Langkau ke kandungan utama

CERAMAH HARAM TANPA PERMIT OLEH TUAN IBRAHIM TUAN MAN


KISAH MEMALUKAN PENJUAL "UBAT" DI BAZAR RAMADHAN DI #PRKKualaBesut..!!!
Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook
CERAMAH HIT AND RUN MACAM PEROGOL




Semalam 18 Julai 2013, Tuan Ibrahim Tuan Man cuba tiru style ceramah atas trak pick-up. Biasa laaa... dia tu agak "pendek", orang kurang nampak dia. Jadi mungkin sebab tu dia perlu naik atas trak pick-up tu sambil jual auta... lebih kurang macam jual ubat kuat la tu...


Dia buat ceramah tu kat Bazar Ramadhan kat Kuala Besut, mengharapkan dia boleh "curi" crowd umat Islam yang membeli juadah berbuka le tuuu....


Menjadi ke taktik dia tu? Meh sini aku cerita sikit apa yang terjadi... Heheheheeee...


GAGAL MENARIK PERHATIAN PENGUNJUNG PASAR 




Masa dia start ceramah tu, ada la beberapa orang pengikutnya yang tolong set-up audio system duduk berlonggok depan trak pick-up tu. Tuan Ibrahim pun mula jual "ubat"...


Peliknya, dari mula sampai la kaki aku lenguh berdiri kat tepi area tu... crowd yang dengar ceramah dia tu tak bertambah pun, kekal dengan pak-pak pacak yang dia bawak tu saja...


Dari tadi dok asyik kata PAS akan menang di PRK Kuala Besut ni. Heran betul aku. Dia confident betul boleh menang... Dia tu Tuhan ke? Mana dia tahu? Tapi biasa laaa... ahli politik ni kengkadang "lebih tahu" dari Tuhan... Takkan la dia nak kata PAS akan kalah pulak..kan? Heh!


Paling best, orang ramai yang dok membeli-belah kat Bazar Ramadhan tu buat-buat tak tahu je kat ceramah dia tu... Malah ada yang buat muka menyampah dan menjeling tajam seolah-olah meluat sangat pada cara kempen Tuan Ibrahim tu...


Kesian pulak aku tengok kat Pesuruhjaya PAS Pahang tu. Alaaa weiii... kalau tak mau undi PAS pun, tolong la pura-pura berlakon dengar Tuan Ibrahim tu jual "ubat". Apa tak best ke "ubat" Tuan Ibrahim jual tu? Please la dengar... pleaseeee...! Heh!


Aku harap, Tuan Ibrahim sedar diri...sedar la "ubat" dia tak laku. Bukan setakat di Kuala Besut, di Jengka tempat dia sendiri pun orang kat tempat dia tu tolak dia bulat-bulat. Inikan pulak di tempat orang! Dua kali bertanding di tempat yang sama...itupun boleh kalah ke? Puiii..!

Posted by DukeOfUMNO at 4:37 PM

Ulasan

  1. AWE GEDEBE SAID:

    HEHEHEHE......ambo pun maleh nak komen !!

    BalasPadam
  2. Pas mana boleh menang kan ke SPR menipu?.Macamana pulak dia kata PAS akan menang,bengong betul ustaz Pas ni.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…