Langkau ke kandungan utama

BAHALOL PUNYA ASSOOO

Ulasan

 1. Macdonalds franchisor Amerika Syarikat amat bangga dan sayang akan Rakyat CinabEng Ah Beng Penang.
  Macdonald membuktikan Cinabeng adalah POLYYANNA dunia ,juga super kiasu.
  Hanya di Penang sahaja.
  Hebat sungguh lah pemimpin Penang yang menghasil kan klone Ah Beng chief instigator,political insecure,politikal arrogance .
  Hebat sungguh kaum Ah Beng yang tidak ada perkaatan terima kasih dan adab serta hormat masyarakat dalam kamus lisan mereka.
  Ah Beng ,PRU amat bangga dengan pencapaian kaum kaum yang tidak tahu dan lupa siapa mereka dan dari mana mereka berasal.
  Ah jib Gor bangga dengan pencapaian liberal inklusive transformaci bapak sekolah vernakular cina sehingga 65 hari sesudah tsunami cina, masih lagi bertanya , mau apa lagi, kasi tau saya, kalau tak cukup, telefon saja,kalau tak minta, saya mesti kasi juga.
  Hebat Ah Jib GOR 1M,presiden parti Melayu tersbesar, yang bukan lagi Melayu.
  Tahniah Macdonalds yang lahirkan POLLYANNA.
  Tahniah kapada semua cina beng yang mampu,tanpa di paksa,ugut suruh, buktikan kecinabengan jati padu jelas nyata terang.
  arjuna waspada
  changkat lobak

  BalasPadam
 2. Dia tak faham maksud WHILE STOCK LAST atau dalam bahasa melayunya SEMENTARA STOK MASIH ADA... Terpampang kat iklan Mekdi... Masih tak puas hati stok patung mambang kuning tu dah abes...

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…