Sabtu, 20 Julai 2013

CERAMAH HARAM TANPA PERMIT OLEH TUAN IBRAHIM TUAN MAN


KISAH MEMALUKAN PENJUAL "UBAT" DI BAZAR RAMADHAN DI #PRKKualaBesut..!!!
Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook
CERAMAH HIT AND RUN MACAM PEROGOL




Semalam 18 Julai 2013, Tuan Ibrahim Tuan Man cuba tiru style ceramah atas trak pick-up. Biasa laaa... dia tu agak "pendek", orang kurang nampak dia. Jadi mungkin sebab tu dia perlu naik atas trak pick-up tu sambil jual auta... lebih kurang macam jual ubat kuat la tu...


Dia buat ceramah tu kat Bazar Ramadhan kat Kuala Besut, mengharapkan dia boleh "curi" crowd umat Islam yang membeli juadah berbuka le tuuu....


Menjadi ke taktik dia tu? Meh sini aku cerita sikit apa yang terjadi... Heheheheeee...


GAGAL MENARIK PERHATIAN PENGUNJUNG PASAR 




Masa dia start ceramah tu, ada la beberapa orang pengikutnya yang tolong set-up audio system duduk berlonggok depan trak pick-up tu. Tuan Ibrahim pun mula jual "ubat"...


Peliknya, dari mula sampai la kaki aku lenguh berdiri kat tepi area tu... crowd yang dengar ceramah dia tu tak bertambah pun, kekal dengan pak-pak pacak yang dia bawak tu saja...


Dari tadi dok asyik kata PAS akan menang di PRK Kuala Besut ni. Heran betul aku. Dia confident betul boleh menang... Dia tu Tuhan ke? Mana dia tahu? Tapi biasa laaa... ahli politik ni kengkadang "lebih tahu" dari Tuhan... Takkan la dia nak kata PAS akan kalah pulak..kan? Heh!


Paling best, orang ramai yang dok membeli-belah kat Bazar Ramadhan tu buat-buat tak tahu je kat ceramah dia tu... Malah ada yang buat muka menyampah dan menjeling tajam seolah-olah meluat sangat pada cara kempen Tuan Ibrahim tu...


Kesian pulak aku tengok kat Pesuruhjaya PAS Pahang tu. Alaaa weiii... kalau tak mau undi PAS pun, tolong la pura-pura berlakon dengar Tuan Ibrahim tu jual "ubat". Apa tak best ke "ubat" Tuan Ibrahim jual tu? Please la dengar... pleaseeee...! Heh!


Aku harap, Tuan Ibrahim sedar diri...sedar la "ubat" dia tak laku. Bukan setakat di Kuala Besut, di Jengka tempat dia sendiri pun orang kat tempat dia tu tolak dia bulat-bulat. Inikan pulak di tempat orang! Dua kali bertanding di tempat yang sama...itupun boleh kalah ke? Puiii..!

Posted by DukeOfUMNO at 4:37 PM

2 ulasan:

  1. AWE GEDEBE SAID:

    HEHEHEHE......ambo pun maleh nak komen !!

    BalasPadam
  2. Pas mana boleh menang kan ke SPR menipu?.Macamana pulak dia kata PAS akan menang,bengong betul ustaz Pas ni.

    BalasPadam