Isnin, 13 Mei 2013

BOIKOT BARANGAN GENG DAP

SENARAI BARANGAN SEKUTU DAP

  1. Tepung Gandum Cap Sauh
  2. Sri Murni Minyak Masak
  3. Sri Murni Nugget
  4. Marina Nugget
  5. Marina Tuna
  6. Aminah Hassan Sos Cili ( asal milik melayu)
  7. Aminah Hassan Sos Tomato
  8. Aminah Hassan Bihun
  9. Roti Massimo
  10. PowerRoot Ali Cafe ( asal milik melayu)
  11. PowerRoot Oligo Cereal
  12. PowerRoot 9SPOT ISOTONIK
  13. Malta
  14. NutriMalt
  15. Teh Cap Masjid
  16. Teh Guru Cap Masjid
  17. Pau Ahmad
  18. Pau Purnama Taiping depan stesen keretapi
  19. Old Town White Coffee
  20. Pasaraya EconSave
  21. Pasaraya KK mart
  22. Pasaraya 99 SpeedMart
  23. Minyak Knife
  24. Minyak Buruh
  25. Minyak Naturel
  26. Minyak Daisy
  27. Drinho ALL DRINKS
  28. Isomax Isotonic
  29. HomeSoy
  30. Farm Crows Butter
  31. Bengkel kereta Lai Ann dan Sanda motor  Taiping
  32. Kedai gambar Lam Loong Taiping
  33. Kedai Cyber Cafee judi kuda dengan lesen Pusat Perkembangan Minda. di Taiping ada lebih 50 kedai cyber cafe milik 2 orang tauke Dap.

44 ulasan:

  1. wau semuanya aku selalu beli...lps ni sorrylah kominis DAP.. ada tak list yg bukan DAP punya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mengong la hg ni...dh xde list kire bkn sekutu DAP la tu...

      Padam

    2. ada jap SENARAI BARANGAN MELAYU
      1.Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
      2.Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
      3.Minyak Masak Tiara (FELDA)
      4.Minyak Masak Saji (FELDA)
      5.Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
      6.Susu Manis Cair Saji (FELDA)
      7.Magge Sajimee Saji (FELDA)
      8Mayonis SajiMayo Saji (FELDA)
      9.Marjerin Pelangi (FELDA)
      10.Sos Cili Pelangi (FELDA)
      11.Sos Tomato Pelangi (FELDA)
      12.Jem Peanut SunBear (FELDA)
      13.Sardin Agromas
      14.Sardin Pertima
      15.Kopi Hang Tuah
      16.Bihun Sufi
      17.Mi Kuning Sufi
      18.Kuey Teow Sufi
      19.Garam Sufi
      20.Sos Lada Hitam Sufi
      21.Sos Cili/Tomato Sufi
      22.Kicap Masin/Manis Sufi
      23.Tepung Goreng Sufi
      24.Minyak Masak Sufi
      25.Telur Cap Sufi
      26.Ubat gigi Najwa
      27.Ubat gigi Halagel
      28.Garam Halagel
      29.Tepung gandum Cap Bidara
      30.Tepung gandum Faiza
      31.Jus minuman Safina
      32.Syampoo D'herbs
      33.Mydin
      34.MyMart (kedai keluaran Mydin)
      35.Bihun Kampung

      Padam
    3. SENARAI BARANGAN MELAYU
      1.Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
      2.Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
      3.Minyak Masak Tiara (FELDA)
      4.Minyak Masak Saji (FELDA)
      5.Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
      6.Susu Manis Cair Saji (FELDA)
      7.Magge Sajimee Saji (FELDA)
      8Mayonis SajiMayo Saji (FELDA)
      9.Marjerin Pelangi (FELDA)
      10.Sos Cili Pelangi (FELDA)
      11.Sos Tomato Pelangi (FELDA)
      12.Jem Peanut SunBear (FELDA)
      13.Sardin Agromas
      14.Sardin Pertima
      15.Kopi Hang Tuah
      16.Bihun Sufi
      17.Mi Kuning Sufi
      18.Kuey Teow Sufi
      19.Garam Sufi
      20.Sos Lada Hitam Sufi
      21.Sos Cili/Tomato Sufi
      22.Kicap Masin/Manis Sufi
      23.Tepung Goreng Sufi
      24.Minyak Masak Sufi
      25.Telur Cap Sufi
      26.Ubat gigi Najwa
      27.Ubat gigi Halagel
      28.Garam Halagel
      29.Tepung gandum Cap Bidara
      30.Tepung gandum Faiza
      31.Jus minuman Safina
      32.Syampoo D'herbs
      33.Mydin
      34.MyMart (kedai keluaran Mydin)
      35.Bihun Kampung
      ni je yang aku tahu bye

      Padam
  2. Aminah Hassan bukan melayu pinya ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah lama tukar tuan bro , yang kat kelang tu macam rumah antu pun .... aku pernah lalu kat situ rumput sampai bumbung.

      Padam
    2. dah lama tukar tuan bro...tempat nya dulu ada kat klang dah macam rumah hantu , rumput sampai bumbung,

      Padam
  3. Restoren cina AH Choon di seri manjung di penuhi orang Melayu....jangan masuk lagi !

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul... betul... betul... tu

      Padam
  4. LAGI ... LAGI .....LAGI

    Kedai2 assesori kereta ?

    BalasPadam
  5. betul ke beberapa brand yang disebut di sini? Minyak masak sri murni tu tak silap aku kompeni ffm punya. minyak buruh last time pemegang sahamnya adalah tabung haji dan lembaga tabung angkatan tentera, LTAT. sekarang ni aku tak pasti. minyak buruh tu kompeni lam soon. ada banyak barang lam soon yang lain.

    BalasPadam
  6. Kita mesyi pndai memilih

    BalasPadam
  7. SENARAI BARANGAN MELAYU
    1.Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
    2.Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
    3.Minyak Masak Tiara (FELDA)
    4.Minyak Masak Saji (FELDA)
    5.Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
    6.Susu Manis Cair Saji (FELDA)
    7.Magge Sajimee Saji (FELDA)
    8Mayonis SajiMayo Saji (FELDA)
    9.Marjerin Pelangi (FELDA)
    10.Sos Cili Pelangi (FELDA)
    11.Sos Tomato Pelangi (FELDA)
    12.Jem Peanut SunBear (FELDA)
    13.Sardin Agromas
    14.Sardin Pertima
    15.Kopi Hang Tuah
    16.Bihun Sufi
    17.Mi Kuning Sufi
    18.Kuey Teow Sufi
    19.Garam Sufi
    20.Sos Lada Hitam Sufi
    21.Sos Cili/Tomato Sufi
    22.Kicap Masin/Manis Sufi
    23.Tepung Goreng Sufi
    24.Minyak Masak Sufi
    25.Telur Cap Sufi
    26.Ubat gigi Najwa
    27.Ubat gigi Halagel
    28.Garam Halagel
    29.Tepung gandum Cap Bidara
    30.Tepung gandum Faiza
    31.Jus minuman Safina
    32.Syampoo D'herbs
    33.Mydin
    34.MyMart (kedai keluaran Mydin)
    35.Bihun Kampung

    SENARAI BARANGAN CINA dan SEKUTU DAP

    1.Tepung Gandum Cap Sauh
    2.Sri Murni Minyak Masak
    3.Sri Murni Nugget
    4.Marina Nugget
    5.Marina Tuna
    6.Aminah Hassan Sos Cili
    7.Aminah Hassan Sos Tomato
    8.Aminah Hassan Bihun
    9.Roti Massimo
    10.PowerRoot Ali Cafe
    11.PowerRoot Oligo Cereal
    12.PowerRoot 9SPOT ISOTONIK
    13.Malta
    14.NutriMalt
    15.Teh Cap Masjid
    16.Teh Guru Cap Masjid
    17.Pau Ahmad
    18.Old Town White Coffee
    19.Pasaraya EconSave
    20.Pasaraya KK mart
    21.Pasaraya 99 SpeedMart
    22.Minyak Knife
    23.Minyak Buruh
    24.Minyak Naturel
    25.Minyak Daisy
    26.Drinho ALL DRINKS
    27.Isomax Isotonic
    28.HomeSoy
    29.Farm Crows Butter

    BalasPadam
    Balasan
    1. kanapa la nak boikot econsave,saya tengok blh dikatakan setiap bulan econsave ada masuk akhbar buat sumbangan utk fakir miskin,pada 12 feb 2013 pm kita dato seri najib ada dtg econsave senai buat perjumpaan dgn penduduk johor dan utk pengetahuan semua 2 hari sblm pilihanraya dato ghani osman menteri besar johor ada ke econsave sk kerana ada buat kerjasama program sumbangan,utk pengetahuan semua econsave adalah antara penyumbang terbesar utk program my kasih,kalau kejadian banjir pulak sblm jkm sampai bantuan econsave dah sampai,econsave ni byk buat kerja kemasyarakatan dan kebanyakan pengurusan tertinggi mereka adalah melayu,

      Padam
  8. Aminah hassan pun???

    BalasPadam
  9. Kita buktikan kuasa membeli kita mampu menjahanamkan perniagaan mereka.Ayuh kita sahut cabaran ini jika anda sayangkan agama dan bangsa anda!!!!!

    BalasPadam
  10. Aku cadang kita pakai FB la satu group.... FB ni senang nak access reramai...xperlu promosi... Dia punya link tu pon dah mempromosikan secara auto... Lagi satu bloger2 kesayangan ni pon apa kata beralih kepada FB jugak...

    Kita tgk contoh mcm mana PR buat melalui FB...

    BalasPadam
  11. pirah mabuk...semua nk bokot...pilah dok dlm utan..jd jakun mkn daun2...cakap je lbh hampa semua..........

    BalasPadam
  12. terbaik..boikot macamana kita boikot produk yahudi..

    BalasPadam
  13. China ni apandai dia takut melayu tak beli so guna nama melayu.

    Ingat lagi tak pau ahmad last2 upanya china punya.

    BalasPadam
  14. PETRON stesyen gas anak Mamakutty haram. Kepunyaan syarikat Bir terbesar di Filipina.

    CIMB bank kepunyaan adik PM.

    Magnum, Damacai, Toto kepunyaan kroni Mamakutty.

    Maxis, Celcom, TM semua GLCS kroni.

    Boikot semua yang semua memang haram untuk orang Melayu Islam.

    BalasPadam
  15. Minta sebarkan di medan sosial kerane brand gardenia teruk diboikot oleh bangsa mate sepet

    BalasPadam
  16. dapatkan lebih detail drp Persatuan pengguna Islam Malaysia .

    BalasPadam
  17. Aku dah lama tak beli barangan buatan orang Cina. Aku akan cari barang buatan org Melayu punya dulu.Kau orang kena faham kat Malaysia ni buying power adalah orang2 Melayu. Orag2 Melayulah yang mengkayakan peniaga2 Cina selama ini. Kalau kita berhenti membeli barangan mereka dan mula membeli barangan orang2 Melayu, kau orang bayangkanlah apa impaknya nanti. Kita patut bertindak sekarang. Buy Chinese last!
    PNS

    BalasPadam
  18. boikot jer biar padan muka dia org

    BalasPadam
  19. dino.yp@gmail.com13 Mei 2013 12:03 PTG

    cuba check balik sos aminah Hassan. dulu saya pernah dengar cina nak beli tapi anak2 aminah hasan tak bagi.

    BalasPadam
  20. https://www.facebook.com/SenaraiBaranganMelayu

    BalasPadam
  21. Cheh... klu mcmtu boikot la skali kfc sbb saham jcorp dh jual kt cina, mc donald pun sbb francaisor org cina... pendek kata sumer fas food la kecuali a&w sbb bwh kub... mydin pun x bersih jgk sbb jual brg cina dap... xyah g pasar yg jual cina jual ikan n sayur... xyah g tesco, giant dll sbb cina ada syer... so dok rumah... xyah keja dgn cina sbb byk cina dap... nk mkn tanam sendiri... mmg yg buat list nih rasist tp x cukup bijak sbb just banned produk yg ada kaitan ngan cina tp xnk plak banned skali produk yg berkait dgn yahudi... kena igt bila kita mati nnt malaikat xkn tanya kita nih melayu ke x... yg di tanya islam ke x... so btulkn perjuangan... tujulh ke arah islam n bukan bangsa baru slamat dunia n akhirat... insyaAllah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul...btul...btul... terbaeeek.

      Padam
  22. Aku dan famili dah start lepas result GE13. Kami habiskan apa yang dah ada dalam rumah. After this, BUY CHINESE LAST.

    Aku share nie sebab aku dah buat. Macam kami buat bila boikot barangan Israel dulu SAMPAI SEKARANG.

    Dah tak pergi McD, Tak beli produk Nestle, Coca Cola, Loreal.

    Itu komitmen kami pada Palestin, pada Gaza.

    Kami telah dan sedang buat.

    So, la kami praktikkan yang sama - BUY CHINESE LAST.

    Dah banyak produk bumiputera Islam dalam pasaran.

    In Syaa Allah.

    BalasPadam
  23. Minta kepastian adakah sos aminah hassan masih milik melayu? Kerana terdapat beberapa blog listkan produk aminah hassan adalah milik cina, sebahagian pula mengatakan masih melayu punya. Takut tersalah boikot.

    BalasPadam
  24. Moh beli barangan orang kita ..mengayakan orang kita ..

    BalasPadam
  25. Saya adalah salah seorang ahli keluarga Alamrhumah Hjh Aminah Hassan pengusaha Aminah Hassan Sdn Bhd. Saya terpanggil untuk memberi penjelasan berhubung pertuduhan jahat ini.

    Disini saya melahirkan rasa kesal diatas pertuduhan ini. Saya dengan ini menafikan sekeras-kerasnya bahawa perusahaan Aminah Hassan adalah milik bangsa cina, malah buat pengetahuan umum setelah kematian Almarhumah Hjh Aminah, kesemua pemegang saham merupakan anak-anak kandung Almarhumah sendiri yang berbangsa Merlayu dan beragama Islam. Jika kurang percaya, saudara boleh check dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

    Tolong berhenti dari menabur fitnah buruk seperti ini. Bagaimana orang Melayu hendak berjaya jika bangsa sendiri saling fitnah memfitnah. Bangsa lain (yakni pengusaha makanan bangsa lain) tidak pernah menabur fitnah ke atas perusahaan ini malah yang sering dengki adalah bangsa kita sendiri. Sungguh memalukan.

    Perkara ini bukan sahaja menjejaskan perniagaan malah mengaibkan orang yang telahpun menghadap ilahi yakni Almarhumah Hjh Aminah sendiri.

    BalasPadam
  26. Saya adalah salah seorang ahli keluarga Alamrhumah Hjh Aminah Hassan pengusaha Aminah Hassan Sdn Bhd. Saya terpanggil untuk memberi penjelasan berhubung pertuduhan jahat ini.

    Disini saya melahirkan rasa kesal diatas pertuduhan ini. Saya dengan ini menafikan sekeras-kerasnya bahawa perusahaan Aminah Hassan adalah milik bangsa cina, malah buat pengetahuan umum setelah kematian Almarhumah Hjh Aminah, kesemua pemegang saham merupakan anak-anak kandung Almarhumah sendiri yang berbangsa Merlayu dan beragama Islam. Jika kurang percaya, saudara boleh check dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

    Tolong berhenti dari menabur fitnah buruk seperti ini. Bagaimana orang Melayu hendak berjaya jika bangsa sendiri saling fitnah memfitnah. Bangsa lain (yakni pengusaha makanan bangsa lain) tidak pernah menabur fitnah ke atas perusahaan ini malah yang sering dengki adalah bangsa kita sendiri. Sungguh memalukan.

    Perkara ini bukan sahaja menjejaskan perniagaan malah mengaibkan orang yang telahpun menghadap ilahi yakni Almarhumah Hjh Aminah sendiri.

    BalasPadam
  27. Bagaimana pula barangan melayu yg di jual di kedai dap....pendek kata jgn masuk di kedai puak 2 ni...

    BalasPadam
  28. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  29. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  30. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  31. kenapa la nak boikot econsave pulak,econsave ni byk buat program kemasyarakatan blh di katakan setiap bulan dia org ini ada masuk akhbar buat sumbangan utk fakir miskin dan utk pengetahuan semua econsave adalah antara penyumbang terbesar utk program my kasih yg di khas utk org miskin,pada 12 feb dato seri najib dtg econsave senai jumpa dgn penduduk johor dan 3 hari sblm pilihanraya econsave ada buat program kemasyarakatan dgn dato ghani osman menteri besar johor,mereka ni banyak buat sumbangan pada masyarakat patut ke kita boikot econsave

    BalasPadam
  32. JIHAD EKONOMI HABIS-HABISAN. MULA KECIL-KECILAN. JANGAN BELI KERETA BARU/TERPAKAI DARI PENIAGA CINA. JANGAN BELI RUMAH DARI PEMAJU CINA.PERJUANGAN ORANG ISLAM BELUM HABIS LAGI.KITA MESTI MERDEKAKAN DIRI DARI DIJAJAH OLEH YAHUDI KUNING. BEBASKAN DIRI ORANG ISLAM/MELAYU DARI CENGKAMAN EKONOMI ORANG KAFIR.MERDEKAKAN EKONOMI KITA, MERDEKAKAN NEGARA TERCINTA KITA DARI YAHUDI KUNING!

    BalasPadam