Isnin, 8 Julai 2013

Malaysian Insider (MI) semakin halus mulus permainannya.

Tulisan Hasbullah Awang Chik 7 Julai 2013 berjudul 'Pengundi Cina memang berpaling dari BN, Malaysia Timur penyelamat' dirujuk.

Perenggan pertama beliau memetik kenyataan Prof Dr James Chin yang mengulangai ayat popular pembangkang iaitu BN kalah undi popular, PRU dibahagikan kerusi berdasarkan etnik dan kelas.

Satu lagi ayatnya ialah jika tiada Borneo, tiadalah kerajaan BN kerana BN menang 35% kerusi di sana.

Chin juga katanya Dap muncul parti pembangkang terkuat berbanding Pkr dan Pas.

Chin menambah bahawa calon Pakatan mempunyai kredibiliti yang lebih baik daripada BN.

Tony Chua pula dalam temubual 'face off' menyatakan calon pembangkang lebih ber integrity dan mempunyai kelayakan academic yang lebih hebat daripada BN.

Calon BN ramai memiliki ijazah yang dipertikaikan kesahihan dan ketulenannya.

SPR juga tidak terlepas dengan tuduhan mempunyai reputasi buruk berhubung dengan ketelusan dan menyebabkan SPR tidak lagi dipercayai oleh kaum Cina.

Chin juga mahu persempadanan PRU dan pendaftaran pemilih dibuat secara automatic dan pilihanraya yang lebih adil dan melantik ahli profesional yang layak untuk menerajui SPR.

Akhir sekali Chin masih bermain dengan undi popular BN yang hanya dapat 47% tetapi kekal memerintah.

Baca lah dulu, nanti TM jawab.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 ulasan:

  1. Terdapat unsur fitnah dan hasutan provokasi. Adakah kerajaan akan berdiam sahaja tanpa membalas tohmahan? Balas balik artikel tersebut dalam media aliran utama, termasuk akhbar india, cina dan Sarawak, Sabah. Biar rakyat menghukum mereka.

    BalasPadam
  2. boloh punya olang..kecik2 tak mau mati sulah musat kasi susah olang..lu ajak lu punya bangsa balik tongsan kasi buka jonker walk sana ma..ooh ya jgn lupa ajak famili singh skali..he he

    BalasPadam
  3. haiya Chin..lu mana tau..adil pun lu tak tau..ajak lu punya geng balik tongsan maa..lu buleh buka jonker walk sana..buka parti DAP..bikin SPR sana..lu buleh tunjuk lu punya pandai maa..he he

    BalasPadam