Isnin, 13 Mei 2013

SENARAI BARANGAN MILIK ORANG ISLAM

1. Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
2. Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
3. Minyak Masak Tiara (FELDA)
4. Minyak Masak Saji (FELDA)
5. Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
6. Susu Manis Cair Saji (FELDA)
7. Magge Sajimee Saji (FELDA)
8. Mayonis Saji Mayo Saji (FELDA)
9. Marjerin Pelangi (FELDA)
10. Sos Cili Pelangi (FELDA)
11. Sos Tomato Pelangi (FELDA)
12. Jem Peanut SunBear (FELDA)
13. Sardin Agromas
14. Sardin Pertima
15. Kopi Hang Tuah
16. Bihun Sufi
17. Mi Kuning Sufi
18. Kuey Teow Sufi
19. Garam Sufi
20. Sos Lada Hitam Sufi
21. Sos Cili/Tomato Sufi
22. Kicap Masin/Manis Sufi
23. Tepung Goreng Sufi
24. Minyak Masak Sufi
25. Telur Cap Sufi
26. Ubat gigi Najwa
27. Ubat gigi Halagel
28. Garam Halagel
29. Tepung gandum Cap Bidara
30. Tepung gandum Faiza
31. Jus minuman Safina
32. Syampoo D'herbs
33. Mydin
34. MyMart (kedai keluaran Mydin)
35. Bihun Kampung

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

49 ulasan:

  1. apa motif ni?baru 35 yg lain bukan islam punya bersepah x mau tulis?

    BalasPadam
  2. Mekaseh bnyk2 utk list ni...

    BCL.
    errr ...Bunga Cinta Lestari

    BalasPadam
  3. tak baca tajuk ke? keh keh keh

    BalasPadam
  4. puak2 sana nak tolong cina2 laknat jadi kaya-raya tu silakan..kita cuma sarankan jangan tolong orang yang tak tahu mengenang budi...

    BalasPadam
  5. "patriotic scuad"

    Yang 35 tu barangan miliki orang ISLAM...Tengok tajuk le.....yg bukan ISLAM telah di keluarkan sebelum ini......

    BalasPadam
  6. weh patriotic aka macai red bean army... nape takottt kaaa??? BCL

    BalasPadam
  7. Biar la tulis sedikit2...
    Lama2 nnti banyak la..

    BalasPadam
  8. Buy Malay First, Chinese Last

    BalasPadam
  9. sikit2 lama2 jadi bukit . Beli kalau mahu, kalau x ,pilihlah yg lain.

    BalasPadam
  10. buat apa tulis bukan Islam punya especially Chinese Piggies punya.kasi lingkuplah lu org punya!

    BUY CHINESE LAST.. n DONT EVER BUY CHINESE OF MALAY HAS!

    BalasPadam
  11. Motifnya supportla barangan org islm..itupun mau cerita ka..awatla mangkaq sgt ni..iq low sgt..spm gred 4 kot...wakakaa

    BalasPadam
  12. patriottic scuad,stupid.

    BalasPadam
  13. Up date lagi senarai ni. Senaraikan juga barangan yang nampak macam milik orang Islam seperti minyak masak Seri Murni.

    BalasPadam
  14. Klo ada kasilah...

    BalasPadam
  15. dino.yp@gmail.com13 Mei 2013 12:01 PTG

    langkah yang bagus. teruskan usaha memboikot barangangan cina!

    BalasPadam
  16. 36-Roti Gardenia
    37-Minyak Masak-Alif (Sime Darby)
    38-Susu Pekat Manis Alif (Sime Darby)
    39- Beras- Faeza
    40- Beras- Langsat Hijau, Biru
    41- Beras-JUARA SELERA
    42- Kicap-ADABI, KIPAS UDANG, TAMIN
    43- Bihun FAEZA
    44- Mee Segera (org paggile maggie-ADABI pelbagai perasa-ASAM PEDAS, KARI, TOMYAM,)
    45- Rempah kari, nas tomato- ADABI FAEZA
    46- Biskut Chipsmore- GOODKISS (Noraini's Bakery)
    48- FROZEN Sosej- RAMLY, NAFAS.
    49- Kopi 3-in-1 - ADABI Tongkat Ali, Kopi HANG TUAH


    JANGAN BELI- MILIK CINA KAFIR PUNYA

    -BERAS JATI (Cina Kedah)
    -BERAS RAMBUTAN
    -FROZEN- SAUDI (Cina Kedah-pernah terbabit dlm kes memproses babi dan daging buger dlm satu kilang-Sungai petani)
    -KOSMETIK - SAFI
    -BIHUN FATIMA
    -SUPER POWER KOPI
    -MUNCHY'S ASSORTED BISCUITS
    -MINYAK MASAK SERI MURNI (FFM-Rober Kuok Group)


    Akan di update lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pada sesiapa yg berminat menyumbang idea sila ke pages kami. Kami mengharapkan sokongan org melayu. Terima kasih - ekal buy cin last

      https://www.facebook.com/pages/Kuasa-Pembeli-Pengguna-Melayu-Islam-KPPMi/127025924161565?ref=stream

      Padam
    2. Melayu belilah barangan milik bumiputra ,orang Islam..tiada kreaguan mulai hari ni ubahlah...guna produk Muslim.

      Padam
  17. just buy ajer muslim product.
    x beli diam ajer la....!!!!!

    BalasPadam
  18. guna tanpa was was

    BalasPadam
  19. OK..good, for a start....and the list will grow,Insya Allah. To patriotic scuad.... no need for you to know...

    BalasPadam
  20. belilah barangan dri kedai melayu. Perkuatkan ekonomi melayu.

    BalasPadam
  21. barang halal dan tak was was menggunakannya,barangan lain mungkin ada campuran lain terutama animal fats....kalau vegetables fats tu ok juga, lagi pun cara peneydiaan nya, pernah tak dengar, barang makanan bawa masuk dari... xyz...di sebelahnya di bungkus/packing dengan barangan tak halal, pekerja nya boleh pindah satu bahagian ke satu bahagian tak kisah halal tak halal,..so motivenya kita hendak makanan yang totally halal....contoh,.. ayam tu halal, tapi kalau di sembelih bukan org islam, atau bukan cara islam,.. adakah dianya halal, atau ayam itu bangkai...

    BalasPadam
  22. https://www.facebook.com/SenaraiBaranganMelayu

    data akan dikemaskini lagi..

    BalasPadam
  23. patriotic scuad: ko tak nak letak ke barang baik ko??? asyik tanya motif je, hampeh ko. cuba ko pun sama bantu carikan. ke ko pun red bean communist agaknye.

    BalasPadam
  24. kite belilah barangan orang islam ni... kadang2 ada jenama melayu tapi cina punya... kita boikot cina punyer barang.....

    BalasPadam
  25. fardu kifayah yang dituntut oleh nabi Muhammad

    BalasPadam
  26. benda mcm ni pun hg x tau matifnya, patutlah hg senang kencing dgn dapigs. Ini adalah senarai barangan keluaran bumiputera, kita patut sokong keluaran bumiputera. Itulah, asyik jilat pungkoq cina babi sampai motif ini pun x tau..

    BalasPadam
  27. Mempromosikan barangan buatan kilang milik mereka yang bersyahadah itu adalah satu Jihad ... tidak salah dan berpahala besar ...

    BalasPadam
  28. jgn beli dr kaum kafirin seboleh-bolehnya..

    BalasPadam
  29. terima kasih admin sebagai permulaan

    BalasPadam
  30. bagus.. utamakan kedai melayu/islam...

    BalasPadam
  31. bagus.. utamakan kedai melayu/islam

    BalasPadam
  32. Tiada motif, cuma pilihan, jika nak produk bumiputra inilah list nya, kenapa nak persoalkan TM bagi pencerahan, mcm Red Bean army jer soalan

    BalasPadam
  33. Maaf.....Mydin ialah Syiah dari India.

    BalasPadam
  34. Iklan ke ni?

    BalasPadam
  35. Motif apa? BELI,guna,pakai,makan la........motif apa lagi! kah kah kah

    BalasPadam
  36. Red bean marah la..ha..ha..ha..BCL...
    Tambahkan lagi senarai ...kami amat perlu info barangan...

    BalasPadam
  37. Sokong lah barangan orang2 melayu dan bangkit kan semangat tolong bangsa melayu....hidup melayu dan hidup islam dalam hati2 orang melayu....

    BalasPadam
  38. Mydin Islam.. Syiah tu fitnah jahat Red Bean Army.. terang2 Cina kafir punya!!

    BalasPadam
  39. syiah pun islam, drpd cina babi punya, boikot seme hypermarket cina, oversea punya aku dak boikot..hehe

    BalasPadam
  40. assalamualaikum.

    aku nak kongsikan jugak barg2 org islam. korg klik link kat bawah ni. ada mcm2 barg kat sini. yg bagusnya dah ada kulit popia buatan org islam. kilangnya kat pontian,johor.

    klik:

    http://mpunj.all4offer.com

    BalasPadam
  41. barang kosmetik buatan islam apa pulak

    BalasPadam
  42. alatulis jenama k'didi pown buatan orang islam

    BalasPadam
  43. untuk alatulis pulak, jenama k'didi

    website: kdd.com.my

    BalasPadam
  44. Salam...biskut Jacobs pun bukan islam punya.pernah nampak,biskut Jacobs ni dihantar bersama arak carlsberg dlm Lori yg sama...means?

    BalasPadam
  45. Salam...biskut Jacobs pun bukan islam punya.pernah nampak,biskut Jacobs ni dihantar bersama arak carlsberg dlm Lori yg sama...means?

    BalasPadam
  46. Mee kuning bihun laksa cap laksamana kilangnya di Balakong kajang Selangor . Pemilik cina supply semua kedai mamak di Selangor.

    BalasPadam