Selasa, 4 Jun 2013

Ancaman

Hasil daripada isu-isu yang pernah timbul dalam negara mutakhir ini, boleh lah disimpulkan berpunca daripada 3 sumber.

Pertama ialah ancaman dari saki baki doktrin komunis yang masih wujud dan paling parah ada pemuda melayu sendiri mengangkat diri mereka sebagai komunis melayu. Mereka pernah melawat Chin Peng di Bangkok. Tidak hairan terdapat sebuah lukisan gambar pemimpin komunis China Mao Tse Tung di puncak sebuah bangunan di Kuala Lumpur. Indikator lain ia kegemaran pemuda yang suka mencacak tubuh mereka logo atau lambang komunis.

Kedua ialah ancaman daripada ajaran Syiah yang semakin agresif untuk membesarkan wilayah. Perkembangan Syiah semakin berkembang ke seluruh negara

Ketiga ialah ancaman saki baki bekas pengikut parti semangat 46 yang enggan menyertai Umno selepas parti itu dibubarkan. Mereka ini sememangnya kaki bangkang yang tak bertempat. Hari ini mereka ada dalam parti-parti pembangkang.
Ketiga-tiga kumpulan ini menjadi sumber utama kepada seorang pemimpin pengkhianat negara untuk membantu mereka mencetuskan huru-hara dalam negara.

Mereka sanggup bertindak agresif dan melakukan apa sahaja untuk menjatuhkan kerajaan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 ulasan:

  1. Jangan lupa ancaman Wahabi juga..Jika Syiah di kaitkan dengan pembangkang..hakikatnya Wahabi ada dalam pembangkang & kerajaan.Hati-hati!

    BalasPadam