Isnin, 4 Mac 2013

SMS terakhir seorang Vat69

Wahai Isteriku, maafkan abang seandainya abang tersalah cakap mahupun terkasar perbuatan..jagalah dan didiklah anak-anak kita menjadi orang yang berguna..

Wahai anak-anakku, maafkan ayah kerana acapkali ayah tiada disaat anak-anak ayah memerlukan kasih sayang seorang ayah..

Wahai mak & abah, ampunkan anakmu dari hujung rambut hingga hujung kaki, sesungguhnya mak & abah telah mendidik aku menjadi insan yang berguna pada negara..

Wahai Ibu & Ayah Mertuaku, maafkan anakanda kerana memilih kerjaya yang memungkinkan anak ibu & ayah menjadi balu sebelum usia..

Oh Malaysiaku, maafkan aku andai aku gugur dimedan perang. Demi Allah aku telah berusaha sedaya upaya..

*jangan ditahan airmata itu andai kamu sebak membaca nukilan diatas..sesungguhnya aku sendiri menangis membacanya.. 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 ulasan:

  1. Benar seperti difikirkan ....hamba juga tidak tertahan airmata semasa membacanya pagi kelmarin melalui utusan Malaysia .Tersangat sebak hingga terpaksa di tenteramkan suami.....inilah pengorbanan yang telah dilakukan oleh perwira perwira negara demi keamanan negara.....untuk menentukan kita semua merasa cukup aman dimana mana dinegara ini walaupun mereka sedang berhempas pulas berjuang demi sebuah keamanan, ketenteraman,kedaulatan untuk kita semua....jadi hargai jasa pejuang pejuang negara .....jangan di perlekehkan perjuangan mereka .....yang mulia ini... Apa erti kekayaan kalau hilangnya kedaulatan , keamanan dalam sesebuah negara .....malah akan hilang semua kebebasan untuk bernegara ...fikirfikirkanlah.......

    BalasPadam
  2. Ya ALLAH...Engkau peliharalah Bumi Malaysia ini dan penghuninya yang cintakan keamanan...

    BalasPadam
  3. Ya ALLAH.... Engkau tempatkanlah saudaraku yg terkorban didalam JannahMU...dan Engkau peliharalah Bumi Malaysia ini dan penghuninya yang cintakan keamanan dari segala mara bahaya..

    BalasPadam