Jumaat, 19 April 2013

Di mana penyokong BN akan ditempatkan di Taiping Sabtu ini

Dato Ismail Saffian Calon Parlimen Bukit Gantang 2013 sudah dikenali oleh pengundi , selama 4 tahun telah berkhidmat kepada penduduk Bukit Gantang mewakili kerajaan BN
Pada PRU 12 dan PRK P59 Bukit Gantang yang lalu, MPT di bawah Tuan Hj Yahya bin Ahmad pegawai peringkat Tinggi Majlis Bandaran yang pro-Pas telah meletakkan Penyokong Pas disebelah Bukit DO dan Penyokong BN bersebelahan kem 9 Renjer.

Ini kerana Yahya mahu penyokong Pas dalam keadaan yang lebih selesa dan mempunyai tempat berteduh di sekitar Bukit DO.

Di sebelah pihak BN terpaksa berpeluh dan berpanas kerana tidak ada tempat untuk berteduh, mereka hanya mengharapkan kepada teduhan pokok angsana yang ada di kiri kanan dan atas padang esplanade sahaja.

Pun begitu semangat yang ditunjukkan oleh pihak BN lebih professional kerana tidak buat gila seperti pihak Pas.

Hj Yahya sememang orang kuat Pas, buktinya beliau banyak mengambil kakitangan pekerja bawahan MPT daripada orang Pas.

Syarat mohon kerja pun mudah, akedemik tak penting, yang diutamakan ialah bertanyakan soalan cepumas, " Pernahkah hadir ke ceramah-ceramah Pas" jika Si pemohon menyatakan tidak maka pulang tertutup untuknya, jika berkata Ya, dan pernah hadir dan pernah melihat Hj Yahya di pentas ceramah maka tak ada sijil LCE atau SRP pun boleh dapat kerja.

Tidak hairan jika ramai kakitangan MPT adalah penyokong tegar Pas seperti pakar IT Rafiza Zakaria.

FACEBOOK TAIPINGMALI

PDM CHANGKAT JERING 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 ulasan:

  1. alamak cikgu...xkan tu pun jadi masalah...UMNO kan ramai penyokong...

    BalasPadam
  2. Ya ALLAH.. taipingmali ini pemfitnah Ya ALLAH.. engkau kembalikanlah fitnah mereka dan engkau balaslah semua mereka yang terlibat dalam penerbitan fitnah blog taipingmali ini Ya ALLAH.. terutamanya kepada CIKGU NAJMI tuan punya blog ini Ya ALLAH..

    BalasPadam
  3. dia ni hanya cg cabok je... apapun tak tahu... bhn2 dlm blog dia ni semuanya copy org lain punya... apapun tak blh...dia hanya dengar org cakap-cakap je....

    BalasPadam