga (jika bersalah la), tak patut si Kmaruzaman ni marah mcm tu.

      Padam
  9. Perangai dia mmg sumpah haram jadah!! Aku tak heran kalau die tak bayar hutang orang. Tu memang perangai dia dari dulu lagi. Dia amat x profesional punya kaki. Sape yang penah tekena dgn dia, memang menyumpah seranah lah. Kalau belum jadi mangsa bole la kau nak berbaik -baik sebab dia ni pandai "belakon" / pura - pura baik. Kepada Kamaruzaman, ni lah yang kau dapat lepas berkali - kali kau menganiayai org. Semoga kau sempat bayar segala hutang piutang kau sebelum ajal maut menjemput kau. Sebab aku yang mangsa ni, takkan menghalalkan segala perbuatan kau yg menganiayai aku !~~~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih Tuan Blog. Kerana keluarkan komen saya. In Shaa Allah saya tidak berbohong untuk komen di atas. Saya rasa memang tak perlu identiti sy di ketahui. Biar Kamaruzaman sendiri yang tahu, yang cari siapa orang - orang yang dia aniayai. Bila buat report di badan - badan berkuasa, mereka pun turut sama senyap. Mengikut sumber (tak pasti kesahihannya), Kamaruzaman lebih sanggup membayar/rasuah dari kes aduan dilanjutkan.(Kalau benar, sy juga tidak menghalalkan perbuatan mereka yg terlibat.) Sy menanggung malu dengan kereta hampir di tarik dan bebagai masalah lain. Lama saya bersabar.Sy hanya mampu berdoa Allah menunjukkan kebenaran di pihak saya. Dia masih ligat memberi sedekah pada org-org yg tidak mampu dan dalam masa yg sama masih ligat menipu org sana sini.

      Padam
  10. sesiapa nak mulakan biz lain blh join saya.mulakan dgn mdl kecil je
    www.tttewow.com
    atau call 0105333765

    BalasPadam