Langkau ke kandungan utama

Pembangkang Perak Tahap Bahalol Dah!!!

Malam tadi di Ipoh berlangsung satu program paling bodoh dan syok sendiri iaitu 'debat Nizar vs Zambry. Dr Zambry telah pun menyatakan bahawa Nizar tidak mempunyai kredibiliti untuk berdebat.  Ya! Memang amat setuju dengan kenyataan Dr Zambry.

Nizar sepanjang 5 tahun menjadi Adun dan 3 tahun menjadi ahli parlimen Bukit Gantang berapa kali namanya dicatatkan dalam handsard dewan rakyat atau dewan dun.

Malam tadi mereka buat program syok sendiri. Kalau betul-betul debat diluluskan oleh pihak polis sila tunjukkan salinan surat kebenaran atau permit yang dikeluarkan oleh PDRM.

Satu lagi kebodohan pembangkang yang menyatakan program debat Nizar vs Zambry tetapi kenapa meletakkan meja untuk 3 penalis ( 3 dipihak pembangkang dan 3 dipihak BN) Kalau debat antara Nizar dan Zambry , tak payah ada meja sedemikian rupa..


Inilah kebodohan pembangkang. Kalau berdebat dalam dewan bawa geng dan buat debat digelanggang sendiri. ( foto oleh penyair hitam)

Ulasan

 1. mb takut kot.....

  BalasPadam
 2. BIAR APA PUN ALASAN, UMNO TAK AKAN BERANI BERDEBAT. INI SUDAH CUKUP MEMBUKTIKAN BAHAWA UMNO TIDAK LAYAK LAGI UTK TERUS MENTADBIR NEGARA.
  PERTUKARAN PEMERINTAH PERLU DILAKUKAN UTK MALAYSIA YG LEBIH BAIK.
  BLOGGER UMNO DIBAYAR UTK TERUS MEMBOHONGI RAKYAT.

  BalasPadam
 3. termasuk la blogger yg satu ni...org kamunting dh kenal sgt...

  BalasPadam
 4. Sepatutnya debat ini berlangsung. Soal ada kredibilti atau tidak, biarlah penonton yang menentukan. Namun debat dalam suasana yang adil. Kebenaran yang sama sepatutnya diberikan kepada kedua-dua pihak untuk mendapatkan keadilan seperti tempat berkecuali, jumlah penyokong dll.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…