Jumaat, 31 Mei 2013

Calon Pas Tajaan Dap Tunjuk Keputusan PRU 13, Apa Tujuannya ?

Sudah kalah , kalah lah, lain kali lah!

Apa motif sebenarnya wahai Fakarudin?

Tak puas hati lagi kah?

Sudah kalah, kalah lah,

Mahu lawan kalau, Lain kali lah!

4 ulasan:

 1. Manusia yang tak mahu menerima ketentuan ALLAH SWT
  bergini lah sikapnya.

  BalasPadam
 2. tujuan & motif nye adalah nk nunjuk kat manusia & lembu2 semua bahawa UMNO hanya takat bole harap undi pos le... itu je.. makna nye pengundi biasa ramai yg undi Pas... tambah lagi kalo saluran 6 7 8.. menang pada Pakatan le..

  BalasPadam
 3. Pas adalah Parti Islam & Umno adalah Bukan Parti Islam. Suatu Fakta.

  Saya mengakui bahawa Perjuangan Pas adalah untuk agama islam. Walau pun ada pihak yang menuduh Pas menyeleweng, menyimpang daripada perjuangan asal. Tetapi dengan jenama Islam yang diguna pakai oleh Pas (PARTI ISLAM SEMALAYSIA) semenjak berkurun lagi, maka dari segi terma undang2 dan tafsiran bahasa tak siapa boleh menafikan Pas adalah Parti Islam.

  Manakala Umno (United Malay National Organization), sampai bila2 pun tidak berhak nak mengaku dia adalah Parti Islam, malah tak akan ada siapa2 pun yang berani mengiktiraf Umno adalah Parti Islam melainkan Umno menukar daripada United Malay National Organization kepada United Muslim National Organization.

  Walau pun Umno buat itu buat ini untuk membangunkan Islam, hatta kalau Umno membina Kaabah di Makkah sekali pun Umno tetap bukan parti Islam selagi dia tak meletakkan perkataan " Islam " pada nama partinya. Atau kalau Umno ini terlalu kaya sehingga mampu membiayai segala aktviti dakwah dan pembangunan Islam Peringkat Global, parti Umno tetap tidak akan disebut sebagai Parti Islam.

  Saya rasa mungkin itu lah yang dimaksudkan oleh Tokguru Nik Aziz bila dia kata " Umno tolak isle ". DS Najib nampaknya lembab sikit dalam bab ini, rasanya kalau DS Najib selaku Presiden Umno berani mengubah Umno daripada UNITED MALAY NATIONAL ORGANIZATION kepada UNITED MUSLIM NATIONAL ORGANIZATION maka Tokguru Nik Aziz dan Tuan Guru Hadi Awang akan terkedu untuk mengatakan " Umno Tolak Isle ".

  Hj Ariffin

  BalasPadam
 4. pilihanraya dah berlalu, mudahan Kamunting akan semakin maju dan makmur

  BalasPadam