Langkau ke kandungan utama

Saksikan iLMU di Bicara Rakyat TV1 sebentar lagi Amanat Hadi Awang

TAJUK: AMANAT HAJI HADI
TARIKH: 4/1/2013(Jumaat).
JAM :9 malam

SEBARKAN.! Mari kita ketahui bencana dan kesan pada masyarakat berhubung 'amanat hj hadi'
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

 1. Salam. kita boleh faham dengan mudah spt apa yang dibicarakan oleh penalist kita. Tetapi bagi pihak PAS mereka akan menidakkan nya seperti kata TV1 TV2 TV3 dan Utusan- Boleh Lihat, Boleh Dengar, Boleh Baca, TETAPI Jangan Percaya. Ini adalah hakikat... PAS tersasar jauh dari matlamat asal.

  BalasPadam
 2. Jangan jadi orang bodoh laa.
  apa kata adakah diskusi dengan cara yang adil?
  jemput wakil PAS, iLMU dan juga seorang ahli akademik seperti Dr Maza, Ustaz Maszlee Malik.
  ni tak, dok doktrin orang melalui TV1, dan ahli panel pun semuanya belah UMNO. Bodoh.

  BalasPadam
 3. PAS dah pandai spin, geliga otak memutar isu. La ni dok sibuk nak alih topik konon ada pulak "amanat mahathir" dan "amanat najib". Buku Cikgu Non Al-Afghani tak dijawab pun, dok kona baring 24 jam.

  BalasPadam
 4. Salam ish ish ish. Memang dasar PAS gitu. Buat apa nak panggil MAZA dll sedangkan mereka mendokong Amanat Hadji yang karut ini. Jika dipanggil lagi tambah karut. Lagi pun Hadji pernah kata jangan percaya pada besi ( Tv 1 Tv 2 Tv 3)kini ngapa nak guna pula. Jika untung pada mereka, boleh guna dan percaya bila tak untong mcm mcm cakap. Orang atas tuuu pendokong Amanat Hadji la tuuuuuu. Dasar Tak Bersyukur. Ahak ahak ahak

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…