Ahad, 3 Februari 2013

028/02/13- Pas Bukit Gantang: Cermin diri anda sebelum tuduh orang lain samseng

Lebih kurang pukul 6 petang tadi di Taman Berkat,Simpang (Parlimen Bukit Gantang) corong speaker kereta Pusat Khidmat dikatuk samseng didakwa orang UMNO itu, bernama Abdul Malik Arifin, berumur lebih 45 tahun. Samseng UMNO itumarah dengan tazkirah Ustaz Idris Ahmad,AJK PAS Malaysia.Setelah hampir empat tahun kenderaan ini berkhidmat dan selalu digunakan hampir kesemua kampung dan taman dalam Parlimen Bukit Gantang,petang tadi SAMSENG bernama Abdul Malik Arifin telah memukul corong speaker kereta Pusat Khidmat DS Nizar.

Bila speaker pick up pembawa fitnah kena ketuk dengan orang maka Pas menuduh ia dilakukan oleh samseng Umno. Ada pula mangkuk tandas Pas melabelkan si pelaku sebagai samseng taik kucing.

Apa pun kejadian yang berlaku sudah tentu ada sebabnya, mungkin salah pemandu pick up yang suka parking suka hati sehingga menghalang laluan atau pemandu memasang pembesar suara ajak penduduk keluar mengikuti ceramah Pas. Mungkin juga si pelaku marah sebab speaker tersebut mengganggu ketenteraman penduduk, anak kecil nak tidur atau orang tua yang sakit nak tidur.

Pas Bukit Gantang nampaknya tidak berani  menyatakan sebab-sebab secara terperinci. TM akan juga korek cerita ini bila ada kelapangan. 

Dahulu  pernah berlaku pergaduhan kerana Pas buat ceramah dalam taman tersebut dan menyebabkan laluan utama menjadi sesak dan menghalang laluan penduduk. 

Pas sepatutnya tidak membuat ceramah dalam taman kerana perangai orang Pas pantang dengar ada ceramah, berhujah berpayung sanggup pergi dengar, usung anak-anak kecil dan anak-anak sekolah berjaga sampai lewat malam.

Pernah seorang muslimah Pas berkata  "Dia rela tak tidur dengan suami nya jika ada ceramah Pas dan wajib pergi dengar ceramah, laki nak marah-marah lah", begitulah taksubnya muslimah Pas terhadap perjuangan mereka

Berbalik kepada isu di atas, Pas begitu mudah melabelkan pelaku sebagai samseng.

Dalam PRK Bukit Gantang tahun 2009, Pas lagi zalim, samseng dan ganas. Tok lebai Pas jam 3.00 bawa Ford Ranger berhenti dekat billboard BN dan gergaji tiang sampai tumbang. Ini berlaku depan kedai Long wan Simpang, dan berlaku juga di tempat-tempat lain.

Bendera BN dicabut dan dibuang ke dalam longkang. gambar calon dan gambar pemimpin BN disimbah cat dan di bakar, banyak lagi kalau nak cerita perbuatan kotor pecacai-pecacai Pas di PRK Bukit Gantang. Paling menjijikkan ialah mereka membuat flyer calon BN di kepit oleh perempuan siam..

1 ulasan:

  1. Nasib baik tak di bakor....kira oke le.....Boleh beli baru punye.Nanti masa ceramah umumkanlah minta derma,kasi derma lebey cikit sebab nak beli speaker baru.Kan orang Pas ni kaya kaya....apa ada hal


    Rahim Janggut

    BalasPadam