Langkau ke kandungan utama

113/02/13- Pei Koe cina yang biadab!


Cik Zaira Jaafar Ketua Wirawati Perkasa

Wirawati Perkasa amat kesal dan mengutuk perbuatan biadab Leong Pei Koe yang menunjuk tanda lucah terhadap DYMM Sri Paduka Permaisuri Agung, ianya perbuatan dajal yang tidak layak menjadi rakyat malaysia.... Perbuatan ini juga merupakan penghinaan kepada orang Melayu dan warga Malaysia seluruhnya, juga penghinaan terhadap institusi raja, perlembagaan negara dan rukun negara.
Penjara 30 hari dan denda RM 8000

" Saya bercakap sebagai seorang wanita apa yang dilakukan oleh Pei Koe memang biadab dan tidak boleh di terima... apa perasaan nya apabila ada orang lain menunjukkan tanda lucah kepada adik, kakak atau ibunya, saya yakin apa pun alasan yang diberikan olehnya, dia memamg biadab... apa perasaan dia apabila adik, kakak, ibu atau keluarga nya di perlakukan sebegitu, tambahan pula, tanda lucah tersebut ditunjukkan kepada DYMM Sri Paduka Permaisuri Agung."

Apakah salah yg telah Permaisuri Agung lakukan ? adakah Permaisuri Agong telah telah memecah belahkan keluarga dia atau apa sehingga tanda tidak puas hati ditunjukkan dengan begitu biadab. pada pendapat saya Pei Koe harus dihukum, permohonan maaf sudah tidak ada makna lagi...dia harus belajar menghormati institusi raja kalau benar dia seorang rakyat Malaysia tidak kira apa bangsa sekali pun..


Kalau di Thailand, Jepun atau Saudi Arabia, perbuatan celaka seperti ini dilakukan, maka tahu lah dia, tinggi atau rendah langit yang di junjung dan bumi yang dipijak.

Ulasan

  1. ULAMAK KELANTAN ISYTIHAR HARAM UNDI PAS PADA PRU - 13

    BalasPadam
  2. Sabar sajalah kak oi, dah kena pun anak haram tu.

    BalasPadam
  3. Sebulan jel dengan denda RM8000, tak cukup tu!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PAU 1987: Najib Penyelamat Nyawa Politik Dr Mahathir. Tapi kenapa dia bencikan Najib?

#SuaraMerdeka - Kebebasan . Persamaan . Keadilan

*PADA* malam 23 April 1987, kira-kira 30 tahun yang lalu. Satu perhimpunan telah diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur. Hotel di Jalan Sultan Ismail ini di antara hotel antarabangsa terawal di ibu kota, sekarang sudah pun hilang dari pandangan setelah 'direbahkan' (flattened) untuk dibuat bangunan baru, yang kini dikatakan terbengkalai.
Cukup genting pada masa itu prebutan kuasa antara dua tokoh - Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li).
Hotel Hilton menjadi markas jentera kempen Dr Mahathir, manakala Hotel Regent di Jalan Imbi menjadi markas Ku Li.
Perhimpunan Agung UMNO dan pemilihan akan diadakan di PWTC keesokan harinya pada 24 April.
Perhimpunan di Hilton itu diadakan oleh Dr Mahathir bagi mengumpul sokongan. Suasana amat terdesak. Dr. Mahathir selaku Presiden UMNO dan Perdana Menteri terasa amat terancam. Dia cukup tertekan. Dia menghadapi tentangan maha hebat untuk mempertahankan jawatan Presiden. Ku Li bukan c…

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…